ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Σιώπης: "Ο Πανιώνιος είναι όνειρο"

Σιώπης: "Ο Πανιώνιος είναι όνειρο"
Σιώπης

Ο μέσος του Πανιωνίου, Μανώλης Σιώπης, φιλοξενήθηκε για δύο ώρες στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 και μίλησε για ποδόσφαιρο, playoffs, NBA, Ουζουνίδη, Μιλόγεβιτς, Αραούχο, Αντετοκούνμπο και Εθνική. (AUDIO)

Ο μέσος του Πανιωνίου Μανώλης Σιώπης, φιλοξενήθηκε για δύο ώρες στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή «Το 10 το κακό» με τον Παντελή Διαμαντόπουλο και τον Γιάννη Φιλέρη. Η καταπληκτική πορεία των «κυανέρυθρων» , το μέλλον του στον Ολυμπιακό ή στο εξωτερικό και το… απωθημένο του για ένα γκολ!

Για την ομάδα που συμπαθεί στην Αγγλία:

«Αρσεναλ υποστηρίζω. Μοιάζει με τον Πανιώνιο. Μπορεί να μην παίρνει συχνά τίτλους, αλλά έχει βγάλει παίκτες».

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:

«Νομίζω ότι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Δεν έπρεπε να χάσουμε».

Για τα playoffs:

«Είναι πολύ δύσκολο. Στα πρώτα δύο ματς είναι καλά για όλους. Μετά βγαίνει η κούραση, το είδα και στο δικό μας παιχνίδι χθες, αλλά και στο ματς του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ. Πολλές κράμπες. Πολύ βαρύ το πρόγραμμα για τέτοιο καιρό. Είμαστε και ασυνήθιστοι σε τέτοιες καταστάσεις. Και ο ΠΑΟΚ που προετοιμάζεται και ξέρει ότι θα πάει πλέι οφ, έχει προβλήματα. Εμείς στεκόμαστε καλύτερα από πέρυσι».

Για τη διαφορά δυναμικότητας των ομάδων στη Σούπερ Λιγκ:

«Υπάρχει χάσμα, υπάρχει διαφορά. Είναι ο πρώτος, μετά ακολουθούν τέσσερις, πέντε ομάδες και μετά πέφτει το επίπεδο. Ο Ηρακλής έκανε όμορφη υπέρβαση, αλλά τελικά έπεσε».

Για το αν έβλεπε τον Πανιώνιο στην αρχή της σεζόν ότι θα κάνει την ίδια πορεία με την περσινή:

«Θεωρούσα ότι θα είμαστε κοντά στην πεντάδα. Εκτοι, έβδομοι… Τα τελευταία τρία χρόνια ξεκινάμε 10 παίκτες την προετοιμασία και οι υπόλοιποι είναι από τις ακαδημίες. Και στο τέλος έρχονται συνέχεια παίκτες. Το περασμένο καλοκαίρι ήρθαν ο Μπεν, ο Μασούντ. Πίσω δεν είχαμε πρόβλημα. Δεν πίστευα πάντως ότι θα κάναμε την ίδια πορεία».

Για τον Μιλόγεβιτς:

«Πολύ έξυπνος προπονητής. Θα μπορούσε να τα αλλάξει όλα και να βάλει τα δικά του στοιχεία. Πρόσθεσε πράγματα, τα οποία δεν είχε η ομάδα. Γίναμε πιο δημιουργικοί. Τα χαφ είχαν περισσότεροι κίνηση».

Για τη νίκη με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης»:

«Ηταν σαν να πήραμε πρωτάθλημα. Ειδικά μετά την υποδοχή που είχαμε στη Νέα Σμύρνη».

Για το γεγονός ότι στο τέλος ο Πανιώνιος τερμάτισε πέμπτος:

«Είχαμε καταφέρει το στόχο μας και κοιτάζαμε στο τέλος να βγουν οι κάρτες».

Για το αν μοιάζει με την Ατλέτικο Μαδρίτης:

«Η φετινή εμφάνιση έμοιαζε κιόλας…»

Για το θαύμα του Πανιωνίου και τους παίκτες που αναδεικνύονται μέσα από αυτή την προσπάθεια:

«Γι” αυτό το λόγο έχουμε καταφέρει όλα αυτά. Με Τσακίρη υπήρχε μια χρονιά που κινδύνεψε η ομάδα, ενώ η τωρινή διοίκηση κάνει βήματα προς τα πάνω. Με Ζαμάνη και Δάρα κοιτάζει να πάει λίγο πιο μπροστά. Και στην Ευρώπη κοιτάζει η ομάδα να κάνει ένα βήμα παραπάνω, να πάει στους ομίλους».

Για τα επιτεύγματα της διοίκησης:

«Το πιο σημαντικό είναι ότι έφερε τον κόσμο κοντά. Ειδικά στο ματς με την ΑΕΚ πρώτη φορά είδα τόσο γεμάτο το γήπεδο. Ηταν τρομερό».

Για το παιχνίδι που θα ήθελε να ξαναπαίξει:

«Το 1-1 με τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο. Ημουνα στο νοσοκομείο με γαστρεντερίτιδα. Ολοι Παναθηναϊκοί μέσα και μόλις ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός πανηγύριζαν κι εγώ ήμουν τέζα. Είδα τις φάσεις μετά και τον τρόπο που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε».

Για τον παίκτη που λάτρευε μικρός:

«Τρελαινόμουν με τον Φάμπρεγας. 18 χρονών έπαιξε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Οταν πήγε στην Μπαρτσελόνα, μου τα χάλασε όλα. Είμαι Ρεάλ Μαδρίτης (σ.σ. γέλια)».

Για την ομάδα που υποστηρίζει στο ΝΒΑ:

«Είμαι Κλίβελαντ…»

Για το πώς νιώθει στον Πανιώνιο:

«Είναι απίστευτο δέσιμο. Τους αγαπάω πολύ στη Νέα Σμύρνη…»

Για το αν επιχειρεί περισσότερα σουτ φέτος:

«Εχω δουλέψει τα σουτ σε σχέση με πέρυσι. Πρέπει να το κάνω, πρέπει να το φτιάξω. Εχω αλλάξει κι άλλα πράγματα στο παιχνίδι μου».

Για το αν επιχειρούνται σουτ στο ελληνικό πρωτάθλημα:

«Σε σχέση με άλλα πρωταθλήματα, η αλήθεια είναι ότι δεν σουτάρουμε πολύ».

Για το αν κυριαρχούν οι άμυνες στο ελληνικό πρωτάθλημα:

«Εχει πολύ άμυνα το πρωτάθλημά μας. Δεν υπάρχουν χώροι. Στα παιχνίδια μας, πέρα από τους μεγάλους, ακόμη και με τη Βέροια δεν θα βρεις χώρους στην άμυνά μας. Βέβαια, η Βέροια που δεν ήρθε στη Νέα Σμύρνη για να χάσει το ματς και έπαιξε επιθετικά, το πήρε το παιχνίδι».

Για το ποιος παίκτης τον δυσκόλεψε φέτος:

«Δεν θέλω να φανώ… Κανένας. Είχα βέβαια και τη μεγάλη βοήθεια του Κόρμπου».

Για τις υπερβολές στο παιχνίδι του Μασούντ:

«Σε όσα ματς ήταν ήρεμος, όπως με τον Ατρόμητο, έκανε πράγματα και θαύματα. Σε ματς όπως με την ΑΕΚ, που είχε συνέχεια έναν παίκτη πάνω του, έδειχνε ότι εκνευρίζεται. Εκεί το χάνει. Είναι καταπληκτικό παιδί, βοηθάει τους συμπαίκτες του…»

Για το αν πίστεψαν κάποια στιγμή στον Πανιώνιο ότι μπορούσαν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα:

«Οκτώ, εννέα άτομα είμαστε στο ξενοδοχείο. Πάντα κάνουμε χαβαλέ. Λέγαμε αν κερδίσουμε τον Ολυμπιακό, πάμε στο -6. Και έλεγε ο Οικονόμου, κάνει μπραφ μετά ο Ολυμπιακός και μειώνουμε περισσότερο. Ρε, λες; Το λέγαμε…»

Για τον παίκτη που θα ήθελε συμπαίκτη στον Πανιώνιο:

«Τον Αραούχο. Εξαιρετικές κινήσεις στο χώρο και με μια επαφή μέσα στην περιοχή σκοτώνει».

Για τους Μπίσεσβαρ και Πρίγιοβιτς του ΠΑΟΚ:

«Ο Μπίσεσβαρ, αν του δώσεις χώρο, θα σε σκοτώσει. Αν δεν του δώσεις, θα έχει πρόβλημα. Και ο Πρίγιοβιτς, αν έπαιζε από την αρχή, θα είχε βοηθήσει περισσότερο”.

Για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό:

«Θα δείξει ο χρόνος, αν θα μείνω ή θα φύγω στο εξωτερικό».

Για το αν αισθάνεται ότι πήρε εκδίκηση, με την καριέρα που έκανε στον Πανιώνιο, φεύγοντας από τον Ολυμπιακό:

«Δεν το είδα ποτέ ως εκδίκηση. Στον Ολυμπιακό μεγάλωσα. Οταν έφυγα, είχα πεισμώσει και δεν είχα βάλει στο μυαλό μου ότι θα γυρίσω. Στενοχωρήθηκα πολύ, το έβλεπα μάλιστα ότι θα φύγω. Μου είχε μείνει παράπονο ότι δεν πήρα ευκαιρία. Τώρα, όταν βλέπω και παίζουν οι μικροί στον Ολυμπιακό, χαίρομαι διπλά γι” αυτούς. Ηθελα κι εγώ να αποδείξω, γιατί δεν μου έδωσαν μια ευκαιρία, αλλά μέχρι εκεί».

Για τη διαδρομή του στον Πανιώνιο:

«Τη χάρηκα όσο ποτέ. Με τον κόσμο, τη διοίκηση και τους παίκτες. Να παλεύει ο ένας για τον άλλο. Αυτό δεν το έχω ξαναδεί. Ευλογημένος είναι όποιος βρίσκεται σε αυτή την ομάδα».

Για την επόμενη μέρα:

«Υπάρχουν άλλα δύο ματς στα πλέι οφ. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι την εθνική, θα γίνει… σκοτωμός στη Ζένιτσα».

Για το αν ήταν τυχεροί οι νέοι του Ολυμπιακού:

«Ο προπονητής τα στήριξε αυτά τα παιδιά, παρότι μπορεί να υπήρχε γκρίνια. Και πιο πολύ από όλους κέρδισε τον Ρέτσο, έκανε εξαιρετική πορεία. Ως στόπερ είναι καλύτερος. Οι τοποθετήσεις που έχει, δείχνουν ότι είναι πιο σίγουρος. Δείχνει ότι έχει μια εμπειρία. Είναι και ήρεμος. Και γι” αυτό τον πίστεψε ο Μπέντο, τον έβαζε αριστερό μπακ, ενώ είχε παίκτη για αυτή τη θέση».

Για την επιλογή ανάμεσα σε Ρέτσο και Ρισβάνη:

«Ρισβάνης. Είναι ο πιο εξελίξιμος παίκτης στη φετινή σεζόν»

Για τις εθνικές ομάδες των μικρότερων ηλικιών:

«Ακόμη και η under 19 είναι πολύ καλή φουρνιά, πολύ καλύτερη από τη δική μου. Είναι η ομάδα που πήγε τώρα στον Νικοπολίδη».

Για το πώς δουλεύει ο Πανιώνιος:

«Ο Ελληνας ποδοσφαιριστής ξέρει που βρίσκεται στον Πανιώνιο, παίζει πρώτα για την ομάδα και μετά για τον εαυτό του».

Για τη βελτίωση της ομάδας:

«Η βελτίωση είναι ανάλογα με τον κάθε προπονητή. Στις μεγάλες ομάδες χτίζουν την επίθεση, ενώ εμείς κοιτάζουμε την άμυνα».

Για το ποιοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην καριέρα του:

«Ο Ουζουνίδης και ο γυμναστής του, ο Γιάγκου. Ο Ουζουνίδης με είχε πάρει στον Πλατανιά. Με βοήθησε ο Γιάγκου στο πώς να δουλεύω, στη διατροφή, σε όλα. Μου άλλαξε τα πάντα, το 80%».

Για το πού μεγάλωσε:

«Στον Εβρο, στο Τυχερό, έπαιξα στην τοπική Δόξα. Απέναντι, βλέπεις την Τουρκία. Εκεί ξεκίνησα και 14 χρόνων κατέβηκα στον Ολυμπιακό».

Για το ποιον παίκτη θα ήθελε δίπλα του, εκτός του Κόρμπου:

«Δεν μπορώ να απαντήσω. Δεν αφήνω τον Κόρμπο…»

Για το πώς του αρέσει να παίζει τη θέση του αμυντικού χαφ:

«Μου αρέσει να ανεβαίνω, να φεύγω… Αμα με αφήσεις μόνο μου, θα μείνω. Θέλω πολύ να σκοράρω, αλλά μου αρέσει και αυτό που κάνω».

Για το αν προσπάθησε να σκοράρει φέτος:

«Παίζουμε με την Ξάνθη, κερδίζουμε 1-0 με εκείνο το υπέροχο γκολ του Κόρμπου. Και πάω να εκτελέσω το πέναλτι που κερδίσαμε μετά. Μου λέει ο Μπεν φύγε και λέω στον Κόρμπο, που είναι αρχηγός, πες του… Του είχα πει του Μπεν “έβαλες πόσα γκολ, άσε να το κάνω εγώ».

Για το γεγονός ότι δεν έχει σκοράρει, σε αντίθεση με τον Κόρμπο:

«Ο Κόρμπος έβαλε γκολάρα με την Ξάνθη. Εχει βάλει όμως και άλλα 20 στην καριέρα του. Στην προπόνηση με… γλεντάνε όλοι. Ο Κόρμπος μου λέει: “Ρε, θα γραφτείς στο ρεκόρ Γκίνες…»

Για τα παιχνίδια που παρακολουθεί:

«Μου αρέσει να δω οποιοδήποτε ματς, αν έχουμε κενό, Σάββατο ή Κυριακή. Να δω τους αντιπάλους μας. Ξένο ποδόσφαιρο βλέπω μόνο Τσάμπιονς Λιγκ και θέλω να το πάρει τώρα η Ρεάλ για να βουλώσει στόματα…»

Για τη Γιουβέντους που έχει μάθει να μην δέχεται εύκολα γκολ:

«Οι παίκτες που θα αποτελούν αυτή την ομάδα, έχουν δέσει έτσι ώστε να μην δεχτούν γκολ. Και το ξέρουμε. Για τη Ρεάλ είναι πάρα πολύ δύσκολο να της βάλει γκολ, γιατί η Γιουβέντους είναι σαν να το έχει στο dna της. Πρώτα κοιτάζει τι θα κάνει πίσω και μετά μπροστά”.

Για την εθνική:

«Υπάρχει πολύ καλό οικογενειακό κλίμα, θα τα δώσουμε όλα και ό,τι βγει. Πολύ δύσκολο το παιχνίδι με τη Βοσνία. Τα αποδυτήρια είναι θέμα των παικτών, αλλά έχει βάλει το λιθαράκι του και ο Σκίμπε. Και το Μουντιάλ είναι τεράστιο κίνητρο, το μεγαλύτερο».

Για το αν επηρεάστηκε από την επιτυχία του 2004:

«Ημουν πολύ μικρός. Αν γινόταν τώρα, θα το ένιωθα διαφορετικά».

Για το ποιον Ελληνα παίκτη θαύμαζε σε μικρή ηλικία:

«Μου άρεσε ο Μπασινάς. Ηρεμος, πολύ καλός παίκτης».

Για τον αδερφό του:

«Ο αδερφός μου παίζει στην Σπάρτη δεξιός μπακ, έχει βάλει και δύο γκολ. Δεν με βλέπει εμένα…» (σ.σ. γέλια)

Για το συναίσθημα μετά την κλήση στην εθνική ομάδα:

«Από την παίδων που ξεκίνησα, μόλις έβλεπα την κλήση μου, ένιωθα ευτυχής. Ο προπονητής μου έχει φερθεί πολύ καλά, ρωτάει σε τι μπορεί να με βοηθήσει, σου δίνει την άνεση να του μιλήσεις. Βοηθάει και δείχνει ότι πιστεύει στον ποδοσφαιριστή».

Για τον Μαρίνο Ουζουνίδη:

«Από την στιγμή που πήγε στον Παναθηναϊκό, τον πήγε μπροστά. Εχει αλλάξει την ομάδα και θα την πήγαινε και στον τελικό του κυπέλλου. Είναι αληθινός, έχει πολύ όρεξη γι” αυτό που κάνει. Κάθε χρόνο βελτιώνεται και οι ποδοσφαιριστές είναι παιδιά του. Στον Πανιώνιο ήθελε να βελτιώνει όλους τους παίκτες και όποιος καθόταν στον πάγκο, είχε κίνητρο. Μας είχε σε καλούπι. Αυτό ήθελε, αυτό έπαιρνε. Δύο τελικές, ένα γκολ. Σαν τη φετινή Ξάνθη. Φέτος είμαστε πιο ελεύθεροι. Η ομάδα ήταν του Ουζουνίδη, η προετοιμασία, οι επιλογές… Απλώς, ο Μιλόγεβιτς έβαλε δύο, τρία πράγματα μπροστά και βγήκαν. Η ομάδα πάντως ήταν του Ουζουνίδη».

Για το πόσο επηρέασε τους παίκτες η αποχώρηση Ουζουνίδη:

«Επηρεαστήκαμε πολύ, γιατί συναισθηματικά είχαμε δεθεί πολύ. Ημασταν σαν παιδιά του. Και όταν τον βλέπαμε σκεπτικό, ενώ ήμασταν σίγουροι ότι θα φύγει, δεν ξέραμε που βρισκόμασταν. Μας βοήθησε τότε η διακοπή του πρωταθλήματος, για να γνωρίσουμε τον Μιλόγεβιτς. Δεν ξέραμε που παν τα τέσσερα εκείνη την περίοδο».

Για το αν θα έπαιζε πλέι μέικερ στο μπάσκετ αν ήταν 10 πόντους ψηλότερος:

«Και πόιντ γκαρντ μπορεί να έπαιζα. Μόνο ντρίμπλα, σουτ… (γέλια). Πάμε με τον αδερφό μου και παίζουμε το καλοκαίρι, για να ξεφύγουμε από το ποδόσφαιρο. Είναι πολύ καλός και σε αυτό. Ποστάρει…»

Για το αν ζηλεύει κάτι από το ελληνικό μπάσκετ:

«Το ότι έχουμε δύο από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη κάτι σημαίνει. Μακάρι να μπορούσαμε να το καταφέρουμε στο ποδόσφαιρο. Βγαίνουν πολλοί και καλοί Ελληνες μπασκετμπολίστες συνέχεια».

Για το αν του αρέσει ο Αντετοκούνμπο:

«Με χίλια, δεν υπάρχει το παλικάρι. Βλέπω τα highlights του ΝΒΑ, δεν ξενυχτάω. Ολα τα ματς και κυρίως Κλίβελαντ. Μακάρι να προλάβω τους τελικούς».

Για το ματς που δεν έχει ξεχάσει στο ΝΒΑ:

«Πέρυσι, στους τελικούς το 3-2 που έκανε το Κλίβελαντ με τους 41 πόντους του ΛεΜπρον. Το επόμενο μετά ήταν διαδικαστικό, για να γίνει το 3-3. Το πίστευα με χίλια. Ο ΛεΜπρον είναι υπεράνθρωπος, παίζει σχεδόν όλο το ματς κάθε φορά».

Για την αποθεραπεία που κάνει ο ΛεΜπρον, που μπορεί να φτάσει και τις τέσσερις ώρες μετά από κάθε παιχνίδι:

«Είναι το παν, γιατί πρέπει να επανέλθει το σώμα σου γρήγορα».

Για το μπάσκετ που παρακολουθεί:

«Βλέπω Ευρωλίγκα, κυρίως Ολυμπιακό. Δεν ήθελα να καταλήξει έτσι. Στο Φάιναλ Φορ ήταν μακράν καλύτερη η Φενέρ. Δεν περίμενα ότι θα τα καταφέρει. Πίστευα ότι θα πάνε και οι δύο ελληνικές ομάδες. Σε όλα τα επίπεδα η Φενέρ φάνηκε ότι ήταν η καλύτερη. Ο Ούντο έκανε πάρτι».

Για τα πράγματα που λείπουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Είχαμε τραβήξει πολλά στις προπονήσεις μας στη Φυλή. Πήγαμε να παίξουμε στο ΟΑΚΑ και λέει ο Κόρμπος: «Ρε παιδιά, εδώ δεν έχει λακκούβα, πώς θα παίξουμε…;» Μακάρι να είχαμε τα γήπεδα γεμάτα. Με την ΑΕΚ και την Ξάνθη είχαμε πολύ κόσμο. Αργησε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, ήρθε μετά από τα διπλά που κάναμε. Λογικό γιατί έχει φάει πολύ πίκρα ο κόσμος του Πανιωνίου».

Για τα πλέι οφ που θα γίνουν του χρόνου:

«Θα πάει όλη η ιστορία στο βάθος του πάγκου και του ρόστερ. Πολύ δύσκολα. Θα κρίνεται ένα πρωτάθλημα. Θα παίξει ρόλο και η κανονική περίοδος. Και φέτος λέγαμε ότι δεν θα έχει διαφορά ο πρώτος και την πήρε γρήγορα, παρόλο που στο τέλος πήγε να αλλάξει η κατάσταση. Και του χρόνου μπορεί να το καθαρίσει πάλι από νωρίς ο Ολυμπιακός».

Για το ποια ομάδα τον απογοήτευσε:

«Περίμενα πολύ καλύτερη την ΑΕΚ, έτσι όπως ξεκίνησε στην αρχή. Και πίστευα ότι θα μπορούσε να πάει πολύ καλύτερα και ο ΠΑΟΚ».

Για το αν θα γίνει προπονητής:

«Οχι, δεν είμαι αντικειμενικός για να γίνω προπονητής».

Για το αν θα έμενε στον Πανιώνιο:

«Αν ο Πανιώνιος είχε υγεία οικονομικά, θα έμενα για 10 χρόνια ακόμα».

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ