ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζέκα: "Προσπαθήσαμε για τον τίτλο και αποτύχαμε"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κάρλος Ζέκα τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να αλλάξει νοοτροπία στα εκτός έδρας ματς καθώς με το που δέχεται ένα γκολ δεν μπορεί με τίποτα να αντιδράσει. Ο αρχηγός των πράσινων επανέλαβε πως θα πρέπει οι παίκτες του τριφυλλιού να σταματήσουν τα λόγια και να μιλούν με πράξεις.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κάρλος Ζέκα, φιλοξενήθηκε μετά το τέλος του αγώνα με την Κέρκυρα στη "NOVA" και μίλησε για την αναμέτρηση στο νησί των "Φαιάκων" και την ισοπαλία που παραχώρησαν οι πράσινοι.

Σύμφωνα με τον Πορτογάλο το τριφύλλι όταν δέχεται γκολ δεν μπορεί να αντιδράσει, ιδίως εκτός έδρας και σε αυτό πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση.

Επίσης ο Ζέκα παραδέχθηκε ότι οι πράσινοι απέτυχαν να πετύχουν τον βασικό τους στόχο που ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος και ίσως αυτό έχει επηρεάσει συνολικά τους παίκτες του τριφυλλιού:

"Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, πιέζαμε και είχαμε την κατοχή με δυο καλές ευκαιρίες και πετύχαμε το γκολ αλλά μετά το τέρμα της Κέρκυρας πέσαμε. Νομίζω ότι η ομάδα όταν δέχεται γκολ αλλάζει και αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Μετά το γκολ που δεχτήκαμε δεν είχαμε καλή αντίδραση. Είναι μια πίεση που είναι ανεξήγητη και πρέπει να βρούμε τι φταίει".

Είναι θέμα ψυχολογίας καθώς στην Λεωφόρο βλέπουμε τον Παναθηναϊκό να αντιδρά όταν δέχεται γκολ; "Ναι μπορούμε να το πούμε επειδή δεν είναι το πρώτο ματς που δεχόμαστε γκολ και πέφτουμε πνευματικά. Στην Λεωφόρο δεν συμβαίνει αυτό, βέβαια και στο ματς με τον Πλατανιά δεχτήκαμε ένα τέρμα, πέσαμε αλλά είχαμε το υπερ μας σκορ και μπορέσαμε να το διατηρήσουμε. Δεν γίνεται να δεχόμαστε γκολ στο πρώτο ημίχρονο και να μην υπάρχει σωστή αντίδραση Βέβαια είμαστε Παναθηναϊκός. Πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα".

Πως μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση;
"Αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει μόνο με νίκες. Το έχουμε πει ξανά και ξανά. Πρέπει να παλεύουμε ακόμα περισσότερο, να παίξουμε καλύτερα. Μπορεί σε κάποια παιχνίδια να έρθεις ισόπαλος ή να χάσεις αλλά θα πρέπει σε κάθε ματς να παλεύουμε για τη φανέλα που φοράμε. Νομίζω ότι σήμερα το κάναμε αν και δεν μας βοήθησε και το γήπεδο που ήταν κακό. Ήρθαμε ισόπαλοι άρα πρέπει να κάνουμε περισσότερα".

Βλέπουμε όμως παρότι παίζουν και κάποια νέα παιδιά να μην αλλάζει η κατάσταση;
"Είναι αλήθεια όπως είπα δεν δείξαμε το πνεύμα που έπρεπε. Οι νέοι παίκτες που παίζουν μαζί μας έχουν ενθουσιασμό αλλά η ψυχολογία της ομάδας επηρεάζει τον καθένα, ακόμα και αν είσαι νέος ή παλιός. Το έχω πει πολλές φορές ότι πρέπει να το αλλάξουμε αυτό, κυρίως αυτή τη νοοτροπία που έχει εντοπιστεί στα αποδυτήρια της ομάδας".

Μήπως η ομάδα ήταν προετοιμασμένη για μια άλλη χρονιά, για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και επειδή έμεινε πίσω συμβαίνει έχει παίσει τόσο πολύ η ψυχολογία σας;
"Ναι στην αρχή της σεζόν ο στόχος ήταν το πρωτάθλημα. Προσπαθήσαμε, αποτύχαμε αλλά θα προσπαθήσουμε ξανά. Είναι ένας στόχος που έθεσε η διοίκηση μαζί με τον προπονητή αλλά δεν τα καταφέραμε και πλέον έχει μείνει ως τρανός μας στόχος το Κύπελλο. Το πρωτάθλημα ήταν κάτι που θέλαμε και επιδιώξαμε. Δεν θα έπρεπε να λέμε λόγια, λόγια όμως και να μιλάμε συνέχεια αλλά να κάνουμε έργα. Και από εδώ και πέρα πρέπει παιχνίδι με παιχνίδι να παίρνουμε το τρίποντο και να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα".

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: "ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ"

Από την πλευρά του ο Στέφανος Ευαγγέλου μιλώντας στην κάμερα του "ΣΚΑΪ" τόνισε ότι οι πράσινοι δεν είχαν καθαρό μυαλό για να κάνουν όσα τους έλεγε ο προπονητής τους και υποστήριξε ότι θα πρέπει τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα να συνεχίσει να παλεύει για να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα:

Για την ισοπαλία με την Κέρκυρα:
«Δεν κάναμε τις ευκαιρίες που θέλαμε. Δεν παίξαμε κακό ποδόσφαιρο. Μπορεί να έφταιγε το γήπεδο, αλλά δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Ίσως έπρεπε να παίξουμε πιο πολύ από πίσω, να διεκδικήσουμε ευκαιρίες, για να πάρουμε τη νίκη».

Για το αν υπάρχει κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια:
«Λογικό είναι να υπάρχει κόπωση, αλλά αυτό ήταν ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Έπρεπε να νικήσουμε, γιατί εκτός έδρας δύσκολα νικάμε».

Για το τι έφταιξε:
«Δεν είχαμε καθαρό μυαλό για να κάνουμε αυτό που μας ζήτησε ο προπονητής μας. Δεν δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες που θέλαμε».

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού:
«Ποτέ δεν σταματάμε, θέλουμε το καλύτερο. Δεν έχει καμία σημασία ότι ο Ολυμπιακός είναι μπροστά. Συνεχίζουμε και θέλουμε να νικάμε».

Για το αν θα αντέξει ο Παναθηναϊκός με το μικρό rotation:
«Δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ αυτό. Όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο, όσοι κι αν είμαστε. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να νικάει ο Παναθηναϊκός».

Για το ότι έχει καθιερωθεί στην 11άδα του Παναθηναϊκού:
«Είμαι χαρούμενος. Δεν έχω καθιερωθεί, πρέπει να δείχνω συνέχεια τον καλό μου εαυτό. Είναι δικαίωση, περίμενα καιρό μια ευκαιρία και προσπαθώ συνεχώς για το καλύτερο».

Για την συνεργασία με την Τελάντερ:
«Είναι ένας πολύ πιο έμπειρος παίκτης από εμένα και με βοηθάει πολύ. Συνεννοούμαστε καλά, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».

ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ: "ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ"

Από την δική του πλευρά ο Τάσος Χατζηγιοβάνης ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Κέρκυρα θεωρεί ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Ο ίδιος μιλώντας στην κάμερα της "NOVA" εμφανίστηκε χαρούμενος για το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα όχι όμως για το αποτέλεσμα λέγοντας:

«Το σκορ είναι που δεν πήγε καλά, που ήρθαμε Χ. Θέλαμε τη νίκη. Ντεμπούτο είναι, εγώ μπήκα μέσα, έτρεξα, το χάρηκα και συνεχίζουμε».

Για το ότι έκανε τη μεγαλύτερη χρονικά συμμετοχή του:
«Κι εγώ δεν το περίμενα, ήταν μεγάλος ο χρόνος που μου έδωσε ο κόουτς. Έδωσα το καλύτερο που μπορούσα».

Για το ματς και αν η πτώση του Παναθηναϊκού μετά την ισοφάριση είναι θέμα ψυχολογίας:
«Όχι, όλα παίζουν ρόλο. Και το γήπεδο και όλα. Ήταν μία φάση που δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και δεχθήκαμε το γκολ».

Για το αν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση:
«Σίγουρα μπορεί να αλλάξει, πρέπει να το πιστέψουμε και αλλάζει σίγουρα. Εγώ το πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει».

Για την παρουσία τεσσάρων παικτών από την ακαδημία του Παναθηναϊκού στο αποψινό ματς:
«Αυτό είναι πολύ ευχάριστο που παίρνουν συμμετοχή παιδιά από τις ακαδημίες. Ο κόουτς μας εμπιστεύεται, μας βάζει μέσα κι εμείς δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες και μας το ανταμείβουν οι προπονητές».

Για το τι να περιμένουμε στο μέλλον από τον ίδιο:
«Από μένα θέλω να παίξω στην ομάδα του Παναθηναϊκού, να τη βοηθήσω και να κατακτήσουμε τίτλους πολλούς».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ