ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Ρόκα: "Έπρεπε να φύγει με καλύτερο τρόπο ο Κασίγιας"

Ρόκα: "Έπρεπε να φύγει με καλύτερο τρόπο ο Κασίγιας"
INTIME SPORTS

Ο τεχνικός του Πανθρακικού Μανουέλ Ρόκα μίλησε στο Sport24 Radio για το πως βλέπουν στο εξωτερικό την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, για τους στόχους του Πανθρακικού αλλά και τη μάχη της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός του Πανθρακικού:

Για την κρίση στην Ελλάδα και πως το “βλέπουν” στο εξωτερικό: Αυτή την εποχή στο πρώτο πλάνο είναι η πολιτική. Το βλέπουν με προβληματισμό. Κάθε χρόνο έρχονται καλοί παίκτες από την Ισπανία και το βλέπουν και αυτοί που είναι εδώ. Δεν είναι εξασφαλισμένοι και αυτοί που θέλουν να κάνουν καινούριο συμβόλαιο είναι δύσκολο να τους πεις ότι όλα θα πάνε καλά. Είναι δύσκολες στιγμές.

Για τον Ράφα Μπενίτεθ με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ράφα πάντα ήταν ένα προπονητής και όταν ήταν νέος που ήταν πολύ διαβασμένος. Ψαχνόταν να βρει νέους τρόπους προπόνησης. Ήμασταν μαζί στην Β' ομάδα της Ρεάλ στην Καστίγια και ένα μήνα όταν είχαμε διάλειμμα για Πάσχα πήγε στο Μιλάνο για να δει τον Αρίγκο Σάγκι. Πήγε στο Μιλανέλο και όταν επέστρεψε μας εξηγούσε τι είδε εκεί. Από τότε πιστεύαμε όλοι ότι θα γίνει μεγάλος προπονητής. Κάθε φορά που ένας προπονητής έφευγε όπως ο Βαλντάνο ή ο Καπέλο, υπήρχε το όνομα Ράφα Μπενίτεθ για να πάρει την ομάδα για δύο τρεις αγώνες. Πάντα υπήρχε η αίσθηση στην Ρεάλ ότι ο Ράφα θα αναλάβει την πρώτη ομάδα. Κάθε προπονητής είναι έτοιμος και άλλοτε ταιριάζει πιο πολύ με μία ομάδα και άλλη φορά με άλλη.

Για το πως μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να καλύψει την διαφορά με την Μπαρτσελόνα: Είναι σημαντική η μέθοδος. Οι επαναλήψεις στην προπόνηση. Η τακτική. Το κάνεις στις προπονήσεις για να το μεταφέρεις την Κυριακή. Μέχρι τώρα η Ρεάλ είχε στηριχθεί στο ατομικό ταλέντο. Όταν έχει παίκτες όπως ο Ρονάλντο, ο Χάμες, ο Μπέιλ και ο Κρόος πρέπει να τους αφήσεις ελεύθερους. Αλλά όταν ο Κριστιάνο δεν είναιν στη μέρα του η Ρεάλ έχει τελειώσει. Αυτό με τον Ράφα Μπενίτεθ μπορεί να το καλύψει. Θα υπάρχει μία μίξη. Θα είναι ένας τρόπος που η γενική τακτική θα είναι ένα βήμα μπροστά.

Για την αποχώρηση του Ικέρ Κασίγιας από την Ρεάλ Μαδρίτης: Είναι προσωπικό. Ήμουν συμπαίκτης του, παρότι είναι πιο μικρός από εμένα. Έκανε προπόνηση μαζί μας παρότι τον περνούσα 4-5 χρόνια. Το θέμα είναι ο τρόπος που έφυγε. Κάτι έγινε όταν ήταν ο Μουρίνιο και χώρισε τους φίλους της Ρεάλ σε δύο κομμάτια. Δεν πρέπει ένας προπονητής στο επίπεδο που είναι ο Μουρίνιο και στο επίπεδο που είναι ο Κσαίγιας να φέρει τον φίλαθλο της Ρεάλ στο σημείο να επιλέξουν. Όταν μία ομάδα είναι μεγάλη πάνε όλοι μαζί σε μία ευθεία. Από εκεί άνοιξε μία πληγή. Όταν έφυγε ο Μουρίνιο πολλοί είπαν ότι κέρδισε ο Κασίγιας. Άνοιξε μία πληγή που δεν γινόταν να κλείσει. Κάποτε έπρεπε να φύγει, αλλά με εντυπωσιακό τρόπο. Με καλύτερο τρόπο.

Για το αν είναι σωστή η επιλογή της Πόρτο να πάρει τον Κασίγιας: Θα πω τι θα έκανα αν ήμουν στην θέση του. Εγώ θα είχα φύγει πιο πριν. Δεν θα έφτανα σε τέτοιο σημείο όπου το κλίμα δεν ήταν καλό. Πέρσι 100 τον χειροκροτούσαν και τώρα 50 τον χειροκροτούν, πενήντα τον σφυρίζουν. Δεν θα μπορούσα να φύγω ως αποτυχημένος από την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο τρόπος που έφυγε για το τόσο μεγάλο όνομα του δεν ήταν σωστός.

Για το φαβορί στην φετινή Primera Division: Φαβορί είναι η Μπαρτσελόνα. Σιγά σιγά κάνει καινούργιες μεταγραφές πιο νέους παίκτες, ήρθε ο Αρντά, ο Βιδάλ, έφυγε ο Τσάβι πήρε τον Ράκιτιτς. Έχει στο πλάνο να κάνει μία νέα γενιά που θα μείνει στο ίδιο επίπεδο. Κάνουν μεταγραφές με ουσία. Είμαι Ρεάλ από μικρός, αλλά στην μπάλα άλλο το επαγγελματικό. Πρέπει να υπάρχει ένα σημείο που να είναι όλοι κερδισμένοι. Όχι όπως στην Ρεάλ που είναι ευχαριστημένο το ταμείο.

Για τον φετινό Πανθρακικό και την φετινή Super League: Πάντα όταν μιλάνε για τον φετινό Πανθρακικό δεν είμαι ευχαριστημένος που αναγκαστικά δεν είχαμε αδειοδότηση, αλλά και να είχαμε δεν θα ζητούσα να αλλάξω δέκα παίκτες. Το πιο σημαντικό είναι να κρατάς έναν κορμό. Όταν κάνω προπονήσεις δεν είναι όπως πέρσι. Το καταλαβαίνουν οι παίκτες με την μία. Δεν σταματάμε. Βέβαια θέλει ακόμα δουλειά. Είναι κάτι που μου αρέσει να έχω παίκτες που είτε έχω συνεργαστεί, είτε τους είχα από πέρσι. Έφυγαν τρεις σημαντικοί παίκτες. Πρέπει να κάνουμε όσο πιο καλές μεταγραφές μπορούμε. Όλοι μου λένε ότι το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο, αλλά προτιμώ να είναι όλες οι ομάδες δύσκολες. Μου αρέσει. Αυτό το πρωτάθλημα είναι με ομάδες που θα είναι σημαντικές. Το κίνητρο είναι μεγάλο. Δεν θα δώσω εγώ κίνητρο στους παίκτες μου όταν παίξουμε με μία μεγάλη ομάδα. Όλοι τους βλέπουν. Το αρνητικό είναι ότι αυτές τις ομάδες με το υλικό που έχουν είναι δύσκολο να τους κερδίσεις. Για τον φίλαθλο το πρωτάθλημα θα είναι σούπερ.

Ακούστε τί δήλωσε ο Κάρλος Σαΐνιο στην εκπομπή "Ιστορίες για παρέες" #paizeidynata

Posted by SPORT 24 Radio on Saturday, July 11, 2015
TAGS ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ