ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Πανιώνιος, η Λερναία Ύδρα του ελληνικού ποδοσφαίρου

Πανιώνιος, η Λερναία Ύδρα του ελληνικού ποδοσφαίρου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μπορεί να άλλαξε προπονητή, δεν άλλαξε όμως συνήθειες ο Πανιώνιος, ο οποίος μονίμως βγάζει νέους άσους από το μανίκι του και βρίσκει τρόπο να προχωρά μπροστά. Το φετινό του ξεκίνημα με "2 στα 2" είναι αξιοθαύμαστο.

Τα προβλήματα δεν τον εγκαταλείπουν ποτέ. Λες και είναι κομμάτι της ψυχοσύνθεσης και της μοίρας του. Θες λόγω καταβολών και ιστορίας, θες γιατί δεν είχε την τύχη να πέσει ποτέ σε άνθρωπο με πολλά λεφτά που θα μπορούσε να τον εκτοξεύσει, είναι μια πραγματικότητα που τον συνοδεύει στην υπεραιωνόβια διαδρομή του.

Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα με την δική της περπατησιά και αντιλαμβάνεται τα πράγματα από το δικό της μετερίζι. Σαν ένα γαλατικό χωριό που ισχύουν άλλοι κανόνες απ' αυτούς που ισχύουν για όλους τους άλλους. Αλλιώς, πώς μπορεί να ερμηνευτεί ότι καταφέρνει να βρίσκει λύσεις εκεί που όλα μοιάζουν δύσκολα...

Η περσινή σεζόν κύλησε ονειρεμένα για τον Ιστορικό, ο οποίος τερμάτισε 5ος στο πρωτάθλημα, συμμετείχε και στα πλέι οφ και πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League. Όλα φάνταζαν ιδανικά, όπως θα περίμενε και ο πλέον αισιόδοξος φίλαθλός του.

Και όμως, η Ευρώπη χάθηκε λόγω ελλιπούς φακέλου και πήγε ο ΠΑΣ στην θέση, παίκτες όπως ο Μπακασέτας αποχώρησαν για άλλους προορισμούς (έξι μήνες πριν είχε φύγει και ο Μπουμάλ για τον Παναθηναϊκό), ενώ επήλθε διαζύγιο με τον Μαρίνο Ουζουνίδη λόγω του γεγονότος ότι μίλησε με τον Ολυμπιακό για να πάρει την θέση του Βίκτορ, έχοντας συμβόλαιο με τους "κυανέρυθρους", κάτι που δεν του το συγχώρεσαν.

Πανιώνιος, η Λερναία Ύδρα του ελληνικού ποδοσφαίρου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήρθε στην θέση του, όμως ο προβληματισμός ήταν έντονος γιατί θα έπρεπε να μάθει από την αρχή την ομάδα, να περάσει τα δικά του στοιχεία στο παιχνίδι της και αυτό ίσως να χρειαζόταν ένα εύλογο χρονικό διάστημα και να χανόταν πολύτιμος χρόνος. Αμ δε...

Το ξεκίνημα του Πανιωνίου είναι εντυπωσιακό στο πρωτάθλημα. Οι Νεοσμυρνιώτες μετρούν δυο νίκες σε ισάριθμους αγώνες στη Super League και μάλιστα απέναντι σε αντιπάλους που θεωρητικά οι στόχοι τους δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από τους δικούς τους. Πρώτο θύμα ήταν ο Αστέρας Τρίπολης, τον οποίο νίκησε εύκολα με 3-0, για να ακολουθήσει το χθεσινό 2-0 στην Ξάνθη.

Μια ομάδα με μεσοεπιθετική γραμμή που πετάει φωτιές, χωρίς μάλιστα ο Ν'Γκονγκ να έχει μπει ακόμα στο κλίμα και να έχει βρει το ρυθμό του, ενώ σε αυτά τα πρώτα ματς λειτουργούν άριστα τόσο η αμυντική όσο και η μεσαία γραμμή. Ένα σύνολο ισορροπημένο, που βγάζει υγεία, έχει ταλέντο, προοπτική και αποδεικνύει πως ο Πανιώνιος είναι Λερναία Ύδρα και πάντα βρίσκει λύσεις εκεί που φαίνεται πως δεν υπάρχουν εφεδρείες.

Επτά γηγενείς παίκτες ξεκίνησαν χθες στο αρχικό σχήμα του Πανιωνίου (θα ήταν οκτώ αν έπαιζε και ο τραυματίας Οικονόμου), δείγμα του ότι το ελληνικό στοιχείο είναι πάντα έντονο στον "Ιστορικό". Από 'κει και πέρα, μπροστά η ομάδα είναι σούπερ και η τετράδα με τους Ιρανούς, Ανσαριφάρντ και Μασούντ, τον Μπεν και τον Φούντα είναι για τρελά γούστα. Ταχύτητα, τεχνική κατάρτιση και επαφή με τα δίχτυα αποτελούν στοιχεία που υπάρχουν σε μέγιστο βαθμό σε αυτούς τους παίκτες και είναι ευλογία για τον Μιλόγεβιτς ότι στηρίζεται πάνω τους.

Πανιώνιος, η Λερναία Ύδρα του ελληνικού ποδοσφαίρου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Επίσης, είναι ευτυχία το γεγονός πως έχει οι Φούντας (μια ακόμη ασίστ χθες στο γκολ του Ρισβάνη) και Μπεν είναι δυο εξτρέμ που γυρνάνε πίσω και βοηθούν στο αμυντικό κομμάτι και καλύπτουν χώρους, όταν η ομάδα τους αμύνεται. Χθες, ο Γκιοατά κάλυψε επάξια το κενό του Οικονόμου στο κέντρο της άμυνας. Πολύ καλό ντεμπούτο από το νεαρό Καμερουνέζο αμυντικό, ενώ ο Ρισβάνης πρόσθεσε μια ακόμη θετική εμφάνιση, καθώς πέρα από το γκολ που πέτυχε, ήταν αλάνθαστος στα αμυντικά του καθήκοντα.

Για τον Μανώλη Σιώπη ό,τι και αν γραφτεί για την δουλειά που κάνει στο γήπεδο και για το τρέξιμο που ρίχνει, είναι πολύ λίγο. Βρίσκεται παντού, οργώνει όλο το γήπεδο, φοβερή δουλειά σε ένα ακόμη ματς, κεφάλαιο για τον Πανιώνιο ο νεαρός. Κανείς βέβαια δεν υστέρησε, όλοι τους ήταν υπέροχοι και έκαναν πολύ μεστή εμφάνιση στα "Πηγάδια", όπως και στην πρεμιέρα με τον Αστέρα στη Νέα Σμύρνη.

Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η συνέχεια, αλλά το σίγουρο είναι πως ο Πανιώνιος είναι δομημένος σε γερά ποδοσφαιρικά θεμέλια. Λεφτά δεν έχει, όμως διαθέτει ανθρώπους που ξέρουν ποδόσφαιρο. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος (ποτέ δεν ήταν άλλωστε...), θα είναι ανηφορικός και κακοτράχαλος, εντούτοις ξέρει πώς να τον διαβεί και να βρει την άκρη του τούνελ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μιλόγεβιτς: "Το αξίζαμε"
Με φόρα από την πρεμιέρα 2-0 και την Ξάνθη ο Πανιώνιος
TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ