ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Μάρτινς: "Λιγότερο άγχος απ' ό,τι πέρυσι"

Μάρτινς: "Λιγότερο άγχος απ' ό,τι πέρυσι"

O Ροτζέριο Γκονσάλβες Μάρτινς μίλησε στο σάιτ του Πανθρακικού και δήλωσε έτοιμος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό τη φετινή χρονιά, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της ομάδας του.

O Ροτζέριο Γκονσάλβες Μάρτινς μίλησε μιλάει στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανθρακικού και δήλωσε έτοιμος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό τη φετινή χρονιά, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ομάδα της Κομοτηνής θα πετύχει τους στόχους της.

Μετά από ένα εξάμηνο προσαρμογής νιώθεις έτοιμος να δείξεις τον καλύτερό σου εαυτό και να βοηθήσεις την ομάδα να πετύχει τους στόχους της;

«Πέρασαν έξι μήνες προσαρμογής ουσιαστικά για εμένα στην ομάδα, στη διάρκεια των οποίων δεν κατάφερα να βοηθήσω όσο μπορώ και να δείξω τον πραγματικό μου εαυτό. Φέτος, ωστόσο, ξεκινώντας από την αρχή προετοιμασία με την ομάδα, γνωρίζοντας καλά τους συμπαίκτες μου και έχοντας δεθεί περισσότερο με αυτούς, πιστεύω πως θα δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ, έτσι ώστε να πετύχει ο Πανθρακικός τους στόχους του».

Ποιες οι εντυπώσεις σου από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας εδώ στο Βώλακα;

«Εδώ και τέσσερις εβδομάδες και ειδικά από τότε που ήρθαμε εδώ στο Βώλακα κάνουμε σκληρές και κουραστικές προπονήσεις, όπως πρέπει να γίνεται σε αυτήν την περίοδο, αφού τώρα βάζουμε τις βάσεις και δουλεύουμε για όλη τη σεζόν που ακολουθεί και για να είμαστε έτοιμοι να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτό το διάστημα της προετοιμασίας της ομάδας στο Βώλακα βοήθησε να γνωριστούμε με τα νέα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα και παράλληλα δουλέψαμε με τους προπονητές μας όσα ζητούν από εμάς. Το περιβάλλον ήταν πολύ καλό για αυτό το στάδιο της προετοιμασίας και το ίδιο και οι εγκαταστάσεις».

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει την ομάδα που σε έφερε στην Ελλάδα, τον Αστέρα Τρίπολης. Πιστεύεις ότι ο Πανθρακικός θα παρουσιαστεί έτοιμος από την 1η αγωνιστική, για να ξεκινήσει με θετικό τρόπο τη σεζόν;

«Θέλουμε να εμφανιστούμε έτοιμοι στην πρεμιέρα. Παίζουμε στο σπίτι μας και πρέπει να πάρουμε τη νίκη. Από το 1ο λεπτό θα δώσουμε το 110% των δυνατοτήτων μας. Ξέρουμε ότι θα έχουμε απέναντί μας πολύ ποιοτική και δυνατή ομάδα, όπως ο Αστέρας Τρίπολης, αλλά πιστεύω ότι μέσα στην Κομοτηνή έχουμε τον τρόπο να κερδίσουμε τα παιχνίδια που θέλουμε, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό και με τους φιλάθλους μας στο πλευρό μας».

Με δεδομένο ότι γνωρίζεις καλά τη Super League, θεωρείς ότι ο Πανθρακικός που χτίζεται φέτος θα καταφέρει να εξασφαλίσει την παραμονή;

«Η ομάδα πιστεύω ότι είναι πολύ καλή. Υπάρχει ένας κορμός παικτών που έχει διατηρηθεί από την περσινή ομάδα, που τελείωσε το πρωτάθλημα κάνοντας πολύ καλή πορεία. Έτσι, θα πρέπει να ξεκινήσουμε και το νέο πρωτάθλημα. Να βγάλουμε τα καλά στοιχεία που είχαμε και πέρυσι, όπως το πάθος και η δύναμη, και να βάλουμε και τα νέα στοιχεία που ζητάνε από εμάς οι προπονητές μας και μπορούν να δώσουν οι νέοι παίκτες. Πιστεύω πως θα έχουμε μια περισσότερο ευχάριστη χρονιά και με λιγότερο άγχος από ό,τι πέρυσι».

Θα ήθελες να παίξεις αρκετές φορές σε ένα γεμάτο ΔΑΚ Κομοτηνής, όπως συνέβη πέρυσι στο παιχνίδι με την Ξάνθη;

«Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει σε ένα γεμάτο γήπεδο, για να ευχαριστιέται ακόμη περισσότερο το παιχνίδι. Αυτό που έγινε στο τελευταίο παιχνίδι με την Ξάνθη πέρυσι μακάρι να συμβαίνει σε κάθε αγώνα της ομάδας μας στην Κομοτηνή φέτος. Εμείς οι παίκτες θα δώσουμε το 110% των δυνατοτήτων μας, προκειμένου να θέλει ο κόσμος να έρχεται στο γήπεδο σε κάθε εντός έδρας αγώνα και να ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο».

Μια ασίστ ή ένα γκολ μπορεί να σε κάνει περισσότερο χαρούμενο;

«Τόσο οι ασίστ όσο και τα γκολ με κάνουν πολύ χαρούμενο. Βέβαια, μου αρέσει πιο πολύ να δημιουργώ φάσεις για τους συμπαίκτες μου και να οδηγώ την ομάδα, έτσι, να βάλει ένα γκολ. Αν και πάντα μου άρεσε να σκοράρω, το να δίνω ασίστ με ευχαριστώ πολύ. Κάθε φορά που δίνω την τελική πάσα σε ένα συμπαίκτη μου, για να σκοράρει, αισθάνομαι ευτυχισμένος, γιατί με τον τρόπο αυτό βοηθάω την ομάδα μου να κερδίσει αυτό που θέλει».

Έπειτα από μια δεκαετία στη χώρα μας, νιώθεις Έλληνας κατά το ήμισυ;

«Στην Ελλάδα ήρθα πριν δέκα χρόνια ακριβώς, το καλοκαίρι του 2005. Εδώ έκανα πολλούς φίλους, σε κάθε ομάδα που αγωνίστηκα όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά παντρεύτηκα και ελληνίδα γυναίκα. Έμαθα αρκετά καλά να μιλάω ελληνικά, ενώ γνώρισα την κουλτούρα της χώρας και των ανθρώπων. Μου αρέσει η ζωή στην Ελλάδα, νιώθω πολύ οικεία εδώ, περνάω πολύ όμορφα και εύχομαι να μείνω για πολλά χρόνια σε αυτή τη χώρα».

TAGS ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ