ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζέκα: "Μου έχουν δείξει σεβασμό στην Ελλάδα και τους σέβομαι και εγώ"

ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÂÅËÃÉÏ - ÅËËÁÄÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / BELGIUM - GREECE (Eurokinissi Sports)
ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÂÅËÃÉÏ - ÅËËÁÄÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / BELGIUM - GREECE (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ζέκα μιλώντας σε ιστοσελίδα της Πορτογαλίας αναφέρθηκε στην διαδικασία ελληνοποίησης του, στα συναισθήματα που είχε πριν την αναμέτρηση με το Βέλγιο, στην παρουσία του στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια ενώ μίλησε και για το "αιώνιο" ντέρμπι και τις προεκτάσεις που έχει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η απόκτηση του Ελληνικού διαβατηρίου από τον Ζέκα έχει απασχολήσει πολύ και τους συμπατριώτες του οι οποίοι θέλησαν να μάθουν μιλώντας με τον άσο του Παναθηναϊκού τους λόγους για τους οποίους ο έμπειρος μέσος κίνησε αυτές τις διαδικασίες.

Όπως επίσης και το πως νοιώθει ο ίδιος που πλέον έχει την ευκαιρία να παίξει με την Εθνική Ελλάδος, πως ένοιωθε λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με το Βέλγιο αλλά και αν έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο πως θα νοιώσει όταν θα βρεθεί κόντρα στην Εθνική Πορτογαλίας.

Από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα www.dn.pt δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για το "αιώνιο" ντέρμπι και την ατμόσφαιρα που επικρατεί και κατά πόσο αυτό επηρεάζει την Εθνική Ελλάδος. Επίσης ρωτήθηκε για το πως τον καλωσόρισαν οι δυο άσοι της Μπενφίκα, Σάμαρης και Μήτρογλου.

Ακόμη μίλησε για την διαδικασία της ελληνοποίησης του, τα τεστ που έδωσε αλλά και την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Σκίμπε με την επιλογή του ακόμα και όταν δεν γνώριζε αν θα είναι σε θέση να παίξει.

Ο Ζέκα τόνισε ότι νοιώθει υπέροχα στην χώρα μας, χαρούμενος και περήφανος που είναι κάτοχος πλέον του ελληνικού διαβατηρίου, σημείωσε ότι δεν έχει σκεφτεί πως θα νοιώσει σε περίπτωση που θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Εθνική Πορτογαλίας αλλά ότι σε κανένα σημείο δεν έχει σκεφτεί την επιστροφή του στην Πορτογαλία.

Πως νιώθεις που σε λίγες ώρες θα μπορείς να κάνεις το ντεμπούτο σουτ με την Εθνική Ελλάδος;
"Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος παρά το γεγονός ότι είμαι και λίγο αγχωμένος για να ομολογήσω. Αλλά πρέπει να ελέγξω τον εαυτό μου αλλιώς αυτό μπορεί να με βλάψει. Είναι η κατάληξη μιας διαδικασίας που κράτησε σχεδόν ενάμιση χρόνο. Η αρχική μου πρόθεση ήταν απλά να πάρω την ελληνική υπηκοότητα, δεν είχε να κάνει με το να παίξω με την εθνική Ελλάδος. Αλλά αφού έγινε και αυτό όλα καλά".

Πως σε καλωσόρισαν οι συμπαίκτες σου και ιδίως ο Σάμαρης με τον Μήτρογλου που είναι παίκτες της Μπενφίκα;
"Με υποδέχτηκαν όλοι πολύ καλά. Τόσο ο Σάμαρης όσο και ο Μήτρογλου με ρώτησαν αν χρειαζόμουν κάτι και ήταν άμεσα διαθέσιμοι να με βοηθήσουν. Και φυσικά είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το ποδόσφαιρο της Πορτογαλίας".

Το γεγονός ότι κλήθηκες για την Εθνική Ελλάδος από τον κ. Σκίμπε αν και δεν ήταν σίγουρο ότι θα μπορεί να σε χρησιμοποιήσει είναι μια απόδειξη ότι σε θεωρεί ένα σημαντικό παίκτη;
"Ναι σίγουρα ήταν πολύ καλό για μένα και δείχνει την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν από την εθνική ομάδα και μόνο ευχαριστώ μπορώ να πω. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που είμαι ο μόνος μη Έλληνας ποδοσφαιριστής σε αυτό το γκρουπ".

Έχουμε ήδη προσέξει ότι οι συμπαίκτες του σε υποδέχθηκαν θετικά, ποια ήταν όμως η αντίδραση από τα ελληνικά Μ.Μ.Ε;
"Ειλικρινά δεν έχω την παραμικρή ιδέα επειδή δεν διαβάζω τις ελληνικές εφημερίδες. Πιστεύω ότι θα υπάρχουν θετικές και αρνητικές απόψεις, όπως συμβαίνει πάντα στην ζωή, αλλά είναι κάτι το οποίο δεν με ανησυχεί".

Είναι αλήθεια ότι έπρεπε να περάσεις από κάποια τεστ για τις γνώσεις σου για την Ελλάδα;
"Ναι, ήμουν σε ένα δωμάτιο με ακόμα πέντε ανθρώπους που κάναμε τεστ στα ελληνικά και ερωτήσεις σχετικά με την ιστορία και την πολιτική στη χώρα. Ήδη γνώριζα πολλά για την Ελλάδα, οπότε έπρεπε απλά να διαβάσω λίγο. Δεν ξέρω αν πέρασα τις εξετάσεις με καλό βαθμό ή για λίγο. Δεν υπήρχε τελικό αποτέλεσμα. Αλλά τι σημασία έχει αφού πέρασα".

Ελπίζεις να είσαι στην αρχική ενδεκάδα του αγώνα με το Βέλγιο;
"Δεν έχω ιδέα για αυτό. Είμαι προετοιμασμένος τόσο για να παίξω όσο και να μην είμαι στις αρχικές επιλογές. Ας περιμένουμε".

Και αν κάποια μέρα βρεθείς αντιμέτωπος με την Εθνική Πορτογαλίας, πως θα είναι;
"Δεν το έχω σκεφτεί αυτό. Όταν έρθει αυτή η ώρα θα το δούμε. Δεν χρειάζεται να ανησυχώ από τώρα για κάτι που μπορεί να μη γίνει".

Μόνο μια φορά είχες κληθεί στην Εθνική Πορτογαλίας, τον Μάιο του 2011. Θεωρείς ότι άξιζες να έχεις περισσότερες ευκαιρίες και θα ήθελες να φορέσεις τη φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας αντί αυτής της Εθνικής Ελλάδος;
"Όχι, όχι καθόλου. Είχα τις ευκαιρίες που είχα στην Πορτογαλία και μόνο ευχαριστώ μπορώ να πω για αυτό. Δεν κρατάω κακία σε κανένα και έχω σεβασμό για τις επιλογές που γίνονται από όσους έχουν αυτή την αρμοδιότητα".

Όπως γνωρίζεις η αντιπαλότητα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είναι πολύ μεγάλη. Οι παίκτες των δυο ομάδων πως τα πάνε στην Εθνική;
"Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα ανάμεσα στα δυο κλαμπ, αλλά μόνο ανάμεσα στους οπαδούς. Η ατμόσφαιρα στην Εθνική είναι υπέροχη και μπορώ να πω πως οι παίκτες των δυο ομάδων τα πάνε καλά ακόμα και όταν οι δυο ομάδες συναντιούνται στο γήπεδο και όχι μόνο όταν είναι συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια της Εθνικής".

Είναι ακόμα τόσο σπουδαίο όταν παίζεις ένα ντέρμπι στην Αθήνα. Αυτό που γνωρίζουμε στην Πορτογαλία είναι πως στο περιβάλλον υπάρχει μεγάλη ένταση;
"Ναι υπάρχει. Αλλά αν ένας παίκτης δε νοιώθει ένταση στα ντέρμπι τότε δεν κάνει τίποτα στο ποδόσφαιρο. Είναι αλήθεια ότι κάποιες φορές υπάρχουν προβλήματα, για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του 2015 το ματς αναβλήθηκε επειδή υπήρχαν κάποια επεισόδια πριν το ματς αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς παίκτης δεν έχει χτυπηθεί έως τώρα, οπότε δεν φοβάμαι".

Σε έχουν καλέσει στην Εθνική Ελλάδος παρά το γεγονός ότι γεννήθηκες στην Πορτογαλία. Είσαι αρχηγός για τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκό, μια από τις καλύτερες ομάδες στην χώρα. Πως μπορείς να το εξηγήσεις όλο αυτό;
"Είναι αλήθεια ότι μου έχουν δείξει μεγάλο σεβασμό εδώ αλλά και από εμένα τα αισθήματα είναι τα ίδια και νοιώθω πολύ καλά στην χώρα. Πιθανότητα είδαν ότι είμαι καλός ποδοσφαιριστής και καλός επαγγελματίας. Όσο για το γεγονός ότι έγινα τόσο γρήγορα αρχηγός στην ομάδα, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε αυτό το διάστημα όλοι οι παλιοί παίκτες είχαν φύγει. Χωρίς αμφιβολία βέβαια νοιώθω πολύ καλά στην Ελλάδα".

Θα σκεφτόσουν να επιστρέψεις στην Πορτογαλία αν είχες μια καλή πρόταση;
"Δεν το έχω σκεφτεί αυτό σαν ιδέα. Είμαι πολύ χαρούμενος στην Ελλάδα".

Σε αυτές τις δυο σεζόν δεν έχεις σκοράρει πολλά τέρματα. Ποιος είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό;
"Όταν έφτασα στην Ελλάδα έπαιζα σαν δεξί εξτρέμ. Τα τελευταία χρόνια παίζω ως εξάρι και δεν μπαίνω πολύ στην περιοχή για να τελειώσω φάσεις".

Παρακολουθείς την προηγούμενη ομάδα σου τη Σετούμπαλ. Φέτος δεν έχασε από τη Μπενφίκα και την Πόρτο στο πρωτάθλημα. Πως βλέπεις την πορεία της;
"Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Είναι μια διαφορετική ομάδα από τα προηγούμενα χρόνια, καλύτερα δομημένη και αυτό οφείλεται στον Ζοζέ Κουσέιρο ο οποίος είναι σπουδαίος προπονητής. Είμαι χαρούμενος που έχουν πετύχει την παραμονή και έχουν καλά αποτελέσματα κόντρα στα μεγάλα κλαμπ".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ