ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζέκα: "Από μόνο του το ντέρμπι σου δίνει κίνητρο να κερδίσεις"

Ζέκα: "Από μόνο του το ντέρμπι σου δίνει κίνητρο να κερδίσεις"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κάρλος Ζέκα, μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και πως το περιμένουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στο τριφύλλι.

Εκτός από τον Μαρίνο Ουζουνίδη στην εκπομπή της "NOVA" για το ντέρμπι μίλησε και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Κάρλος Ζέκα. Ο έμπειρος μέσος υποστήριξε πως σε τέτοια παιχνίδια η σημασία της νίκης από μόνη της αποτελεί κίνητρο ενώ τόνισε πως η συγκέντρωση και το πάθος θα είναι τα "κλειδιά" για τη νίκη.

Επίσης τόνισε ότι οι Τσόρι, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ είναι παίκτες που πρέπει οι πράσινοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή αλλά υποστήριξε ότι πάνω απ' όλα τον νοιάζει η δική του ομάδα. Δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για την εθνική Ελλάδος και το διαβατήριο που πλέον έχει στα χέρια του.

Για το ότι έχει πάρει πλέον την ελληνική υπηκοότητα;
«Όπως είπα πριν είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι κάτι που ήθελα. Είναι κάτι καινούριο στη ζωή μου, να σας πω την αλήθεια αγχώνομαι λίγο αλλά νομίζω θα πάνε όλα καλά».

Για το ματς της Ελλάδας με το Βέλγιο, είπε:
«Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, είναι δύσκολο παιχνίδι έχουν πολλούς καλούς παίκτες και θα είναι δύσκολο. Για αυτό που με ρώτησες για τον κ. Σκίμπε, έτσι νομίζω, ότι βλέπει. Κάτι έχει δει για εμένα σαν ποδοσφαιριστή και αυτό είναι σημαντικό γιατί όταν σε θέλει ο προπονητής στην εθνική, είναι σημαντικό και για εμένα σαν παίκτη. Θέλω να τον βοηθήσω και να βοηθήσω την ομάδα να κερδίζει».

Για το γεγονός ότι είναι ο δεύτερος ξένος μετά τον Μπατίστα που θα παίξει στην εθνική, είπε:
«Τον έχω γνωρίσει τον Μπατίστα, δεν έχω δει παιχνίδια αλλά όλοι μου λένε πως ήταν πολύ καλός παίκτης. Ήταν ο πρώτος παίκτης που ως ξένος έπαιξε στην εθνική ομάδα. Τώρα είμαι εγώ δεύτερος και μακάρι να τα πάω καλύτερα από αυτόν».

Για το αν του έχουν βγάλει «παρατσούκλι» στα ελληνικά, είπε:
«Μέχρι τώρα μου έχουν βγάλει το «Κάρολος», μου κάνουν λίγο πλάκα αλλά οι περισσότεροι Ζέκα με φωνάζουν».

Για το ντέρμπι σχολίασε:
«Θέλουμε να παίξουμε καλά, να κερδίσουμε το παιχνίδι. Το θέλουμε και βλέπω ότι όλη η ομάδα θέλει να κερδίσει. Αυτό είναι που θέλουμε εμείς. Σκεφτόμαστε να κερδίσουμε το παιχνίδι, να δώσουμε χαρά στον κόσμο γιατί ξέρουμε πως έχουμε τον Ολυμπιακό και μετά την ΑΕΚ εκτός, αρκετά δύσκολα παιχνίδια ως το τέλος. Θέλουμε να ξεκινήσουμε από τον Ολυμπιακό και να κερδίσουμε, μόνο αυτό έχουμε στο μυαλό μας».

Για τα έξτρα κίνητρα, απάντησε:
«Εγώ νομίζω πως μόνο και μόνο το παιχνίδι το ίδιο με τον Ολυμπιακό είναι κάτι που σου δίνει κίνητρο, γιατί είναι ντέρμπι. Το ξέρετε καλύτερα από εμένα. Όπως είπες το προηγούμενο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη ήταν πολύ βαρύ για εμάς, και το σκορ και το πώς παίξαμε εμείς. Θέλουμε να τα πάμε καλύτερα από εκείνο το παιχνίδι και να πάρουμε εμείς τη νίκη. Αλλάξαμε προπονητή, νομίζω πάμε καλά, θα μπορούσαμε και καλύτερα βεβαίως, αλλά η ομάδα παίζει καλύτερα, ξέρει τι κάνει μέσα στο παιχνίδι και αυτό νομίζω είναι που έχει αλλάξει από πριν».

Για τα κλειδιά της νίκης:
«Όποιος είναι πιο συγκεντρωμένος, όποιος θέλει να πάρει το παιχνίδι πιο πολύ έχει το προβάδισμα. Πρέπει να τρέξουμε, να παλέψουμε για το παιχνίδι. Όποιος παίξει με πιο πολύ πάθος και όποιος τελειώσει τις φάσεις, γιατί δεν νομίζω ότι θα έχει πολλές φάσεις, αλλά αν έχουμε δυο-τρεις να τις τελειώσουμε, αυτό νομίζω ότι θα κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι».

Για τη γεμάτη Λεωφόρο:
« Μας δίνει δύναμη γιατί είναι πολύ καλό να παίζουμε σε γεμάτη Λεωφόρο. Με τον κόσμο δίπλα μας θα μας δώσει παραπάνω δύναμη, όταν παίζουμε εκτός έδρας μας που δεν έχουμε τους φιλάθλους μας δίπλα μας είναι δύσκολα».

Για τους παίκτες του ΟΣΦΠ:
«Έχει αρκετούς παίκτες, όπως ο Φορτούνης, γυρίζει ο Τσόρι, αλλά σαν ομάδα γενικά είναι καλή. Έχουν καλούς παίκτες. Ο Φορτούνης, ο Ανσαριφάρντ… Δεν σκέφτομαι όμως τόσο τον Ολυμπιακό όσο εμάς, και το πώς θα είναι η δική μας ομάδα».

Για το μομέντουμ του Παναθηναϊκού:
«Το μομέντουμ μας στη Λεωφόρο παίζουμε καλά, βάζουμε γκολ αλλά μετά εκτός έδρας δεν πάμε τόσο καλά. Τώρα που παίζουμε στη Λεωφόρο θα παίξουμε καλύτερα και είναι πιο θετικό για εμάς. Ο Ολυμπιακός έχει χάσει τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια του, δεν είναι σε καλή κατάσταση στο πρωτάθλημα, θα πρέπει να προσέξουμε όμως γιατί είναι ντέρμπι και δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει. Δεν νομίζω πως παίζει ρόλο ποιος είναι τώρα καλύτερη ομάδα. Κάποιες φορές μπορεί να μην είσαι σε καλή κατάσταση αλλά να κερδίζεις το ντέρμπι».

Για το πώς έμαθε καλά ελληνικά:
«Με τα παιδιά στα αποδυτήρια, εγώ πάντα τους ρωτάω τι σημαίνει αυτό, τι είναι αυτό. Ήθελα να μάθω ελληνικά, γιατί νομίζω είναι πολύ σημαντικό για εμένα να ξέρω να μιλήσω με τους συμπαίκτες μου ελληνικά, μου αρέσει να μαθαίνω και νέες γλώσσες».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ