ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Κάντας, το κέρδος του εφετινού Πανθρακικού

Κάντας, το κέρδος του εφετινού Πανθρακικού
Πανθρακικός, Κάντας

Ο Πανθρακικός μπορεί να υποβιβάστηκε στη Football League, αλλά και οι τρεις γκολκίπερ του, Αθανασιάδης, Πασχαλάκης και Τζελέπης, κάτι καλό πέτυχαν. Ο προπονητής τερματοφυλάκων των Θρακιωτών, Θόδωρος Κάντας, μίλησε στο Sport24.gr.

Με υποβιβασμό στη Football League ολοκληρώθηκε η σεζόν 2015-2016 για τον Πανθρακικό. Η ομάδα της Κομοτηνής δεν κατέστη εφικτό να παραμείνει στην κατηγορία, και η νέα αγωνιστική περίοδος θα βρει την ΠΑΕ στη Β' Εθνική.

Βγήκε πάντως κάτι καλό μέσα στη χρονιά και αυτό δεν είναι άλλο από την εξέλιξη που είχαν οι τερματοφύλακες της ομάδας της Θράκης. Ο Γιώργος Αθανασιάδης πήρε μεταγραφή στον Αστέρα, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης πουλήθηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο Γιώργος Τζελέπης έκανε ντεμπούτο στη Super League σε ηλικία 16 ετών. Έγινε, έτσι, ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα μετά το 2008. Είναι 4ος στη σχετική κατάταξη από το 1995 μέχρι σήμερα. Ο προπονητής τερματοφυλάκων του Πανθρακικού, Θόδωρος Κάντας, στον οποίο οφείλεται εν πολλοίς η εξέλιξη των τριών γκολκίπερ, μίλησε στο Sport24.gr για τη δουλειά που έκανε εφέτος, η οποία απέδωσε καρπούς.

Ο 47χρονος προπονητής ανέφερε αρχικά: "Ο Αθανασιάδης είναι ένας τερματοφύλακας που τον είχα παρακολουθήσει πριν πάω στον Πανθρακικό. Εστιάσαμε στο να βελτιώσουμε ορισμένα πράγματα που του έλειπαν για να μπορέσει να κάνει το βήμα παραπάνω. Αυτό το καταφέραμε σε πολύ μεγάλο βαθμό και για αυτό πήρε μεταγραφή σε μία από τις μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, τον Αστέρα Τρίπολης. Η προπόνηση μαζί του κυμάνθηκε περισσότερο σε κομμάτια τακτικής και λιγότερο σε τεχνικά και δύναμης. Ο σύγχρονος τερματοφύλακας κατά τη γνώμη μου πρέπει να γνωρίζει τακτική συμπεριφορά θέσης".

Κάντας, το κέρδος του εφετινού Πανθρακικού

Ο Θόδωρος Κάντας (δεύτερος από αριστερά) μαζί με τους Αλέξανδρο Πασχαλάκη, Γιώργο Αθανασιάδη και Γιώργο Τζελέπη (από αριστερά προς δεξιά οι τρεις τερματοφύλακες)

Εξέφρασε μάλιστα την άποψή του ο Αθανασιάδης θα κάνει ακόμα καλύτερη μεταγραφή στο μέλλον: "Ο Μανουέλ Ρόκα με βοήθησε να γνωρίσω γρήγορα τα μειονεκτήματα που είχε και αυτός και ο Πασχαλάκης. Άλλωστε ο Ρόκα υπήρξε και τερματοφύλακας. Δουλέψαμε πάνω στις ελλείψεις τους με βάση το δικό μου ασκησιολόγιο. Δουλέψαμε με αγωνιστικές μορφές προπονήσεων και ανάλυση βίντεο, η οποία προέκυπτε από τις προπονήσεις, τις οποίες βιντεοσκοπούσαμε. Και φυσικά με το άκρως ρεαλιστικό, που ήταν τα παιχνίδια τους. Η εξέλιξη του Αθανασιάδη δεν σταματά εδώ. Θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια θα μπορέσει να κάνει ακόμα μεγαλύτερη μεταγραφή. Δουλεύει σκληρά, ξέρει τους κανόνες της ευρωπαϊκής νοοτροπίας. Σιτίζεται σωστά και ξεκουράζεται, όπως πρέπει ένας επαγγελματίας αθλητής υψηλού επιπέδου. Βελτίωσε και τη συμπεριφορά του με τα πόδια, κάτι που είναι απαραίτητο πλέον".

Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας του Πανθρακικού, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, πουλήθηκε τον Ιανουάριο στον ΠΑΣ Γιάννινα. Για αυτόν ο Κάντας υποστήριξε: " Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε χρήματα στον Πανθρακικό για να πάρει τον Πασχαλάκη. Μια ομάδα που είχε το δικαίωμα να κάνει μόνο μια μεταγραφή, πήρε τερματοφύλακα. Άρα επενδύει πάνω στον Πασχαλάκη. Είχα την τύχη και τα δύο αυτά παιδιά, ο Αθανασιάδης και ο Πασχαλάκης, να κάνουν μεταγραφές από τα χέρια μου, από τη δουλειά μου".

Όσον για τον 16χρονο Γιώργο Τζελέπη; "Ο Τζελέπης φαινόταν ότι έχει στοιχεία να εξελιχθεί, αλλά κανείς δεν γνώριζε πότε θα γίνει αυτό. Η υποχρέωση που είχαμε ήταν να τον βελτιώσουμε σε όλα τα επίπεδα. Στην τεχνική του, στην τακτική του, στην επικοινωνία του... Όλα αυτά γίνονταν σε καθημερινή βάση. Κατάφερε να παίξει σε επίσημο παιχνίδι και σε αυτό βοήθησε ασφαλώς και η τύχη. Ο Γιούδας τραυματίστηκε, επιστρατεύτηκε ο Τζελέπης με την ΑΕΚ και μας έπεισε ότι μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο" σχολίασε ο Κάντας, που κατά το παρελθόν έχει δουλέψει σε Σαλαμίνα, Κόρινθο, Εθνικό, Δόξα Δράμας, Άρη και Νίκη Βόλου.

Κάντας, το κέρδος του εφετινού Πανθρακικού

Ο Κάντας με τον Τζελέπη σε προπόνηση του Πανθρακικού

Από τα... χέρια του Κάντα πέρασε ο Κώστας Δαύκος, που έκανε υπό τη δική του καθοδήγηση ντεμπούτο στη Super League, με τη Δόξα Δράμας: "Ο Κώστας Δαύκος έπαιξε μαζί μου στη Super League σε ηλικία 23 - 24 ετών, στη Δόξα Δράμας. Τον είχαμε πάρει από την Ηράκλεια Σερρών καθώς τον είχα πιστέψει. Χαίρομαι που εφέτος έπαιξε καλά και έκανε καλές εμφανίσεις. Τότε ήταν μαζί μου και ο νεαρός Ηλιάδης, τον οποίο αγόρασε ο Ολυμπιακός."

Για τον Σωκράτη Διούδη, που ήταν από τους καλύτερους τερματοφύλακες τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, είπε: "Στον Άρη είχα την τύχη να επιλέξω πίσω από τον Βελλίδη τον Σωκράτη Διούδη. Αποφάσισα να μην αποκτηθεί άλλος τερματοφύλακας. Μετά από 18 μήνες δουλειάς, ο Σωκράτης έπαιξε στη Super League, ώσπου έκανε μεταγραφή στη Μπριζ".

Ένας από τους πιο ελπιδοφόρους Έλληνες τερματοφύλακες είναι ο Αντώνης Στεργιάκης, που αναδείχθηκε από την ακαδημία του Κάντα. " Ο Αντώνης ο Στεργιάκης είναι προϊόν της ακαδημίας μου. Τον είχα γνωρίσει σε ηλικία 15 ετών και δουλέψαμε πάνω στην τεχνογνωσία μου και με τη φιλοσοφία μου. Με τη σωστή και μεθοδική δουλειά το παιδί αυτό έπαιξε αρχικά στη Θύελλα Φιλώτα και ακολούθως υπέγραψε στη Σλάβια Σόφιας" κατέληξε ο Θόδωρος Κάντας.

Κάντας, το κέρδος του εφετινού Πανθρακικού

Ο Κάντας το 1995, όταν υπερασπιζόταν την εστία του Εθνικού Πειραιώς.

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ