ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Ρόκα: ''Μου χάλασε τα σχέδια ο Μπενίτες!"

Ρόκα: ''Μου χάλασε τα σχέδια ο Μπενίτες!"
Ρόκα INTIME SPORTS

Το εγκώμιο του Χόρχε Μπενίτες έπλεξε ο Μανουέλ Ρόκα, μιλώντας στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή «Fever Pitch», με τους Θέμη Καίσαρη και Σταύρο Γεωργακόπουλο.

Ο προπονητής του Πανθρακικού σχολίασε την ήττα της ομάδας του από τον Ολυμπιακό και επεσήμανε πως η μάχη για την παραμονή συνεχίζεται. Αρχικά είπε: "Όταν χάνεις είσαι συγκεντρωμένος αλλού, τώρα για παράδειγμα βλέπω πάλι το παιχνίδι. Είναι φυσιολογικό ότι στεναχωριέμαι και εγώ και όλοι στον Πανθρακικό."

Για τα παιχνίδια τακτικής στον αγώνα με τον Ολυμπιακό: "Όσο μπορούμε οι προπονητές θέλουμε να αλλάξουμε το παιχνίδι, αν δεν μας πάει καλά. Αλλιώς περιμένεις ένα παιχνίδι και αλλιώς σου πάει. Όταν θέλεις το αποτέλεσμα είναι μεγάλο βάρος να δέχεσαι δύο γκολ νωρίς. Τώρα όπως είμαστε βαθμολογικά, χρειαζόμαστε να είμαστε συνέχεια στη νίκη παρά στην ισοπαλία."

Για τις αλλαγές που έκανε στο σύστημα του Πανθρακικού: "Από την αρχή ξεκινήσαμε με 4-4-2 και από εκεί και πέρα είδαμε ότι ο Ολυμπιακός θέλει να παίξει την μπάλα από πίσω με τρεις παίκτες και με τον Μιλιβόγεβιτς που είχε γυρίσει πίσω. Αυτό δεν το πετύχαμε όσο θέλαμε. Γι’ αυτό αλλάξαμε και το σύστημα και γυρίσαμε στο 5-3-2 για να ανοίξουμε τους χώρους. Ανοίξαμε πολύ τους εξτρέμ και αυτό μας ενόχλησε. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ένα συγκεκριμένο φορ όπως ο Μήτρογλου. Αυτή η ομάδα κινείται πάρα πολύ και όταν νιώθει καλά όπως χθες σε δυσκολεύει γιατί κάνει συνεχώς κινήσεις."

Για το πώς είναι πιο εύκολο να περιορίσεις έναν επιθετικό: "Όταν έχεις ένα φορ πιο πολύ περιοχής είναι πιο εύκολο να το κρατήσεις. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που συνεχώς κυνηγούν την μπάλα στον χώρο. Στο πρώτο ημίχρονο μας τρύπησαν από το κέντρο και αυτό λέω στους παίκτες μου, εναντίον σε μεγάλες ομάδες δεν χάνεις την συγκέντρωση σου.Η εμφάνιση του Μπενίτες άλλαξε. Ήταν πολύ θετική η εμφάνισή του για τον Ολυμπιακό. Άλλαζε θέσεις με τον Χάρα και οι στόπερ δεν είχαν παίκτη. Γι’ αυτό αλλάξαμε και σύστημα. Περίμενα να είναι πιο σταθερός ο Μπενίτες και αυτό με έκανε να αλλάξω το σύστημα. Δεν είχαν έναν παίκτη στο κέντρο, αλλά έβγαιναν προς τα πλάγια. Το δεύτερο μας πήγε πιο καλά."

Για την υπόθεση της παραμονής: "Το παιχνίδι που μας ενόχλησε πέρα από τον Ολυμπιακό, αν και θα μπορούσε να το χτυπήσουμε παραπάνω, είναι αυτό με τον Εργοτέλη. Σε αυτό έχουμε περισσότερα παράπονα γιατί είχαμε ελπίδες. Δεν μπορούμε όμως να μένουμε στο παρελθόν. Έχουμε τέσσερα παιχνίδια που είναι μία κατηγορία. Εμπιστεύομαι τους παίκτες μου, γιατί μου απέδειξαν ότι μπορούμε στην έδρα μας να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο."

Για το αν η παραμονή θα κριθεί από την έδρα του Πανθρακικού: "Ήταν η πρώτη ήττα στην έδρα μας, αλλά πρέπει ένα από τα δύο παιχνίδια μας εκτός να τα χτυπήσουμε. Δεν μπορούμε να λέμε θα κερδίσουμε εντός έδρας. Είναι δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ξάνθη. Σε τέσσερα παιχνίδια είναι μία κατηγορία."

Για το ξεκίνημα της καριέρας του και την άποψη του για το Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης: "Από τα 15 μέχρι τα 21 μου ήμουν στην Ρεάλ Μαδρίτης. Το πρώτο ημίχρονο για την Ρεάλ ήταν ένα καταπληκτικό παιχνίδι, όσον αφορά τη νοοτροπία που πρέπει να έχει μία ομάδα που είναι πρωταθλήτρια του Champions League. Η Ατλέτικο σε αυτά τα παιχνίδια το έχει και ξέρει ότι δεν πρέπει να δεχτεί στο Καλδερόν. Ο Τσόλο Σιμεόνε είναι αλεπού, ξέρει τι πρέπει να κάνει. Είναι τρομερό το αποτέλεσμα για την Ατλέτικο. Με ένα γκολ θα δυσκολέψει τρομερά την Ρεάλ στο Μπερναμπέου. Η Μπαρτσελόνα έχει κάποιες προσωπικότητες πέρα από τα συστήματα με την κατοχή."

Για το ποια ομάδα πιστεύει ότι θα κατακτήσει το Champions League: "Νομίζω η Μπαρτσελόνα είναι το πιο πιθανό να το πάρει. Είναι τρομερά φορμαρισμένη. Και οι άλλες ομάδες έχουν φοβερές προσωπικότητες. Εκεί που έχεις 200 σφυγμούς υπάρχουν παίκτες που σε ηρεμούν. Η ομάδα που μου έκανε εντύπωση και θα κρατήσω το βίντεο είναι η Πόρτο. Ήταν πιεστική, δεν άφησε καθόλου τη Μπάγερν. Σαν νέος προπονητής κρατάω αυτά τα παιχνίδια, γιατί μπορείς να μάθεις πράγματα από αυτά. Προσπαθώ να βλέπω όσο μπορώ όλα τα παιχνίδια και όταν βλέπω κάτι καινούργιο που μπορών να μεταφέρω στην ομάδα μου, προσπαθώ να το κάνω."

Για το αν η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι ομάδα του προπονητή της: "Ο Τσόλο άλλαξε μία νοοτροπία που είχε η Ατλέτικο, με συνεχόμενες αποτυχίες. Είχε συνέχεια προβλήματα, στα τελευταία χρόνια δεν ήταν καν κοντά στο πρωτάθλημα. Στήριξε το πλάνο του στο 4-4-2 που είναι κλασικό και σφιχτό, ακόμα και απέναντι σε ομάδες όπως η Λεβάντε και η Έλτσε. Είναι αυτό που λέμε μία ομάδα ένας προπονητής. Έχει και τη στήριξη από την διοίκηση. Σε βοηθάει αυτό. Μεταφέρει στους παίκτες και σε όλο τον κόσμο ότι αυτός είναι ο προπονητής που θα μας βοηθήσει."

TAGS ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ