ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζέκα: "Είμαστε πρώτοι, να παραμείνουμε ως το τέλος"

Ζέκα: "Είμαστε πρώτοι, να παραμείνουμε ως το τέλος"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κάρλος Ζέκα αναφέρθηκε στη νίκη επί του Αστέρα και στην "πράσινη" πρωτιά, αλλά και στην διακοπή του πρωταθλήματος. Τι είπε με τη σειρά του ο Μάρκους Μπεργκ.

Στη Live Sport μίλησε ο Πορτογάλος αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κάρλος Ζέκα, μετά το 3-1 επί του Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο, που φέρνει την ομάδα του στην κορυφή του πρωταθλήματος έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές με δέκα βαθμούς. Ο ίδιος είπε πως θα πρέπει να μείνει εκεί ως το τέλος, ενώ αναφέρθηκε και στην διακοπή.

Ποια είναι η αίσθηση σου για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης;

"Ήταν μια νίκη που τη χρειαζόμασταν για να παραμείνουμε στην πρώτη θέση. Δεν ήρθε εύκολα, αλλά μετράει το τι καταφέραμε. Ας μην ξεχνάμε ότι αντιμετωπίζαμε έναν δυνατό αντίπαλο. Άλλωστε δεν γίνεται να νικήσεις αν δεν κοπιάσεις. Είμαστε στην πρώτη θέση, είναι καλό για εμάς, αλλά δεν σημαίνει κάτι. Το θέμα είναι να μείνουμε εκεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος".

Πώς αντιμετωπίζει η ομάδα το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν κυνηγάει στη βαθμολογία, αλλά την κυνηγούν;

"Σίγουρα αυτό είναι ένα θετικό γεγονός. Είναι προτιμότερο να είσαι πρώτος και να σε κυνηγούν, παρά να προσπαθείς εσύ να φθάσεις τους προπορευόμενους. Επαναλαμβάνω όμως ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να λέμε οτιδήποτε. Έχουμε παίξει μόνο τέσσερα παιχνίδια και θα έχει αξία μόνο αν τερματίσουμε πρώτοι".

Που αποδίδεις το νεκρό διάστημα της ομάδας μετά το 2-0 με τον Αστέρα; Λίγο έλειψε να ισοφαριστείτε;

"Είναι ένας από τους τομείς που πρέπει να βελτιωθούμε. Χαλαρώσαμε, υπήρχε και η κούραση από τα τρία μας την περασμένη εβδομάδα και παραλίγο να το πληρώσουμε. Ευτυχώς, στο τέλος το διαχειριστήκαμε σωστά και πήραμε τη νίκη. Πάντως, νομίζω ότι νικήσαμε δίκαια, αφού συνολικά στο παιχνίδι ήμασταν καλύτεροι και απειληθήκαμε ελάχιστα από τους αντιπάλους μας".

Πώς θα λειτουργήσει για εσάς η διακοπή του πρωταθλήματος;

"Όπως το βλέπει κανείς. Η διακοπή συμβαίνει σε όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης, επηρεάζει όλες τις ομάδες και όλους τους παίκτες. Οπότε, δεν έχει νόημα να συζητάμε τι θα γίνει. Εμείς, έτσι κι αλλιώς, πρέπει να διορθώσουμε τα αγωνιστικά προβλήματα μας και παίξουμε καλύτερα".

Μπεργκ: "Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει η διαιτησία"

Την βεβαιότητά του πως ο Παναθηναϊκός έχει όσα χρειάζονται για να στεφθεί πρωταθλητής εξέφρασε ο Μάρκους Μπεργκ στην "Πράσινη", ενώ αναφέρθηκε παράλληλα και στο κομμάτι της διαιτησίας, λέγοντας πως δεν ξέρει πόσο έχει αλλάξει.

"Έχουμε παίξει μόνο τέσσερα παιχνίδια. Θα είναι μια μεγάλη χρονιά και θα υπάρξουν αλλαγές στη βαθμολογία στη διάρκεια της σεζόν. Ελπίζω και πιστεύω πως μπορούμε να μείνουμε πρώτοι ως το τέλος. Σίγουρα πιστεύω πως είμαστε μια ομάδα που μπορεί να μείνει στην κορυφή", είπε αρχικά και συνέχισε για το αν βλέπει αλλαγή προς το καλύτερο στην διαιτησία:

"Δεν ξέρω. Είναι θέμα άλλων να το πουν. Εγώ ακόμα βλέπω πως πέφτουν αρκετές κλωτσιές, αν θέλετε να μιλήσω για τον εαυτό μου. Όμως πραγματικά δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει".

Για την εμφάνιση της ομάδας στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, είπε: "Ήμασταν εντάξει και το πρώτο γκολ ήταν πολύ σημαντικό. Στο δεύτερο μέρος ίσως ήμασταν κουρασμένοι. Ακόμη πιστεύω πως μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Είχαμε μεγάλες αποστάσεις, δεν ήμασταν συμπαγείς κι αυτό άφησε τον αντίπαλο να μπει στο παιχνίδι, κάτι που δεν είναι καλό να συμβαίνει. Πιστεύω πως όταν μείναμε με παίκτη παραπάνω έπρεπε να τα πάμε πολύ καλύτερα, τόσο επιθετικά, όσο και στην άμυνα".

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ