ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζέκα: Είμαστε μια ομάδα πολεμιστών"

Ζέκα: Είμαστε μια ομάδα πολεμιστών"
INTIME SPORTS

Ο Ζέκα μίλησε σε ΜΜΕ της Πορτογαλίας για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, τον Μάρκο Σίλβα και τον Αντρέα Στραματσόνι.

Στη "Record" μίλησε ο Πορτογάλος μέσος του Παναθηναϊκού, Ζέκα, τονίζοντας ότι ο Αντρέα Στραματσόνι έχει διαφορετικές ιδέες από τον Γιάννη Αναστασίου αλλά δεν προλαβαίνει να τ' αλλάξει όλα σε 15 ημέρες, ωστόσο αυτό το "άγνωστο" ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στην προετοιμασία της αναμέτρησης από το συμπατριώτη του τεχνικό του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα.

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: "Το ματς θα έχει συναίσθημα, ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός δεν είχε το ρεκόρ να ισοφαρίσει. Το κίνητρό μας δεν είναι μεγαλύτερο εξαιτίας αυτού, σ' ο,τι εξαρτάται από εμάς δεν θα γίνουμε μέρος του ρεκόρ του Μάρκο Σίλβα. Το σημαντικό είναι να μπούμε στο γήπεδο και να σκεφτούμε να νικήσουμε, για να μειώσουμε τη διαφορά από τον Ολυμπιακό. Είναι αυτά τα ματς στα οποία πρέπει να τους προσεγγίσουμε (βαθμολογικά)."

Για τη δουλειά του Μάρκο Σίλβα, είπε: "Ειλικρινά δεν βλέπω τα παιχνίδια του Ολυμπιακού, είδα μόνο ένα μέρος του Άρσεναλ - Ολυμπιακός. Αλλά από ο,τι διαβάζω στις εφημερίδες, ο Μάρκο Σίλβα κάνει φανταστική δουλειά. Έτσι κι αλλιώς, τα αποτελέσματα μιλούν γι' αυτόν. Από τότε που έφθασα εδώ, ο Ολυμπιακός ήταν πάντα πιο δυνατός αλλά ποτέ δεν είχε κάνει δέκα διαδοχικές νίκες. Χωρίς αμφιβολία, η δουλειά του είναι καλή"

Για το εάν η έλευση Στραματσόνι προμηνύει έκπληξη: "Ο παράγοντας έκπληξη είναι πάντα σημαντικός. Ο Μάρκο Σίλβα γνώριζε πως παίζει ο Παναθηναϊκός με τον προηγούμενο τεχνικό, αλλά τώρα δεν γνωρίζει τον τρόπο με τον οποία ο καινούργιος προπονητής θα παρατάξει την ομάδα"΄

Για το τι έχει αλλάξει ο Στραματσόνι: "Έχει διαφορετικό τρόπο να δουλεύει. Ακόμη μαθαίνει τους ποδοσφαιριστές, αλλά καταλαβαίνει ότι εάν η ομάδα θέλει να παίξει με το δικό της στυλ, μπορεί να δημιουργήσει φάσεις. Τώρα ήρθα από την προπόνηση και η δουλειά του είναι διαφορετική. Αλλά έχει λίγες ημέρες δουλειάς και η ομάδα πρέπει να είναι προσεκτική εάν θέλει να εκπλήξει τον Ολυμπιακό. Γιατί δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα σε 15 ημέρες"

Για τα δυνατά σημεία: "Είμαστε μία ομάδα που έχει το στυλ πολεμιστή, που κάνει ευκαιρίες και μπορεί να αλλάξει τις συντεταγμένες του ματς, όταν δεν είναι υπέρ της. Η έλευση ενός νέου προπονητή δεν μπορεί να δώσει κίνητρο επιπλέον στους ποδοσφαιριστές, αλλά πάντα θα είναι κάτι το άγνωστο για τον αντίπαλο. Έχουμε δείξει μία αποτελεσματικότητα, μόνο σε δύο ματς, το ένα εξ' αυτών ευρωπαϊκό δεν βάλαμε γκολ"

Για τον Γιάννη Αναστασίου και το σεβασμό των αντιπάλων στον Παναθηναϊκό: "Όταν ήρθε ο προηγούμενος (Αναστασίου) επίσης κανείς δεν τον γνώριζε. Πήραμε το Κύπελλο και τερματίσαμε στη δεύτερη θέση. Από εκεί και μετά, υπήρχε σεβασμός"

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ