ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζιλμπέρτο: "Κανένα παιδί στο δρόμο"

Ζιλμπέρτο: "Κανένα παιδί στο δρόμο"

Το Sport24.gr παρακολουθεί την παρουσία του Ζιλμπέρτο Σίλβα στο συνέδριο της Soccerex και μεταφέρει την ομιλία του για τις ακαδημίες, τη βοήθεια στα παιδιά και την επίσκεψη στο περίπτερο της Άρσεναλ.

Στο Μάντσεστερ έχει μεταβεί ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, προκειμένου να πάρει μέρος στο ετήσιο συνέδριο της Soccerex. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού συμμετείχε ως ομιλητής το μεσημέρι της Τρίτης (27/9) στη θεματική ενότητα που αφορά τις ακαδημίες και τη βοήθεια που προσφέρουν στα παιδιά.

Ο Βραζιλιάνος αποτελεί σημαίνουσα προσωπικότητα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Street Child United", που δραστηριοποιείται στην υποστήριξη παιδιών μέσω του ποδοσφαίρου και μίλησε μαζί με την Κέιτ Λόρενς, στέλεχος του οργανογράμματος της ακαδημίας της Άρσεναλ.

Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος επέλεξε να φορέσει ένα σακάκι με το σήμα του Παναθηναϊκού, εντάσσοντας με αυτό τον τρόπο το club σε μία σπουδαία αθλητική εκδήλωση.

Το Sport24.gr σας μεταφέρει ένα μέρος των λεγομένων του Ζιλμπέρτο Σίλβα στο συνέδριο και σας τα παρουσιάζει. Διαβάστε, αναλυτικά:

"Ως ποδοσφαιριστής μπορώ να δώσω κάτι πίσω, την πλήρη υποστήριξη μου. Είναι το ελάχιστο που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε, να βοηθάμε και να στηρίζουμε. Το ποδόσφαιρο έχει την ιδιότητα ότι μπορεί να ενώσει. Μία μπάλα μπορεί να φέρει δίπλα τους ανθρώπους και να δώσει χαρά στα παιδιά. Μπορείτε να δείτε τη δουλειά που κάνει αυτός ο οργανισμός. Χρησιμοποιούμε μία μπάλα, ένα παιχνίδι, για να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά. Δεν ήταν δύσκολο για μένα να συστρατευτώ σε αυτή την προσπάθεια. Νιώθω υπέροχα όταν βλέπω τις αντιδράσεις των παιδιών. Πόση δύναμη έχει το ποδόσφαιρο. Κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει στο δρόμο, πρέπει να τα προστατεύσουμε".

Το συνέδριο της Soccerex έχει πλήθος δραστηριοτήτων εκτός από τη θεματική ενότητα για τις ακαδημίες. Ο Ζιλμπέρτο επισκέφτηκε το περίπτερο της Άρσεναλ και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας των τμημάτων υποδομής και τις διαδικασίες εντοπισμού και αξιολόγησης ταλέντων. Αποχωρώντας, φωτογραφήθηκε με τους παριστάμενους και υπέγραψε αυτόγραφα.

Στιγμιότυπο από το πάνελ που συμμετέχει ο Ζιλμπέρτο:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ