ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Ίγκορ: "Ο Πανθρακικός είναι η οικογένειά μου"

Ίγκορ: "Ο Πανθρακικός είναι η οικογένειά μου"
Ίγκορ INTIME SPORTS

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός του Πανθρακικού, Ίγκορ ντε Σόουζα Φονσέκα, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας τόνισε ότι το καλό κλίμα που επικρατεί θα αποτυπωθεί στο γήπεδο.

Ο επιθετικός της ομάδας μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανθρακικού, τόνισε ότι του αρέσει η ομάδα που χτίζεται, εξηγεί γιατί περισσότερο τον ενδιαφέρει να κερδίζει η ομάδα του και όχι μόνο να βάζει γκολ και δηλώνει έτοιμος να παίζει μπάλα για άλλη μία... δεκαετία!

Μετά από δύο χρόνια στην Κομοτηνή και τον Πανθρακικό πώς αισθάνεσαι;

"Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ και εγώ και η οικογένειά μου. Από την πρώτη ημέρα που ήρθα στην Κομοτηνή για να παίξω στον Πανθρακικό όλοι με υποδέχθηκαν πολύ όμορφα και με έκαναν να αισθάνομαι πολύ άνετα. Πλέον το περιβάλλον για εμένα είναι πολύ γνώριμο, μου αρέσει η Κομοτηνή και η ομάδα και για αυτό πέρυσι αποφάσισα να ανανεώσω το συμβόλαιό μου για δύο ακόμη χρόνια. Εξάλλου, το 90% κάθε απόφασης που παίρνω εξαρτάται από το κατά πόσο αισθάνεσαι ευτυχισμένη η οικογένειά μου εκεί που βρίσκομαι. Εύχομαι όλα αυτά να μην αλλάξουν και να μείνω για καιρό ακόμη στον Πανθρακικό".

Συμφωνείς με όσους λένε ότι το κλίμα στην ομάδα είναι οικογενειακό;

"Απόλυτα! Δε βρίσκεις εύκολα τόσο καλό κλίμα σε μία ομάδα. Αυτό οφείλεται στο ότι έχουμε παιδιά που όλοι είναι πολύ καλοί χαρακτήρες κι έτσι δημιουργείται αυτό το οικογενειακό κλίμα που βοηθάει την ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της. Και εμείς οι ξένοι και οι Έλληνες παίκτες λειτουργούμε σαν ένα, όλοι μας βάζουμε πάνω από τους εαυτούς μας την ομάδα μας. Οι σχέσεις μεταξύ μας είναι εξαιρετικές και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο".

Πώς κύλησε η προετοιμασία της ομάδας στο Βώλακα;

"Εδώ βρήκαμε ένα πολύ ωραίο περιβάλλον, προκειμένου να συγκεντρωθούμε, να έρθουμε πιο κοντά οι παίκτες μεταξύ μας και ειδικά τα νέα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα και να δουλέψουμε με ευχαρίστηση. Πάντα η περίοδος της καλοκαιρινής προετοιμασίας είναι αρκετά κουραστική, όμως σε αυτή τη φάση μπαίνουν οι βάσεις για τη νέα σεζόν".

Πώς βλέπεις την ομάδα που χτίζεται φέτος;

"Είναι νωρίς ακόμη για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, όμως μου αρέσει πολύ αυτό που βλέπω στις προπονήσεις. Λόγω των αντικειμενικών συνθηκών στην ομάδα ήρθαν και αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές αλλά και παίκτες με εμπειρία, όπως ο Βάλτερ και ο Χαβίτο. Οι πιο παλιοί θα βοηθήσουμε τα νέα παιδιά να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και είμαι αισιόδοξος πως θα παρουσιάσουμε κάτι πολύ καλό. Η ευχή μας βέβαια είναι να έχουμε μια καλύτερη σεζόν, με λιγότερο άγχος σε σχέση με πέρυσι και να πετύχουμε το στόχο μας. Για αυτό θα δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό και θα δουλέψουμε σκληρά".

Ο Μελίσσης τις προάλλες δήλωσε τυχερός που σε αντιμετωπίζει μόνο στις προπονήσεις. Εσύ τι θα έλεγες για τους αμυντικούς συμπαίκτες σου;

"Και εγώ είμαι χαρούμενος που αντιμετωπίζω μόνο στις προπονήσεις τους αμυντικούς που έχουμε στην ομάδα. Όλοι τους είναι πολύ καλοί και έμπειροι παίκτες, με ποιότητα. Μάλιστα, σε τέτοιο σημείο που νομίζω ότι στις προπονήσεις και στα εσωτερικά διπλά πολλές φορές δυσκολεύομαι περισσότερα να σκοράρω από ότι στα κανονικά παιχνίδια"!

Πιο σημαντικό για έναν στράικερ, όπως εσύ, το γκολ ή η νίκη της ομάδας;

"Με βάση τη δική μου φιλοσοφία δεν υπάρχει τίποτε πιο σημαντικό από το να κερδίσει η ομάδα. Τι να το κάνεις το γκολ που πέτυχες αν δεν έχει πάρει το αποτέλεσμα που θέλει η ομάδα σου; Όμως, θα είμαι ψεύτης αν πω ότι δε με ενδιαφέρει να σκοράρω. Οι επιθετικοί, όπως εγώ, τρεφόμαστε ουσιαστικά με τα γκολ που σκοράρουμε.. Πάντως, το ιδανικό για εμένα είναι να σκοράρω και ταυτόχρονα να κερδίζει και η ομάδα μου".

Είσαι 35 ετών, αλλά αυτό δε μοιάζει να επηρεάζει την απόδοσή σου. Εσύ για πόσο καιρό πιστεύεις ότι μπορείς να συνεχίσεις να παίζεις ποδόσφαιρο;

"Έτσι όπως αισθάνομαι αυτή τη στιγμή θα έλεγα πως και για 10 χρόνια ακόμη θα ήθελα και θα μπορούσα να παίζω ποδόσφαιρο! Το βασικό, φυσικά, είναι να είμαι υγιής και παράλληλα σημαντικό είναι ότι κάθε μέρα που πάω να κάνω προπόνηση έχω την ίδια όρεξη να παίξω ποδόσφαιρο και να βάζω γκολ. Νιώθω έτσι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι".

Μπορείς να υποσχεθείς ότι στο τέλος της σεζόν θα μιλάς τόσο καλά ελληνικά όσο γιος σου, ο Λούα;

«(γελάει) Αυτό δεν μπορώ να το υποσχεθώ. Ο Λούα ξεκίνησε όταν ήρθαμε εδώ να πηγαίνει σε σχολείο εδώ, παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του Πανθρακικού και μιλάει σαν Έλληνας. Για εμένα είναι πιο δύσκολο να μιλήσω τόσο καλά, αλλά θα προσπαθήσω».

TAGS ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ