ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Γιώργος Τζελέπης, ο "βενιαμίν" της Super League

Γιώργος Τζελέπης, ο "βενιαμίν" της Super League
Τζελέπης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Τζελέπης του Πανθρακικού έκανε ντεμπούτο στη Super League σε ηλικία 16 ετών. Έγινε, έτσι, ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα μετά το 2008. Είναι 4ος στη σχετική κατάταξη από το 1995 μέχρι σήμερα.

Την Κυριακή (13/3) η ΠΑΕ Πανθρακικός ανακοίνωσε την αποστολή του αγώνα με την ΑΕΚ. Τερματοφύλακες στη 18άδα οι Αθανασιάδης και Τζελέπης. Οι Θρακιώτες ταξίδεψαν στην Αθήνα, αλλά ο Αθανασιάδης ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και τέθηκε νοκ άουτ.

Η ομάδα της Κομοτηνής δεν μπορούσε να μείνει με μοναδικό τερματοφύλακα τον πιτσιρικά Γιώργο Τζελέπη, με αποτέλεσμα ο Τρύφων Γιούδας να ταξιδέψει εσπευσμένα στην Αθήνα, για να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα της αναμέτρησης με τον Δικέφαλο. Έτσι κι έγινε. Ο Ελληνογερμανός έπαιξε για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Super League, σε ηλικία 23 ετών.

Γιώργος Τζελέπης, ο "βενιαμίν" της Super League
Γιούδας, 580 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

(Ο τραυματίας Τρύφωνας Γιούδας)

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ωστόσο, τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα τελικά ο Τζελέπης να ριχτεί στη "μάχη" και να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά και σε ηλικία 16 ετών, 4 μηνών και 2 ημερών. Έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που παίζει στη Super League από το 2008 μέχρι σήμερα.

Τον Απρίλιο του 2008 ο Νίκος Καρέλης σε ηλικία 16 ετών, 1 μήνα και 27 ημερών είχε παίξει στον αγώνα του Εργοτέλη με την Ξάνθη. Θυμηθείτε μέσα από τα παρακάτω στοιχεία τους "βενιαμίν" στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας:

1. Ο Γιώργος Στεργαλάς έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 15 ετών, 6 μηνών και 13 ημερών στο παιχνίδι Ξάνθη - ΟΦΗ, στις 8 Μαΐου 2002.

2. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 15 ετών, 9 μηνών και 9 ημερών στον αγώνα Ατρόμητος - Ολυμπιακός, στις 2 Δεκεμβρίου 2007.

3. Ο Νίκος Καρέλης έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών, 1 μήνα και 27 ημερών στο παιχνίδι Εργοτέλης - Ξάνθη, στις 20 Απριλίου 2008.

4. Ο Γιώργος Τζελέπης έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών, 4 μηνών και 2 ημερών στον αγώνα ΑΕΚ - Πανθρακικός, στις 14 Μαρτίου 2016.

5. Ο Ντέρεγκ Μπόατεγκ έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών, 4 μηνών και 17 ημερών στην αναμέτρηση Καλαμάτα - ΟΦΗ, στις 19 Σεπτεμβρίου 1999.

Υ.Γ.: Ο Γιώργος Τζελέπης δεν έχει καμία συγγένεια με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Δημήτρη Τζελέπη. Έχουν απλά το ίδιο επίθετο.

Photo credits: Action images

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ