ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Γρηγορίου: "Έχουμε καλύτερη ομάδα απ' την Γκόριτσα"

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

O Μιχάλης Γρηγορίου, με αφορμή την επικείμενη αναμέτρηση με την Γκόριτσα (13/07, 22:00), παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και τόνισε πως ο Πανιώνιος είναι το φαβορί λόγω ποιότητας, ενώ στάθηκε και στις αποχωρήσεις του Χρήστου Τασουλή και του Μανώλη Σιώπη.

Ο Πανιώνιος τίθεται αντιμέτωπος το βράδυ της Πέμπτης (13/07, 22:00) με την Γκόριτσα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League και θέλει να κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με αφορμή την επικείμενη αναμέτρηση με τη σλοβένικη ομάδα, ο τεχνικός των "κυανέρυθρων", Μιχάλης Γρηγορίου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας πως η ομάδα του είναι μεν το φαβορί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υποτιμήσει τον αντίπαλό της.

Παράλληλα, στάθηκε στην πρόσφατη αποχώρηση του Χρήστου Τασουλή για τη Λανς, στην απώλεια του -καθοριστικού την περυσινή σεζόν- Μανώλη Σιώπη, ο οποίος μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό, αλλά και στον παράγοντα "καύσωνας" που είναι πιθανό να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για τον αγώνα με την Γκόριτσα: "Μεγάλη χαρά για την οικογένεια του Πανιωνίου, μετά από 9 χρόνια ξανά στην Ευρώπη. Συγχαρητήρια σε όλους που τα κατάφεραν για να επιστρέψει η ομάδα στην Ευρώπη, σε προπονητές και παίκτες. Φυσικά στον κόσμο, που είναι ο 12ος παίκτης σε αυτή την ομάδα. Βέβαια και στη διοίκηση, που της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, που πριν τρία χρόνια πήρε ένα μεγάλο ρίσκο και κράτησε τότε την ομάδα στην Α' Εθνική, δεν την έριξε στην Γ΄Εθνική. Σίγουρα κανείς δεν περίμενε τόσο γρήγορα να παίξει η ομάδα Ευρώπη.

Θεωρώ ότι επικρατεί χαρά σε όλους μας, κανένα άγχος, μόνο διάθεση. Δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος σε αυτό το επίπεδο. Το είδαμε και με την Ρέιντζερς που ήταν φοβορί και έμεινε τελικά έξω. Περιμένουμε να δείξουμε καλή εικόνα, όπως και στα φιλικά, ώστε να τα καταφέρουμε. Το εντός έδρας είναι πιο δύσκολο από το εκτός στην Ευρώπη κατά τη γνώμη μου. Λογικά θα αντιμετωπίσουμε κλειστή άμυνα. Δεν πρέπει να δεχτούμε γκολ στην έδρα μας και να πάρουμε μία νίκη και ένα σκορ ώστε να πάμε με καλή προοπτική στο δεύτερο ματς".

Για τον ρόλο του φαβορί που δίνουν στον Πανιώνιο: "Προφανώς και μας δίνουν φαβορί λόγω του επιπέδου ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν νομίζω ότι είναι κάπου αλλού το θέμα. Έχουμε καλύτερη ποιότητα, καλύτερους παίκτες. Δεν είμαστε στο 100%. Η Γκόριτσα έχει δώσει επίσημα παιχνίδια και είναι πιο έτοιμη από εμάς αγωνιστικά. Είναι νεανική η ομάδα μας, αλλά έχουμε και πιο έμπειρα παιδιά. Θέλουμε τη δίψα των παιδιών μας, που πολλοί από αυτούς αγωνίζονται πρώτη φορά στην Ευρώπη. Δεν ήταν τυχαία η πορεία της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια".

Για τις σκέψεις του για την ενδεκάδα: "Έχω δύο ερωτηματικά, αύριο θα μπορέσω να καταλήξω. Για τον Τασουλή, ναι τον υπολόγιζα για βασικό. Ο Χατζισαφί αποκτήθηκε για μία άλλη θέση, αν και έχει παίξει πολλές φορές σαν αριστερό μπακ στην καριέρα του, μετά την απώλεια του Τασουλή πλέον μπορώ να υπολογίζω τον Ιρανό για την κανονική του θέση μαζί με τον Σαραμαντά".

Για την εικόνα που έχει από την Γκόριτσα: "Από τα δύο παιχνίδια που είδαμε, έχει αποστάσεις στην άμυνα της και κάποια προβλήματα. Δυνατό της σημείο ότι διαθέτει πολύ καλή τετράδα μπροστά. Χρειάζεται προσοχή στην μεταβίβαση τους από την άμυνα τους στην επίθεση. Θεωρώ πως μπορούμε να σκοράρουμε στην επίθεση, ώστε να κάνουμε το βήμα".

Για την έντονη ζέστη: "Οι καιρικές συνθήκες σίγουρα θα είναι δύσκολες. Και την ημέρα του αγώνα λέει για καύσωνα. Σίγουρα ως Έλληνες είμαστε πιο συνηθισμένοι σχετικά από την Γκόριτσα, αλλά θέλει περισσότερη προσπάθεια. Πιο πολύ η ζέστη θα δυσκολέψει την ομάδα που θα θέλει να πάρει αποτέλεσμα".

Για την απώλεια του Σιώπη: "Όταν δύο παιδιά παίζουν για μεγάλο διάστημα, τότε σίγουρα αυτό το δέσιμο είναι δύσκολο να το βρεις ξανά. Προσπαθούμε να βρούμε έναν παίκτη σε αυτή τη θέση, που να ταιριάζει σε αυτά τα χαρακτηριστικά. Είμαστε κοντά στο να έρθει ένας παίκτης που θα ταιριάξει με τον Παναγιώτη (σ.σ. Κόρμπος) και δεν θα φανεί τόσο πολύ το κενό του Σιώπη".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ