ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Μήνυμα Μαχνταβίκια στην πατρίδα του για Μασούντ, Χατζισαφί

Hamburg's Mehdi Mahdavikia from Iran celebrates after scoring 3-0 during the German first soccer division match between Hamburger SV and Borussia Dortmund in the AOL Arena, Hamburg, northern Germany on Saturday, Feb, 10. 2007. Hamburg won 3-0. (AP Photo/Kai-Uwe Knoth) ** NO MOBILE USE UNTIL 2 HOURS AFTER THE MATCH, WEBSITE USERS ARE OBLIGED TO COMPLY WITH DFL-RESTRICTIONS, SEE INSTRUCTIONS FOR DETAILS **
Μαχνταβίκια ASSOCIATED PRESS

Ο βετεράνος Ιρανός μεσοεπιθετικός, Μεχντί Μαχνταβίκια, έστειλε μήνυμα στην πατρίδα του να μείνει η πολιτική μακριά από το ποδόσφαιρο, να μην ασχολείται με Λίβανο, Συρία και Ιράκ και στήριξε Μασούντ και Χατζισαφί. (PHOTO).

Ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που έβγαλε το Ιράν, ο Μεχντί Μαχνταβίκια, εξέφρασε δημόσια τη στάση του στο ζήτημα που προέκυψε με τους συμπατριώτες του παίκτες του Πανιωνίου, Σοτζέι Μασούντ και Εχσάν Χατζισαφί.

Υπενθυμίζεται ότι επειδή αμφότεροι αγωνίστηκαν απέναντι στους Ισραηλινούς της Μακάμπι Τελ Αβίβ, κάτι που κατά την Κυβέρνηση του Ιράν σημαίνει αναγνώριση του Ισραήλ ως Κράτους, αποκλείστηκαν από την Εθνική ομάδα, όπως υποστήριξε ο Υπουργός Αθλητισμού της χώρας.

Ο Μαχνταβίκια λοιπόν, που κατέγραψε 110 συμμετοχές με το Ιράν και με σημαντική καριέρα μεταξύ άλλων σε Αμβούργο και Άιντραχτ Φρανκφούρτης, πήρε θέση υπέρ των παικτών του Πανιωνίου, στέλνοντας το μήνυμα στην πατρίδα του να δει πώς θα βελτιωθεί ο αθλητισμός, να μείνει το ποδόσφαιρο μακριά από την πολιτική, ζητώντας παράλληλα από τους συμπατριώτες του Κυβερνώντες να μην ασχολούνται με χώρες όπως το Ιράκ, ο Λίβανος και η Συρία, αλλά με το πώς θα αντιμετωπιστεί η φτώχεια, τα οικονομικά προβλήματα και η ανεργία.

Το μήνυμα του Μαχνταβίκια: "Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις στιγμές που κάνατε χαρούμενο τον λαό του Ιράν. Ας ελπίσουμε ότι θα έρθει η μέρα που η πολιτική δεν θα παρεμβαίνει στο ποδόσφαιρο και που τα λόγια θα γίνουν πράξεις. Είναι ώρα να σκεφτούμε για τη δομή του αθλητισμού στη χώρα μας, να χτίσουμε νέα στάδια, να δώσουμε έμφαση στις ακαδημίες. Να βοηθήσουμε να εξαλειφθεί η φτώχεια, τα οικονομικά προβλήματα, η ανεργία, αντί να αφοσιωνόμαστε στον Λίβανο, τη Συρία και το Ιράκ. Ζήτω το Ιράν".

Μήνυμα Μαχνταβίκια στην πατρίδα του για Μασούντ, Χατζισαφί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αποκλείστηκαν από την Εθνική Ιράν Μασούντ, Χατζισαφί
"Σώστε Μασούντ και Χατζισαφί"

Photo credits: AP Images

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ