ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζήτησε και περιμένει ο Ζιλμπέρτο από τον Αλαφούζο

Ζήτησε και περιμένει ο Ζιλμπέρτο από τον Αλαφούζο

Το Sport24.gr αποκαλύπτει τις δύο παραμέτρους που έθεσε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στον Γιάννη Αλαφούζο και την απαίτηση που εξέφρασε, προκειμένου να συνεργαστεί με τον Παναθηναϊκό. Πότε αποφασίζει ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Στην ευχέρεια του Γιάννη Αλαφούζου εναπόκειται η συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Sport24.gr. Οι δύο άνδρες επικοινώνησαν το προηγούμενο τριήμερο και συζήτησαν για την προοπτική της συμφωνίας τους, με τον Βραζιλιάνο να θέτει δύο όρους και μία απαίτηση. Εάν ο πρόεδρος της ΠΑΕ τον ικανοποιήσει, τότε ο πάλαι ποτέ αρχηγός της "σελεσάο" θα έρθει στην Αθήνα για τις υπογραφές.

Η απαίτηση που εξέφρασε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αφορά τα χρήματα που θα λάβει από την ΠΑΕ στο χρονικό διάστημα της συνεργασίας του. Παρότι πλέον δεν ακολουθεί καριέρα ποδοσφαιριστή, εντούτοις ο Ζιλμπέρτο διατηρεί υψηλό το κασέ του και ενημέρωσε σχετικά τον Αλαφούζο, αναμένοντας την απάντηση του. Πρόκειται για ένα ποσό σημαντικά υψηλότερο, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα που είχαν δαπανηθεί για τους Νταμπίζα και Φύσσα.

Ο ένας από τους δύο όρους που έθεσε ο Ζιλμπέτο Σίλβα, σχετίζεται με τη συνύπαρξη του με τον Αντρέα Στραματσόνι. Ο Βραζιλιάνος έχει ακούσει καλά σχόλια για τον Ιταλό προπονητή, όμως επιθυμεί να διευκρινιστεί το εύρος των αρμοδιοτήτων του καθενός πριν την πρόσληψη του από την ΠΑΕ. Κάτι απολύτως φυσιολογικό για εκείνον, αφού ο Ζιλμπέρτο θεωρείται τελειομανής και ρυθμίζει κάθε λεπτομέρεια στις αποφάσεις του.

Όσο για τον δεύτερο όρο, ο Ζιλμπέρτο πληροφόρησε τον Αλαφούζο ότι έχει εκπονήσει ένα πλάνο με οργανόγραμμα, το οποίο σκοπεύει να εφαρμόσει στην ομάδα που θα συνεργαστεί. Ασφαλώς, κατανοεί ότι πρέπει να το προσαρμόσει στις συνθήκες που θα συναντήσει στην Αθήνα, αλλά επιθυμεί να λάβει εγγυήσεις για την τήρηση του από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού και αναμένει το σχόλιο του προέδρου της ΠΑΕ.

Τα προαναφερόμενα δεν πρέπει να προκαλούν έκπληξη, διότι ο Ζιλμπέρτο έχει αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά με την καριέρα του ως ποδοσφαιρικό στέλεχος και δεν αρκείται στο "βλέποντας και κάνοντας". Αντίθετα, σχεδιάζει προσεκτικά τις κινήσεις του και ο σκοπός του είναι να διαμορφώσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για να εργαστεί απρόσκοπτα και να πετύχει.

Ο Αλαφούζος έμεινε ικανοποιημένος από τα λόγια του Ζιλμπέρτο Σίλβα και σε μεγάλο βαθμό, συμφωνεί ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να πορευτεί στο μέλλον με βάση ένα πλάνο. Από την άλλη, ορισμένα πράγματα κρίνονται υπερβολικά ή ανεφάρμοστα, και θέλει να τα συζητήσει ξανά με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή.

Ωστόσο, το σημαντικό είναι πως η συνεργασία των δύο ανδρών, εξαρτάται από τον πρόεδρο της ΠΑΕ και η απόφαση αναμένεται να ληφθεί στο χρονικό διάστημα μετά το Πάσχα και πριν από την έναρξη των play offs.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ