ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Οικονόμου: "Είμαστε οικογένεια κι αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Για την εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού, την ατάκα του Σάββα Θεοδωρίδη, το ματς που έρχεται με την ΑΕΚ, και το όνειρο της εθνικής ομάδας, μίλησε ο Βαγγέλης Οικονόμου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Έλληνα στόπερ στην εκπομπή της NOVA, "Παίζουμε Ελλάδα":

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού:

Ήταν σπουδαία νίκη, κερδίσαμε τον πρωταθλητή και σπάσαμε μια προϊστορία, αφού ο Πανιώνιος είχε πολλά χρόνια να νικήσει στην έδρα του Ολυμπιακού. Έχουν μείνει εννιά αγώνες στο πρωτάθλημα, κοιτάμε τη συνέχεια.

Για το αν δικαιολόγησαν με τη νίκη τους ότι ήταν ένα ντέρμπι κορυφής:

Ναι, ήταν ένα ντέρμπι κορυφής, έπαιζε ο πρώτος και ο δεύτερος. Αντεπεξήλθαμε πάρα πολύ καλά και άξια πήραμε το αποτέλεσμα.

Για τη «μάχη» του υποβιβασμού:

Τρεις ομάδες είναι μαζί, δεν μπορείς να ξέρεις κάτι στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Και η Τρίπολη που έχει μια βαθμολογική ανάσα, δεν έχει δείξει ότι μπορεί το κάτι παραπάνω. Έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες και περίμενα να κάνει ένα σερί. Μεταξύ των τριών ομάδων θα κριθεί ποιες δύο θα πέσουν.

Για το ποια ομάδα από τις τελευταίες στη βαθμολογία θεωρεί καλύτερη:

Όλες οι ομάδες έχουν δυνατά και αδύνατα στοιχεία. Για μένα απ' αυτές τις πέντε πιο πλήρες ρόστερ έχει η Τρίπολη. Μετά είναι η Λάρισα και εντύπωση έχει κάνει και ο Ηρακλής, που μας δυσκόλεψε πολύ και με δέκα παίκτες. Αν συνεχίσει έτσι, επειδή είναι ιστορικό σωματείο και έχει και κόσμο, πιστεύω να μπορέσει να κρατηθεί στην κατηγορία.

Ο Πανιώνιος δεν στηρίζεται σε ένα παίκτη

Για το αν ο Πανιώνιος είναι πιο καλά χτισμένος για μεγάλα ματς ή για εκτός έδρας, αφού εντός έδρας φαίνεται να δυσκολεύεται περισσότερο:

Η φτιαξιά της ομάδας είναι ότι πάνω απ' όλα είμαστε οικογένεια. Και ότι η ομάδα δεν είναι φτιαγμένη μόνο για τα εκτός έδρας, αλλά π.χ. με τον Ηρακλή βρεθήκαμε σε μια κακή μέρα. Ίσως πιστέψαμε ότι μπορούμε να το πάρουμε πιο εύκολα και τελικά δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ.

Για το αν είναι δύσκολο για μια ομάδα να βρει ρυθμό αν της «στραβώσει» ένας παιχνίδι στο πρώτο 20λεπτο:

Όταν παίζεις στην έδρα σου πρέπει να επιβάλεις τον ρυθμό σου. Πιο πρόσφατο δικό μας ματς ήταν αυτό με τον Ηρακλή, όπου καταφέραμε και προηγήθηκαμε, αλλά παρά το ότι έφαγαν κόκκινη μας πίεσαν. Ήταν μια κακή παρένθεση, συνήλθαμε και αντεπεξήλθαμε στο επόμενο ματς με τον Ολυμπιακό.

Για το αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον πολυτιμότερο και τον κορυφαίο ενός αγώνα:

Έτσι είναι. Ο κορυφαίος είναι κάποιος που έκανε τα πάντα και ο πολυτιμότερος αυτός που μπορεί να έβαλε το γκολ.

Για το ότι τα έβγαλε πέρα χωρίς φάουλ απέναντι στην καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος:

Δεν το ήξερα ότι δεν είχα κάνει φάουλ, τώρα το μαθαίνω. Εγώ αμυντικός είμαι, έκανα τη δουλειά μου όπως σε κάθε ματς, σήμερα με τον Γκιοατά, χθες με τον Ρισβάνη. Ο Πανιώνιος δείχνει ότι δε στηρίζεται σε κάποιον παίκτη συγκεκριμένα και τα παιδιά από τον πάγκο και τα παιδιά από πίσω βοηθούν ανάλογα με τους θεωρητικά βασικούς. Για μένα και οι 14 που παίξαμε, ήμασταν κορυφαίοι.

Όνειρο μου να παίξω στην εθνική

Για το αν η καλή απόδοση τον «γιγαντώνει» στην ψυχολογία:

Αυτή την ψυχολογία τη φτιάχνεις και πριν το ματς μόνο σου. Το λάθος του αμυντικού φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο γι' αυτό πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος κάθε δευτερόλεπτο γιατί το λάθος φαίνεται σε σχέση με της επίθεσης. Κάθε αμυντικός για να ξεχωρίσει πρέπει να κερδίζει όλες τις μονομαχίες, να είναι στις φάσεις και στα διωξίματα πρώτος.

Για το αν ήταν δύσκολα χωρίς τους Γιαννιώτη, Ρισβάνη:

Σίγουρα όταν αλλάζεις παρτενέρ είναι διαφορετικά. Ξέρει καλύτερα ο ένας τον άλλο, τις κινήσεις του. Όμως φαίνεται ότι όποιος και να μπήκε, ο Σαββίδης, ο Γεσίλ, ήταν εξίσου πάρα πολύ καλοί. Όποιος μπαίνει είναι έτοιμος να παίξει σαν να είναι στην 11άδα.

Για το πως γίνεται να δείχνουν τόσο έτοιμοι να καλύψουν το κενό όλοι οι παίκτες:

Όλα παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά πάνω απ' όλα τα αποδυτήρια, όπου είμαστε όλοι μαζί, μια οικογένεια κι αυτό βγαίνει στις προπονήσεις και στον αγωνιστικό χώρο. Ότι βλέπετε, το ίδιο ισχύει και στις προπονήσεις και στους αγώνες.

Για το αν περιμένει κλήση στην εθνική ομάδα:

Ελπίζω, κοιτάω να είμαι κάθε Κυριακή καλός, να πηγαίνει καλά η ομάδα και να δείχνω μέσα απ' την ομάδα ότι αξίζω να πάρω μια κλήση. Αναμένω μια τέτοια κλήση, είναι όνειρό μου να παίξω στην εθνική. Το σημαντικό είναι να είμαι καλά, υγιής και να πηγαίνει καλά η ομάδα και όλα τα άλλα θα έρθουν.

Περίμενα καλύτερο τον Ολυμπιακό

Για το ματς με την ΑΕΚ:

Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, εμείς παίζουμε στην έδρα μας, θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Να δώσουμε το 100% όπως σε κάθε παιχνίδι, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, μακάρι τη Δευτέρα να πανηγυρίσουμε μια νίκη.

Για το ματς με τον Ολυμπιακό και πως λειτούργησε ο Πανιώνιος αμυντικά:

Όλοι μαρκάρουμε, όλοι μαζί χάνουμε, όλοι μαζί κερδίζουμε. Άμα δεν ήμασταν όλοι καλοί και οι αλλαγές απέναντι σε έναν αντίπαλο που δε συγχωρεί τα λάθη, δε γινόταν. Ήμασταν συγκεντρωμένοι, ο Ολυμπιακός δε μας έκανε ουσιαστικές απειλές και μπορέσαμε και τον περιορίσαμε πολύ.

Για το αν περίμενε καλύτερο τον Ολυμπιακό:

Τον περίμενα καλύτερο να πω την αλήθεια μετά και την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ. Σίγουρα ήταν πιεστικός στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά σαν ομάδα αμυνθήκαμε πάρα πολύ καλά, βγάλαμε τρεξίματα και κερδίσαμε.

Για το αν είδε κουρασμένους τους παίκτες του Ολυμπιακού:

Δεν πιστεύω ότι έπαιξε σημαντικόρόλοη κούραση. Ο Ολυμπιακός έχει ποιοτικούς παίκτες να καλύψουν την κούραση, έχει μεγάλο ρόστερ. Δε θα ρίξω τη δικαιολογία στην κούραση, θα μείνω στο ότι εμείς ήμασταν πολύ καλοί και σταθήκαμε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο.

Για το αν σκέφτονται έστω και «κρυφά» το πρωτάθλημα:

Δεν κοιτάμε το πρωτάθλημα. Κοιτάμε να κάνουμε τη δουλειά μας και ό,τι καλύτερο βγει. Δε μένουμε στο χθες, πάμε παρακάτω.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης είπε πως μας βλέπει και χαίρεται

Για τους Ανσαριφάρντ, Σάββα Θεοδωρίδη που πήγαν στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης»:

Ήρθε ο Ανσαριφάρντ χαιρέτισε όλα τα παιδιά, τον είδαμε, του ευχηθήκαμε τα καλύτερα γιατί είναι ένας αξιόλογος παίκτης και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει στον Ολυμπιακό. Ο Σάββας Θεοδωρίδης μας έδωσε συγχαρητήρια, μας είπε ότι ήμασταν πολύ καλοί και δίκαια νικήσαμε και ότι μας βλέπει και μας χαίρεται.

Για τις άλλες ομάδες των πλέι οφ:

Μακάρι να βγούμε κι εμείς και μαθηματικά. Σίγουρα οι τρεις μεγάλες ομάδες μπορεί να κάνουν κάποια κάμψη, αλλά έχουν παίκτες και ποιότητα και μπορούν γρήγορα να αντεπεξέλθουν. Κι άλλες χρονιές κάποιες ομάδες δεν πήγαιναν καλά στο πρωτάθλημα, αλλά έκαναν τη διαφορά στα πλέι οφ.

Για το ότι από μπακ έγινε στόπερ και σε ποια θέση έπαιζε στη Σκοτία:

Αριστερό μπακ έπαιζα στη Σκοτία και 2-3 ματς στόπερ. Δεν την ήξερα πάρα πολύ καλά τη θέση, αλλά στον Πανιώνιο έδεσα. Μπορεί να είχα κάποια προβλήματα στην αρχή, αλλά δεν ήταν κάτι δύσκολο για μένα. Μπορώ να παίξω και τις δύο θέσεις πολύ καλά. Μου αρέσει και στη θέση του στόπερ γιατί μπορείς να κατεβάσεις την μπάλα, έχεις χώρο, σαν τον αριστερό μπακ είσαι.

Για τη νίκη με τη Ρος Κάουντι επί της Σέλτικ:

Παίζαμε στην έδρα μας, κερδίσαμε, από 0-2 το γυρίσαμε σε 3-2, μας χειροκρότησαν. Δεν ήταν, βέβαια, όπως τώρα με τη νίκη επί του Ολυμπιακού, όπου ήταν απίστευτο συναίσθημα και άμα δεν το ζήσεις, δε γίνεται να το καταλάβεις.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ