ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Τα "κυανέρυθρα" στατιστικά

Τα "κυανέρυθρα" στατιστικά
INTIME SPORTS

Μία από τις καλύτερες χρονιές των τελευταίων χρόνων πραγματοποίησε βάσει στατιστικών ο Πανιώνιος. Δείτε τι λένε οι αριθμοί για τη χρονιά του.

Επιτυχημένη από κάθε άποψη ήταν η φετινή χρονιά για τον Πανιώνιο, ο οποίος παρά τα πάρα πολλά προβλήματά του κατάφερε να βρει αγωνιστικές λύσεις.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης σώθηκε με μεγαλύτερη ευκολία απ' ό,τι πολύ θα περίμεναν και συνολικά έκανε μία πολύ καλή σεζόν, όπως άλλωστε επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί.

Δείτε αναλυτικά τη χρονιά του Πανιωνίου με τη γλώσσα των αριθμών με τα στατιστικά που δημοσίευσε η ίδια η ΠΑΕ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της:

Μία ακόμα χρονιά ολοκληρώθηκε και βρήκε τον Πανιώνιο στην 8η θέση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης, επέστρεψε έτσι στην οκτάδα μετά την περίοδο 2008-09, όπου και τότε ήταν σε αυτή τη θέση.

Ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του έχοντας συλλέξει 36 βαθμούς, επίδοση που αποτελεί και την καλύτερη της τελευταίας τριετίας. Σε σχέση με την περσινή περίοδο, οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν να συγκεντρώσουν τρεις περισσότερους βαθμούς, ενώ κέρδισαν τέσσερις θέσεις στην τελική κατάταξη των ομάδων και από την 12η θέση την περίοδο 2011-12, βρέθηκαν στην 8η φέτος.

Ο Ιστορικός σημείωσε την φετινή περίοδο 35 γκολ, επίδοση που αποτελεί επίσης την καλύτερη της τελευταίας τριετίας και που ανέδειξε την «κυανέρυθρη» επίθεση στην 4η καλύτερη του πρωταθλήματος. Σε σχέση με την περσινή περίοδο, τα υπέρ της ομάδας μας τέρματα ήταν 9 περισσότερα.

Στη διάρκεια της χρονιάς, στον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πανιώνιος κατέγραψε ένα ακόμα σημαντικό ρεκόρ, όχι μόνο για την δική του ιστορία, αλλά ολόκληρου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα η ενδεκάδα που παρατάχθηκε σε εκείνο το ματς, αποτελούμενη από τους Γιαννακόπουλο, Κούρντι, Αυλωνίτη, Τόσκα, Κοντοχρήστο, Παναγιωτούδη, Παντίδο, Γουνδουλάκη, Ντούνη, Κολοβό, Καμπάνταη είχε ως μέσο όρο ηλικίας τα 21,9 χρόνια, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακός είναι ο μέσος όρος ηλικίας της 18άδας (Ανέστης, Μπεγλεκτσής, Καρτσαμπάς, Οκόγιε, Μενδρινός, Γιαννούλης, Τσαμουρλίδης), καθώς "κατεβαίνει" στα 21,7 χρόνια!

Τέλος, στα 15 εντός έδρας παιχνίδια του Πανιωνίου κόπηκαν φέτος 30.554 εισιτήρια και ο μέσος όρος είναι 2.037 ανά αγώνα.

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ