ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Μiracolo και στην Ιταλία ο "Ιστορικός"

Μiracolo και στην Ιταλία ο "Ιστορικός"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ιταλική ιστοσελίδα "calcioesteronews.it" επιμελήθηκε ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα για τον Πανιώνιο και το φετινό του θαύμα, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στους Μπακασέτα και Ανσαριφάρντ, αλλά στη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 3-1 στη Νέα Σμύρνη.

Το φετινό θαύμα του Πανιωνίου... ξέφυγε από τα στενά ελληνικά όρια και έφτασε μέχρι την γειτονική Ιταλία, εκεί το ποδόσφαιρο είναι σαφώς πιο προηγμένο απ' ό,τι στην χώρα μας.

Η πορεία του "Ιστορικού" αποτέλεσε αντικείμενο αφιερώματος της ιστοσελίδας "calcioesteronews.it" που ασχολήθηκε με αφορμή τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Ένα ματς που βρήκε νικητή τον "Ιστορικό" με 3-1 και σφραγίστηκε ουσιαστικά (σε αγωνιστικό επίπεδο, διότι απέμενε και το θέμα της αδειοδότησης) η παρουσία στα πλέι οφ και στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Το θέμα είχε τίτλο: "Πανιώνιος, το ποδοσφαιρικό θαύμα της Νέας Σμύρνης" και αρχικά αναφέρει ότι σε ένα γήπεδο χωρητικότητας άνω των 11.000 θεατών, δεν βρίσκονται κατά μέσο όρο πάνω από 2.700, κάτι που φανερώνει την γενικότερη κρίση της χώρας μας και του ποδοσφαίρου μας κατ' επέκταση.

Από 'κει και πέρα, γίνεται ειδική μνεία στον Τάσο Μπακασέτα, το παιδί με τα καταγάλανα μάτια που αποκτήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης και έκανε... παπάδες με την κυανέρυθρη φανέλα. Χατ τρικ με την Ξάνθη, γκολ στο Καυτανζόγλειο, γκολ με τον Παναθηναϊκό ήταν μερικά από τα... highlights της φετινής του εκπληκτικής του σεζόν.

Από την ιστοσελίδα, ο 22χρονος μεσοεπιθετικός με το Νο14 στη φανέλα χαρακτηρίζεται ως μια φρέσκια ελπίδα για τους φιλάθλους του Πανιωνίου, ότι έχει εξαιρετικές προοπτικές και εν συνεχεία γίνεται πιο ενδελεχής ανάλυση του παιχνιδιού του τόσο στο δεξί άκρο της επίθεση, όσο και ως επιτελικός.

Την... σκυτάλη στο αφιέρωμα πήρε ο 26χρονος Ιρανός με το Νο11 στην φανέλα, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ και τονίζεται πως είναι μία φωτιά που καίει συνεχώς, για να ακολουθήσει ανάλυση των αγωνιστικών του προσόντων και πως αγωνίζεται στην εθνική του, φορώντας το Νο10 που παλαιότερα ανήκε στον Αλί Νταεΐ, τον θρύλο του ποδοσφαίρου της χώρας. Μάλιστα, τονίζεται πως το 2011 έγινε ο νεότερος παίκτης που σκόραρε στο ασιατικό Κύπελλο.

Το θέμα αναφέρεται και στον πρωτεργάτη της επιτυχίας του "Ιστορικού", που δεν είναι άλλος από τον προπονητή της ομάδας, Μαρίνο Ουζουνίδη, λέγοντας πως στηρίχθηκε πολύ στον Μπακασέτα και στον Ανσαριφάρντ, αλλά και στον Καθάριο. Φυσικά, υπάρχει βίντεο από το 3-1 επί του "Δικεφάλου του Βορρά", που έφερε και τους πανηγυρισμούς για την ευρωπαϊκή έξοδο.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ