ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ζερόμ Γκιοατά, το κέρδος του Πανιωνίου

Ζερόμ Γκιοατά, το κέρδος του Πανιωνίου
Γκιοατά ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ζερόμ Γκιοατά πήγε στον Πανιώνιο χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά δείχνει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε νέο... λαβράκι. Αυτός, άλλωστε, ήταν το κέρδος στην ήττα (2-0) από τον Ολυμπιακό. (PHOTO).

Το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο στον Πανιώνιο είναι οι Ρισβάνης - Οικονόμου. Στα δύο από τα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει στην εφετινή Super League η ομάδα της Νέας Σμύρνης, δεν έχει καταστεί εφικτό να αγωνιστούν οι δυο τους μαζί.

Στο νικηφόρο ( 0-2) ματς με την Ξάνθη ο Οικονόμου ήταν τραυματίας, ενώ στον αγώνα του Σαββάτου (15/10) με τον Ολυμπιακό τραυματίας ήταν ο Ρισβάνης. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή ( 1-2) τραυματίας ήταν το δεξί μπακ, ο Βλάχος. Στις τρεις αυτές αναμετρήσεις ο προπονητής, Βλάνταν Μιλόγεβιτς, επέλεξε για το βασικό σχήμα τον Ζερόμ Γκιοατά.

Στα δύο πρώτα ο Καμερουνέζος αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός, ενώ στο Καυτανζόγλειο ως δεξιός οπισθοφύλακας, αν και η φυσική του θέση είναι στόπερ. Και στους τρεις αγώνες ο 22χρονος έχει ανταποκριθεί στο ρόλο του. Μπορεί το καλοκαίρι να μην πήγε με τυμπανοκρούσες στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, δείχνει ωστόσο ότι μπορεί να εξελιχθεί σε... λαβράκι.

Ζερόμ Γκιοατά, το κέρδος του Πανιωνίου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ομάδα της Πλατείας έχει αποδείξει κατά το παρελθόν ότι γνωρίζει να αναδεικνύει νεαρούς ποδοσφαιριστές και ο Γκιοατά ενδεχομένως να είναι ο επόμενος. Εξελίσσεται σε πολύτιμη μονάδα, έχοντας δείξει θετικά στοιχεία στα τρία επίσημα 90λεπτα που έχει παίξει. Ο διεθνής σέντερ μπακ έπαιζε από τα 19 στη Γαλλία. Αρχικά για την Τουρ και ακολούθως για Βαλανσιέν και Νιμ.

Με την Εθνική του ομάδα είχε αγωνιστεί στο Κόπα Άφρικα του 2015, διάστημα κατά το οποίο η Μαρσέιγ είχε δείξει ενδιαφέρον να τον αποκτήσει (έπαιζε τότε στην Βαλανσιέν). Οι ασταθείς του εμφανίσεις, όμως, αλλά και οι λίγες συμμετοχές που ακολούθησαν είχαν ως αποτέλεσμα να μην προχωρήσει το deal.

Στο ματς με τον Ολυμπιακό, ένα άσχημο βράδυ για τον Πανιώνιο ( ήττα με 2-0), ο Γκιοατά ήταν εκ των διακριθέντων. Ο Καμερουνέζος αμυντικός ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει νέο ξεκίνημα στην καριέρα του και να... αρπάξει την ευκαιρία που του δίνεται. Με... όπλα την ταχύτητα και τη δύναμη θα επιδιώξει να καθιερωθεί στον Πανιώνιο και να κάνει "γεμάτη" σεζόν.

Photo credits: Action Images

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ