ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Τυχαία η πορεία του Πανιωνίου; Θα αστειεύεστε...

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το φινάλε του πρώτου γύρου βρίσκει τον Πανιώνιο για πρώτη φορά στην ιστορία του στην 2η θέση του πρωταθλήματος, έστω και στην ισοβαθμία. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη μπάλα σε βάθος χρόνου, ειδικά για μια ομάδα που δουλεύει μεθοδικά και ποδοσφαιρικά.

Συγκυριακές επιτυχίες έχουμε δει πολλάκις να συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Όπως έχουμε δει ομάδες να "αγοράζουν" τίτλους και διακρίσεις, επειδή απλά έχουν τα χρήματα για να φέρουν τους καλύτερους παίκτες, τους καλύτερους προπονητές και να φτιάξουν αξιοζήλευτα σύνολα. Άλλωστε, το "ό,τι πληρώνεις, παίρνεις" είναι αξίωμα της ζωής γενικότερα, όχι μόνο του αθλητισμού.

Ο Πανιώνιος είναι η άλλη όψη του νομίσματος. Αυτή που αναφέρει πως με σκληρή δουλειά, μεθοδικότητα, γνώση του αντικειμένου και τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις μπορείς να πετύχεις περισσότερα απ' όσα οι άλλοι νομίζουν για σένα. Χρήματα δεν έχει, αυτό είναι σίγουρο. Φέτος, δεν έπαιξε στην Ευρώπη, αν και βάσει βαθμολογίας θα έπρεπε, επειδή ο φάκελός του ήταν ελλιπής και όμως αυτό δεν έκανε τους ανθρώπους του να τα παρατήσουν, θεωρώντας πως δεν είναι μάταιος ο κόπος.

Ο φετινός "Ιστορικός" είναι "να τον πιεις στο ποτήρι" και διάγει μια ονειρεμένη πορεία, ακόμα καλύτερη από την περσινή. Και αν πολλοί πίστεψαν ότι το (όχι ήπιο) διαζύγιο με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, θα δημιουργούσε κραδασμούς και προβλήματα, η πραγματικότητα στο χορτάρι αποδείχθηκε διαφορετική. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς παρουσιάζει ένα σύνολο που τρελαίνει κόσμο και σίγουρα ικανοποιεί όχι μόνο το "κυανέρυθρο" κοινό, αλλά και κάθε υγιή Έλληνα φίλαθλο. Ναι, υπάρχουν και τέτοιοι.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ Α' ΓΥΡΟΥ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Πανιώνιος τερματίζει μια θέση κάτω από την κορυφή στο φινάλε του πρώτου γύρου, έστω και αν ισοβαθμεί με την Ξάνθη. Το νικηφόρο 2-0 στα "Πηγάδια" φέρνει την ομάδα της Νέας Σμύρνης από πάνω, μετρώντας 28 βαθμούς, 10 λιγότερους από τον Ολυμπιακό, ο οποίος ελέγχει πλήρως την κατάσταση, οδεύοντας για ένα ακόμη (εύκολο) πρωτάθλημα. Το θέμα όμως είναι ο Πανιώνιος και η τρελή πορεία του, η οποία ξεπερνάει και τα πιο τρελά όνειρα των φίλων του.

Το 2-1 στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου ήταν το τέλειο κλείσιμο για τον πρώτο γύρο και η 2η θέση αποτελεί το επιστέγασμα της όλης προσπάθειας που γίνεται στην ομάδα. Από την διοίκηση Ζαμάνη, τους συνεργάτες του και όλους το ποδοσφαιρικό τιμ, παρά τα (δεδομένα) προβλήματα που υπάρχουν, τα πράγματα κυλούν όπως πρέπει, η ομάδα διατηρεί την ηρεμία της και αυτό αποτυπώνεται στο χορτάρι. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι οι Νεοσμυρνιώτες διαγράφουν πορεία πρωταθλητισμού.

Το Sport24.gr. είχε γράψει τον περασμένο Σεπτέμβριο για τον Πανιώνιο ότι είναι Λερναία Ύδρα, με αφορμή το εντυπωσιακό του ξεκίνημα, όμως η συνέχεια είναι ακόμα καλύτερη. Η ομάδα μετράει 8 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες μέχρι στιγμής και πρέπει μάλιστα να αναφερθεί πως από την σεζόν 1960-61 έχει να πετύχει τόσες νίκες σε πρώτο γύρο σε πρωτάθλημα 16 ομάδων. Περισσότερες νίκες είχε σημειώσει άλλες τρεις φορές παλαιότερα, όμως σε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών, όπερ σημαίνει δυο αγωνιστικές περισσότερες σε κάθε γύρο.

Η καλύτερη σεζόν του Πανιωνίου ήταν το 1970-71, όταν και τερμάτισε δεύτερος στο φινάλε του πρωταθλήματος, όμως ακόμη και τότε στο τέλος του πρώτου γύρου ήταν τρίτος, πίσω από τον ισόβαθμό του Παναθηναϊκό και πάνω από τον επίσης ισόβαθμο Ηρακλή (οι τρεις ομάδες είχαν από 42 βαθμούς και 44 είχε η πρωτοπόρος ΑΕΚ). Αντιλαμβάνεται ο καθένας το τι ζουν φέτος στην ιστορική Πλατεία...

ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ

Μια ομάδα με εντονότατο ελληνικό στοιχείο που πρωταγωνιστεί και δεν... συμπληρώνει απλά το ρόστερ, με ξένους που βοηθούν ουσιαστικά (οι περισσότεροι τουλάχιστον), με έναν προπονητή που καθοδηγεί μαεστρικά από τον πάγκο, με ένα 4-2-3-1 που το βλέπεις να ξεδιπλώνεται άρτια στο χορτάρι και γενικότερα ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που βγάζει υγεία και χαίρεσαι να την βλέπεις. Το παρήγορο στην δική του περίπτωση είναι πως δεν είναι εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Αυτό το σωματείο πάντα έβρισκε τον τρόπο να βγάζει παίκτες και να επιβιώνει παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε. Τιμά τις καταβολές του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μύρισε Ευρώπη για Πανιώνιο στο Περιστέρι, 2-1 τον Ατρόμητο
Μιλόγεβιτς: "Αν δεν με θέλουν τότε θα φύγω"
TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ