ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζέκα: "Είμαι έτοιμος να παίξω"

Ζέκα: "Είμαι έτοιμος να παίξω"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κάρλος Ζέκα δήλωσε έτοιμος να παίξει στο ντέρμπι της Κυριακής (6/11) με τον Ολυμπιακό καθώς πλέον δεν νοιώθει καμία ενόχληση. Σημαντική αλλά όχι καταλυτική η απουσία του Μπεργκ σύμφωνα με τον Πορτογάλο.

Πανέτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό δήλωσε ο Κάρλος Ζέκα. Ο Πορτογάλος αρχηγός των πράσινων μίλησε στην κάμερα της "NOVA" και τόνισε ότι πλέον δε νοιώθει καμία ενόχληση.

Ο Ζέκα χαρακτήρισε το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ως ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στον κόσμο ενώ για την απουσία του Μπεργκ υποστήριξε ότι είναι πολύ σημαντική αλλά όχι καταλυτική.

Για τον βαθμό ετοιμότητάς του:
" Πιστεύω ότι είμαι έτοιμος να παίξω. Προπονήθηκα σήμερα κανονικά, νοιώθω καλά θα δούμε και αύριο στην προπόνηση, αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορώ να παίξω".

Πριν το παιχνίδι με την Σταντάρ Λιέγης κάποιος θα περίμενε ότι ο Παναθηναϊκός θα πήγαινε με καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι δεν ξέρω κατά πόσο σας επηρεάζει η ήττα;
"'Όχι είναι ένα ντέρμπι. Το παιχνίδι με τη Σταντάρ δεν ήταν καλό για εμάς, όμως πρέπει να το ξεχάσουμε, γιατί έχουμε μπροστά μας ένα ντέρμπι. Η ψυχολογία πρέπει να είναι ψηλά, γιατί χρειάζεται να νικήσουμε, ώστε να πλησιάσουμε τον αντίπαλο μας στον ένα βαθμό. Αυτό είναι που θέλουμε. Νομίζω ότι δεν μπορεί να επηρεάσει την ομάδα".

Υπάρχει φαβορί σε αυτό το παιχνίδι;
"'Όχι είναι ένα ματς 50-50. Είναι δυο μεγάλες ομάδες. Κανείς δεν είναι φαβορί σε αυτό το παιχνίδι".

Έχεις παίξει πολλά ντέρμπι, έχεις μεγάλη εμπειρία, που μπορεί να κριθεί αυτό το παιχνίδι;
"Όπως λέω πάντα σε αυτά τα παιχνίδια στην θέληση της ομάδας που το θέλει περισσότερο, που θα παλέψει πιο πολύ. που θα τρέξει περισσότερο, που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει τη νίκη. Αυτό είναι το σημείο κλειδί. Πρέπει να είμαστε δυνατοί ώστε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, τη νίκη".

Είναι πολλά τα προβλήματα που έχετε με τελευταίο αυτό του Μπεργκ. Μπορεί να τα καταφέρει ο Παναθηναϊκός και χωρίς τον Μάρκους;
" Ο Μάρκους είναι πολύ σημαντικός παίκτης για τον Παναθηναϊκό, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν παίζει μόνο ένας παίκτης, σίγουρα θα μας λείψει αλλά έχουμε και άλλους παίκτες που μπορούν να τον αντικαταστήσουν. Με τον Μάρκους χωρίς τον Μάρκους, με τον Ζέκα, τον Λεντέσμα, τον Λέτο ή χωρίς αυτούς η ομάδα πρέπει να πάει στο ντέρμπι για να κερδίσει. Δεν έχει σημασία ποιοι θα παίξουν αλλά σαν ομάδα να παίξουμε για να πάρουμε τη νίκη".

Αισθάνεστε πίεση γιατί δεν είστε κοντά στην κορυφή, ο κόσμος είναι στεναχωρημένος γιατί περίμενε καλύτερα αποτελέσματα, τώρα αυτό είναι καλό για τον Παναθηναϊκό για το ντέρμπι, να βγάλετε στο γήπεδο αντίδραση, θέληση, πάθος;
"Η πίεση αν παίζεις σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός θα έχεις πάντα. Επειδή ο κόσμος είναι συνηθισμένος να βλέπει την ομάδα του να νικάει και η πίεση υπάρχει πάντα. Αυτό είναι καλό για εμάς, να έχουμε πίεση για τη νίκη, ώστε να δείχνουμε ότι θέλουμε τη νίκη, να έχουμε το πάθος και να παίζουμε για εμάς και τον κόσμο. Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη ίσως και στον κόσμο. Και οι οπαδοί μας θέλουν να δουν μια ομάδα με μαχητική ψυχή που θα τα δώσει όλα για να πάρει τη νίκη".

Η γνώμη σου για τον Ολυμπιακό και τον συμπατριώτη σου τον κ. Μπέντο, που είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού;
"Είναι μια καλή ομάδα, με καλούς παίκτες. Δεν έχω δει πολλά παιχνίδια του Ολυμπιακού αλλά είμαι σίγουρος ότι έχουν καλή ομάδα. Τον κ. Μπέντο τον ξέρω από την Πορτογαλία αλλά δεν έχω παρακολουθήσει την προπονητική του καριέρα και δεν μπορώ να πω κάτι άλλο πέρα το ότι είναι ένας καλός προπονητής".

Πότε θα πάρεις ελληνικό διαβατήριο, ο κόσμος περιμένει να φορέσεις τη φανέλα με το εθνόσημο;
"Δεν ξέρω ακόμα. Πιστεύω ότι είμαι κοντά. Απομένουν κάποια βήματα ακόμα και ελπίζω να το πάρω σύντομα".

Αυτή η απόφαση σε δυσκόλεψε, το να πάρεις ελληνική υπηκοότητα, το να γίνεις Έλληνας;
"Όχι, για μένα ήταν εύκολη απόφαση. Γιατί κάθε τι που έχω αποκτήσει στη ποδοσφαιρική μου καριέρα μου ήταν πρώτα απ' όλα λόγω του Παναθηναϊκού και της Ελλάδας. Επειδή όλοι με υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκαλιές και νοιώθω ένας από εσάς. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ και όπως είπα και πριν κάποιες μέρες θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου εδώ και γιατί να μη το κάνω αυτό όταν νοιώθω και εγώ ένας Έλληνας και αγαπώ την ομάδα, την χώρα σας και είμαι πολύ χαρούμενος εδώ".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ