ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Η... ανάσταση του Αναστάσιου Μπακασέτα

Η... ανάσταση του Αναστάσιου Μπακασέτα
Μπακασέτας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μια ματιά στα περσινά και στα εφετινά νούμερα του Αναστάσιου Μπακασέτα αποτυπώνουν με σαφήνεια την τρομερή του βελτίωση. Ο Κορίνθιος "μεγάλωσε" και τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους (PHOTOS, VIDEOS).

Στις 12 Μαρτίου απέναντι στην Ξάνθη έκανε χατ τρικ. Στις 21 του μήνα έδωσε την ασίστ στον Καραμάνο και ο Πανιώνιος ισοφάρισε στο 84' σε 1-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το βράδυ της Κυριακής (3/4) σημείωσε δύο πανέμορφα, γκολ, το ένα πιο ωραίο από το άλλο, στη νίκη (3-1) της ομάδας του επί του ΠΑΟΚ.

Τρία σερί παιχνίδια στα οποία αποδεικνύει γιατί αυτός είναι ο ηγέτης των "κυανέρυθρων". Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται γιατί δεν "έπιασε" στον Αστέρα. Η απάντηση δίνεται ξεκάθαρα, ενδεχομένως πρώτη φορά, από τον πρώην προπονητή των Αρκάδων, Στάικο Βεργέτη, ο οποίος τοποθετήθηκε για τον Μπακασέτα στην "Αθλητική Κυριακή":

"Έχει φοβερές δυνατότητες, πάσα και σουτ. Του έκανε κακό ο ανταγωνισμός στον Αστέρα και γι’ αυτό δεν βρήκε τον χώρο και τον χρόνο. Τα δύο τελευταία χρόνια στον Αστέρα και με έχει παρεξηγήσει το παιδί γι’ αυτό, δεν μας έδωσε στους αγώνες αυτά που δίνει τώρα. Έπαιζε σαν να έδινε εξετάσεις. Είχε πιεστεί. Ήμουν σίγουρος πως η αλλαγή περιβάλλοντος θα τον βοηθούσε. Περιβάλλεται με περισσότερη εμπιστοσύνη".

Η... ανάσταση του Αναστάσιου Μπακασέτα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για αυτό λοιπόν η περσινή χρονιά του 23χρονου επιθετικού δεν μπορεί να συγκριθεί με την εφετινή. Αυτά που πετυχαίνει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο συγκριτικά με ό,τι έκανε την προηγούμενη, δεν έχουν καμία σχέση. Μπορείτε να παρατηρήσετε πόσο διαφορετικά είναι εφέτος τα δεδομένα για τον Κορίνθιο ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει τεράστια, καθοριστική συμβολή στο επίτευγμα του Πανιωνίου να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα.

ΠΕΡΥΣΙ

- Έκανε 30 συμμετοχές. 16 με τον Αστέρα, 14 με τον Πανιώνιο.

- Σημείωσε 2 γκολ με τον Αστέρα και 1 με τον Πανιώνιο. Σύνολο: 3.

- Είχε 1 ασίστ με τον Αστέρα και 3 ασίστ με τον Πανιώνιο. Σύνολο: 4.

- Κατέγραψε 9 τελικές προσπάθειες με τον Αστέρα, 22 με τον Πανιώνιο. Σύνολο: 31.

- Είχε 4 κλεψίματα με τον Αστέρα και 11 με τον Πανιώνιο. Σύνολο: 15.

- Είχε 4 κερδισμένα φάουλ με τον Αστέρα και 15 με τον Πανιώνιο. Σύνολο: 19.

- Μέτρησε 260 λεπτά συμμετοχής στον Αστέρα και 771 λεπτά στον Πανιώνιο. Σύνολο: 1031 λεπτά.

ΕΦΕΤΟΣ

+ Μετρά ήδη 33 συμμετοχές και απομένουν δύο ακόμα αγωνιστικές.

+ Έχει σημειώσει 11 γκολ στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο. Σύνολο 12.

+ Έχει δώσει 7 ασίστ (η μία στο κύπελλο).

+ Έχει καταγράψει 68 τελικές προσπάθειες.

+ Έχει 40 κλεψίματα στο ενεργητικό του.

+ Έχει κερδίσει 65 φάουλ.

+ Έχει καταγράψει 2220 λεπτά συμμετοχής.

Η... ανάσταση του Αναστάσιου Μπακασέτα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

( Στον Φάνη Τζανδάρη που υπέστη ρήξη χιαστών αφιέρωσε τα γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Μετά το 2ο τέρμα πήρε μια φανέλα του συμπαίκτη του και τη φίλησε).

Όλα τα γκολ με σουτ

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο σημαντική είναι η βελτίωσή του κατά την εφετινή σεζόν. Μέρα με τη νύκτα σε σχέση με τη σεζόν 2014-2015, την οποία πέρασε στο πρώτο μισό στον Αστέρα και στο δεύτερο εξάμηνο στον Πανιώνιο. Στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, λοιπόν, ο Μπακασέτας έφτασε τα 12 γκολ, τα οποία -όλα- έχουν μπει με σουτ. Με το "φαρμακερό" του πόδι.

Ο καλύτερος Έλληνας στις εκτελέσεις φάουλ

Μετά το χατ τρικ κόντρα στην Ξάνθη είχαμε γράψει ότι ο προπονητής του, Μαρίνος Ουζουνίδης, δίνει εντολή να χτυπάει αυτός τα στημένα. Εκτίμησή μας είναι ότι αυτή τη στιγμή αποτελεί τον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή στις εκτελέσεις φάουλ. Έχει ευστοχήσει σε δύο (με Παναθηναϊκό και Ξάνθη), ενώ κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Βελλίδης είδε τη μπάλα να προσκρούει στο δοκάρι. Κάθε του στημένο είναι απειλή για την αντίπαλη εστία.

Τα εφετινά του γκολ

Photo credits: Action images

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ