ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζέκα: "Θα ήθελα να γίνει το ματς"

Ζέκα: "Θα ήθελα να γίνει το ματς"
INTIME SPORTS

Ο Ζέκα με δηλώσεις του στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού μίλησε για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και όσα πρέπει να αλλάξουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν αυτοί που βρέθηκαν στη χειρότερη θέση με όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό καθώς οι ίδιοι ήθελαν να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν τη νίκη εντός του αγωνιστικού χώρου από τους αντιπάλους τους.

Για αυτό και μετά το τέλος των όσων συνέβησαν ήταν πολύ στεναχωρημένοι που δεν αγωνίστηκαν. Κάτι που τόνισε και ο Ζέκα μιλώντας στην κάμερα της "NOVA" τόσο για το "αιώνιο" ντέρμπι που δεν έγινε όσο και για το επερχόμενο ματς με τον Ηρακλή.

Ο Πορτογάλος ερωτήθηκε και για το τι έχει αλλάξει ο Αντρέα Στραματσόνι αυτές τις πρώτες μέρες παρουσίας του στο τριφύλλι με τον Ζέκα να τονίζει ότι έχει φέρει νέες ιδέες.

Διαβάστε όσα δήλωσε στην κάμερα της "NOVA":

"Είμαστε στεναχωρημένοι για όλα όσα συνέβησαν και για το γεγονός ότι δεν παίξαμε. Βέβαια δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να κάνουμε κάτι άλλο. Η ψυχολογία μας πρέπει να είναι ψηλά για τον επόμενο αγώνα και είναι ψηλά, ώστε να αντιμετωπίσουμε τον Ηρακλή. Ότι συνέβη, συνέβη. Η ζωή συνεχίζεται και κοιτάμε μπροστά".

Ελπίζεις ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο άμεσο μέλλον;
"Δεν το ξέρω, δεν είχα κάποια νέα σχετικά με το συγκεκριμένο γεγονός και δεν ξέρω τι θα γίνει. Βεβαίως θα ήθελα να γίνει ο αγώνας και να παίξουμε. Μακάρι να γίνει, θα το επιθυμούσα και να διεξαχθούν όλα ομαλά".

Οι πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου πρέπει να είναι οι παίκτες και όχι όλα όσα γίνονται έξω από το ποδόσφαιρο. Σαν αρχηγός της ομάδας, σαν ξένος ποδοσφαιριστής που όμως ζεις πολλά χρόνια στην Ελλάδα, ποιες θεωρείς ότι είναι οι λύσεις όχι μόνο για αυτό το ματς αλλά γενικότερα;
"Θα έλεγα ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να αλλάξουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οπωσδήποτε ο πρόεδρος μας κάνει πολύ δουλειά για να μπορέσουν να αλλάξουν τα πράγματα, να γίνει πιο σωστό, πιο δίκαιο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα βεβαίως πρέπει να υπάρξουν και εντός και εκτός γηπέδου αλλαγές και προσπαθεί ο πρόεδρος μας για αυτό.

Από την άλλη μεριά και η κυβέρνηση πρέπει να είναι ισχυρή ώστε να λάβει τις σωστές αποφάσεις ώστε να μπορέσει να βελτιωθεί η όλη κατάσταση. Λένε και ακούμε ότι υπάρχουν και διάφοροι σύλλογοι οι οποίοι επεμβαίνουν σε αυτές τις καταστάσεις αλλά εγώ δεν μπορώ να μιλήσω συγκεκριμένα. Όλοι γνωρίζουμε αυτά τα οποία αναφέρω αλλά νομίζω πως πρέπει να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να έχει αίσιο τέλος".

Υπάρχει ένα ματς μπροστά κόντρα στον Ηρακλή το Σάββατο, πρέπει να γυρίσετε σελίδα, έχεις μιλήσει με τους συμπαίκτες σου; Ήταν και ο πρόεδρος εδώ σας μίλησε ή ο προπονητή σας ώστε να κοιτάξετε μπροστά;
"Ξέρουμε ότι ο προηγούμενος αγώνας ανήκει στο παρελθόν. Γυρνάμε σελίδα και αυτό το οποίο έχει συμβεί εγώ το έχω βιώσει σε άλλες περιπτώσεις μεν αλλά θα έλεγα ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Ο Ηρακλής είναι ο επόμενος αντίπαλος μας και ο αγώνας μας είναι αρκετά σημαντικός άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην κοιτάμε το παρελθόν αλλά να κοιτάξουμε τον επόμενο αγώνα μας με τον Ηρακλή. Και γενικά να κοιτάμε μπροστά".

Η άποψη που έχεις σχηματίσει για τον Ηρακλή ενόψει του αγώνα στη Θεσσαλονίκη;
"Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, βεβαίως δεν έχω δει πάρα πολλά πράγματα από τον Ηρακλή. Είδαμε το ματς με τον ΠΑΟΚ ότι είναι μια μαχητική ομάδα, θα παίξουν εντός έδρας, μπροστά στους φιλάθλους τους. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας για εμάς, έχω μεγάλο σεβασμό για τον Ηρακλή αλλά πηγαίνουμε στη Θεσσαλονίκη με σκοπό τη νίκη".

Δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον Παναθηναϊκό μετά την απομάκρυνση του κ. Αναστασίου, έχετε ένα νέο προπονητή τον κ. Στραματσόνι πως είναι αυτές οι πρώτες μέρες;
"Ήταν καλές μέρες και νομίζω πως ο συγκεκριμένος προπονητής ήρθε με νέες ιδέες και έβαλε νέες ιδέες στην ομάδα τις οποίες προσπαθούμε να αφομοιώσουμε. Υπάρχουν κίνητρα, συνεχίζουμε τη δουλειά μας και από εκεί και πέρα νομίζω ότι θα έχουμε συνεχή βελτίωση".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ