ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζιλμπέρτο Σίλβα: "Δεν είχαμε πάει στις ΗΠΑ για εκδρομή"

Ζιλμπέρτο Σίλβα: "Δεν είχαμε πάει στις ΗΠΑ για εκδρομή"

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα θυμήθηκε στη NOVA την χρονιά που ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το νταμπλ και απάντησε σε όσους έλεγαν ότι η προετοιμασία στις ΗΠΑ την επόμενη σεζόν έφερε την αποτυχία στο πρωτάθλημα.

Μέρες ...τίτλων θυμάται ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στη NOVA και αφηγείται το πώς έφτασε ο Παναθηναϊκός στην κατάκτηση του νταμπλ τη σεζόν 2009-10, ενώ απάντησε σε όσους έλεγαν ότι η προετοιμασία στις Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη σεζόν έφερε την αποτυχία στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάκτηση του νταμπλ με τον Παναθηναϊκό:

"Ήταν πολύ σημαντικό. Για εμένα, για το σύλλογο, για τους οπαδούς. Κερδίσαμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Πήραμε το νταμπλ μετά από πολλά χρόνια. Την πρώτη μου χρονιά εδώ, υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες, γιατί ο σύλλογος συμπλήρωνε έναν αιώνα ύπαρξης. Περίμεναν πολλά πράγματα από εμένα. Περίμεναν πολλά πράγματα εκείνη τη σεζόν.

Έλεγαν "ο Παναθηναϊκός θα πάρει πρωτάθλημα". Δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζει ο κόσμος. Δε φέρνεις κάποιον κορυφαίο παίκτη, κάποιον σταρ, όπως τον αποκαλεί ο κόσμος για να πάρει μόνος του το πρωτάθλημα. Χρειάζεται ένας συνδυασμός πραγμάτων. Πρέπει να βρεις τους σωστούς παίκτες.

Το ταλέντο του ενός πρέπει να συμπληρώνει το ταλέντο του άλλου. Πρέπει να ξέρεις τι θέλεις. Την πρώτη χρονιά δεν τα καταφέραμε. Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, ειδικά όταν η ομάδα φέρνει ποιοτικούς παίκτες, σαν αυτούς που έχουμε τώρα. Κι εμείς ως παίκτες έχουμε προσδοκίες στην αρχή κάθε σεζόν.

Εξαρτάται όμως μόνο από εμάς. Ο καθένας πρέπει να παίζει το ρόλο που του αναλογεί στην ομάδα. Είναι καλό να έχεις ποιοτικούς παίκτες σε διάφορες θέσεις. Αυτό βοηθάει όταν πρέπει να κάνεις αναγκαστικές αλλαγές στην ομάδα.

Τη δεύτερη χρονιά τα πράγματα πήγαν καλά, γιατί η ομάδα έδεσε και οι παίκτες μπορούσαν να συνδυαστούν. Όλοι ήθελαν να αποδείξουν ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Δεν ήταν εύκολο, γιατί αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα σε πολλούς αγώνες. Όλοι γνωρίζουν το πρόβλημα. Εγώ προσωπικά δεν ήθελα να βρίσκω δικαιολογίες του τύπου "δεν κερδίσαμε λόγω εξωτερικών παραγόντων". Όταν χάνεις ένα παιχνίδι, γιατί δεν έχεις παίξει καλά, δεν υπάρχει δικαιολογία. Αν πετύχεις όμως ένα, δύο, τρία γκολ έχει τελειώσει. Τη δεύτερη χρονιά τα καταφέραμε".

Για τους λόγους της απώλειας του τίτλου τη σεζόν 2010-11:

"Ο λόγος που δεν πήγαμε καλά, δεν είναι επειδή έγινε στην Αμερική η προετοιμασία. Πολλοί σύλλογοι το κάνουν. Είναι καλό γιατί έτσι, η ομάδα γίνεται γνωστή στον κόσμο. Αποκτάει παγκόσμια φήμη. Είναι αρκετά σύνηθες πλέον. Πολλοί πίστεψαν ότι δεν υπήρξε προετοιμασία επειδή πήγαμε στις ΗΠΑ.

Θεώρησαν ότι πήγαμε εκδρομή. Στο δικό μου μυαλό πήγαμε εκεί για να δουλέψουμε. Δεν μπορούσαμε να πηγαίνουμε για ψώνια και για βόλτες. Το πρωί προπονούμασταν, γυρίζαμε στο ξενοδοχείο για να φάμε και για να ξεκουραστούμε και το απόγευμα πηγαίναμε ξανά για προπόνηση. Όταν δεν πετυχαίνεις τους στόχους σου, κάποιες φορές είναι σκληρός χώρος το ποδόσφαιρο.

Ο κόσμος αρχίζει και μιλάει για πράγματα που δεν κατανοεί. Χωρίς να γνωρίζει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα. Κάποιοι άνθρωποι μιλούν υπερβολικά. Κάποιοι άλλοι ακούν κάποια πληροφορία, αποφασίζουν ότι ισχύει και τη μεταδίδουν. Κι έτσι, γίνεται είδηση. Αντιμετωπίσαμε πολλά τέτοια προβλήματα.

Άρχισαν να κυκλοφορούν συζητήσεις που κάναμε στα αποδυτήρια. Λέγαμε κάτι μεταξύ μας και το απόγευμα το ακούγαμε στο ραδιόφωνο ή το διαβάζαμε στην εφημερίδα. Αυτό δεν ήταν καλό για την ομάδα. Είναι εύκολο να βρίσκεις προβλήματα.

Το ζητούμενο όμως είναι η απόδοσή μας. Αυτό μετράει. Αν παίζαμε καλά, όπως την προηγούμενη χρονιά και παίρναμε αποτελέσματα, δε θα χρειαζόταν να βρίσκουμε δικαιολογίες. Αυτό που μετράει είναι η απόδοσή μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο Σιδηρόπουλος στο Περιστέρι
Οι παράμετροι της μεταγραφικής ενίσχυσης
Καλέρι: "Θα δούμε τι θα γίνει με τον Ιμπάρμπο"
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ