ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Ανυπόμονος ο Ντιγκινί

Ανυπόμονος ο Ντιγκινί
INTIME SPORTS

Ο Νικολάς Ντιγκινί λίγα 24ωρα μετά την επιστροφή του Πανθρακικού από την Πολωνία όπου πραγματοποίησε το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας δηλώνει ανυπόμονος για την νέα χρονιά.

Λίγα 24ωρα μετά την επιστροφή του Πανθρακικού από την Πολωνία όπου πραγματοποίησε το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας ο Νικολάς Ντιγκινί δηλώνει ανυπόμονος για την νέα χρονιά.

Ο Γάλλος επιθετικός παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα του Πανθρακικού, αναλύοντας μεταξύ άλλων, το λόγο που επέλεξε να έρθει να αγωνιστεί στην ομάδα της Κομοτηνής.

- Μετά από μια καριέρα όπου αγωνίστηκες αποκλειστικά στα πρωταθλήματα της χώρας σου, αποφάσισες να αγωνιστείς στο εξωτερικό και να επιλέξεις την Ελλάδα και συγκεκριμένα τον Πανθρακικό. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να έρθεις στην Ελλάδα;

«Έχω παίξει πάνω από 100 παιχνίδια στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Γαλλίας και θα μπορούσα να παίξω και άλλα περισσότερα. Ο χαρακτήρας μου είναι να αναζητώ καινούργια πράγματα, καινούργιες προκλήσεις στην καριέρα μου και μια από αυτές είναι η συμμετοχή μου στον Πανθρακικό. Μέχρι τώρα μπορώ να πω ότι νιώθω δικαιωμένος αν και οφείλω πως επιφυλασσόμουν να φύγω από την πατρίδα μου αλλά κατάλαβα σχετικά γρήγορα πως πήρα μια σοφή επιλογή».

- Στο περσινό πρωτάθλημα ο Πανθρακικός απέδωσε ελκυστικό ποδόσφαιρο σημειώνοντας όμορφα τέρματα. Πόσο πιστεύεις ότι μπορείς να βοηθήσεις στον τομέα αυτό;

«Πριν υπογράψω εδώ είδα διάφορα βίντεο της ομάδας στα οποία σημειώθηκαν αρκετά όμορφα τέρματα στα οποία οι παίχτες δείχνουν πως έχουν εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Το ποδόσφαιρο όμως είναι ομαδικό άθλημα και για να γίνει κάτι όμορφο πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί. Θέλω και εγώ να πάρω μέρος σε αυτό, θα χρειαστεί σκληρή δουλειά ώστε να συνηθίσω και να μάθω τον τρόπο λειτουργίας. Η προετοιμασία και τα φιλικά παιχνίδια είναι για αυτόν το λόγο, είναι για να γνωριζόμαστε μεταξύ μας».

- Στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν άλλοι 2 Γαλλόφωνοι ποδοσφαιριστές (Εμπόου και Σερφά) οι οποίοι ήδη έχουν την εμπειρία της Ελλάδας και γνωρίζουν έως ένα σημείο την Ελληνική γλώσσα. Πόσο πιστεύεις θα σε βοηθήσει;

«Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται εκτός πατρίδας να έχει κατά κάποιο τρόπο δικά του άτομα ώστε να αισθανθεί άνετα. Με τον Εμπόου μίλησα πριν υπογράψω και με τον Σερφά υπήρχε επικοινωνία από την πρώτη στιγμή. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως οι Έλληνες ποδοσφαιριστές με υποδέχτηκαν αμέσως και αυτό με βοήθησε ώστε να αισθανθώ ακόμη πιο άνετα. Πιστεύω μέρα με την μέρα προσαρμόζομαι, βελτιώνομαι και θα είμαι έτοιμος να προσφέρω».

- Βρίσκεσαι στην Κομοτηνή κάτι λιγότερα από 30 μέρες με τις 10 από αυτές να είσαι στην Πολωνία. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις και από την ομάδα και από την πόλη;

«Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές. Συνάντησα συνθήκες οι οποίες αποδείχθηκαν καλύτερες απ’ αυτές που είχα στο μυαλό μου. Υπάρχει το αθλητικό κέντρο με τα γήπεδα του, οι κτιριακές εγκαταστάσεις και όλα είναι μόλις ένα 5λεπτο μακριά από το σπίτι σου. Όσον αφορά την πόλη αυτό που έχω καταλάβει για την Κομοτηνή, στον λίγο χρόνο που βρίσκομαι εδώ, είναι ότι πρόκειται για μια όμορφη πόλη με τις οικογένειες και γενικότερα τον κόσμο να βγαίνει τα βράδια έξω και να προσπαθεί να περάσει όμορφα. Βρίσκομαι λίγες μέρες εδώ και θέλω να δω όλη την περιοχή».

- Έχοντας ζήσει προετοιμασίες στην Γαλλία πως κρίνεις την δουλειά που γίνεται εδώ τον τελευταίο μήνα και την φετινή προετοιμασία;

«Η δουλειά που κάνουμε πιστεύω πως είναι πολύ καλή. Ο προπονητής μας είναι δίπλα μας και προσπαθεί καθημερινά να βγάλει τον καλύτερο μας εαυτό. Το ίδιο συμβαίνει και με τους συνεργάτες του. Μέσα από την προετοιμασία μπαίνουν οι βάσεις για μία καλή χρονιά και γι’ αυτό το λόγο είναι και το πιο σημαντικό στάδιο. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα, είμαι αισιόδοξος και ανυπόμονος για την νέα χρονιά».

- Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε από όπου σταματήσαμε την περσινή περίοδο. Ουσία και θέαμα και αν μπορούμε να κοιτάξουμε πιο ψηλά. Εννοείται πως βασικός στόχος θα είναι η παραμονή καθώς υποβιβάζονται 4 ομάδες αλλά πρέπει να κοιτάζεις πάντα ψηλά. Αυτό θέλω και εγώ από μένα, να βοηθώ ώστε η ομάδα να πάει πιο ψηλά».

- Κλείνοντας θα ήθελες να στείλεις το δικό σου μήνυμα στους φιλάθλους του συλλόγου;

«Η δουλειά που κάνουμε είναι πολύ καλή και πιστεύω πως θα βγει στο γήπεδο. Θέλουμε να έρθει στους αγώνες και θα χαρεί με το θέαμα και τις επιτυχίες που θα τους προσφέρουμε».

TAGS ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ