ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Υπό αφόρητη πίεση ο Αλαφούζος

Υπό αφόρητη πίεση ο Αλαφούζος
Αλαφούζος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η πολύ δύσκολη θέση του Γιάννη Αλαφούζου, η “απειλή” για ποινή αφαίρεσης βαθμών στις πέντε υποθέσεις της προσεχούς Τετάρτης και η ανησυχία για το σημερινό ματς εναντίον της Κέρκυρας.

Δεν το περίμενε ο Γιάννης Αλαφούζος. Με τα εναντίον του συνθήματα και πανό στο “Απόστολος Νικολαϊδης” είναι πια... συμβιβασμένος (ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους εδώ και αρκετούς μήνες έχει “εξαφανιστεί” από τη Λεωφόρο), αλλά για την παρουσία οπαδών έξω από το σπίτι του σχεδόν ξημερώματα Σαββάτου, προετοιμασμένος δεν ήταν. Αιφνιδιάστηκε, αλλά δεν έπεσε από τα σύννεφα χθες βράδυ. Και σήμερα το πρωί, μιλώντας με στενούς συνεργάτες του, έδειχνε ψύχραιμος . Υπό μεγάλη πίεση πια, αλλά ψύχραιμος.

Ο μεγάλος του προβληματισμός δεν έγκειται στις αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα των οργανωμένων οπαδών, αλλά στην οικονομική ασφυξία της ΠΑΕ, δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δεν πωλήθηκε ούτε ένας παίκτης και την προσεχή Τετάρτη ο Παναθηναϊκός απειλείται στο διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με αφαίρεση βαθμών από πέντε παίκτες. Κατά σειρά... επικινδυνότητας: Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Λέτο, Εσιέν, Τοτσέ.

Η υπόθεση Μολέντο “απορρόφησε” τα πάντα κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας εντός της ΠΑΕ (πολλές οι πτυχές της με εμπλοκή και ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, ΑΕΚ εκτός από της Ιντερνασιονάλ), ρευστό δεν μπήκε στο ταμείο ακόμα ούτε από την πώληση του Βραζιλιάνου, ούτε από κάποιου άλλου παίκτη (Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Κουλιμπαλί, Λουντ) και ο κίνδυνος για τους Πράσινους είναι τεράστιος την Τετάρτη.

Ο Αλαφούζος που παρότι έβαλε δεκάδες εκατομμύρια στον Παναθηναϊκό φέρει την κύρια ευθύνη για την “ασφυξία” του Τριφυλλιού λόγω του “αυτοκτονικού” μάνατζμεντ της ΠΑΕ, πιθανότατα θα “υποχρεωθεί” να δώσει πάλι χρήματα για να δοθούν σε κάποιους από τους παίκτες, προκειμένου να μην φτάσουν στα άκρα. Αν είναι αρκετό το ποσό που αναμένεται να δώσει για να μην γραφτεί ιστορία με αφαίρεση βαθμών λόγω χρεών στα 110 χρόνια ζωής του Τριφυλλιού, θα φανεί μέχρι το πρωί της Τετάρτης. Αν δεν δώσει ούτε ευρώ, το φάσμα της ποινής αφαίρεσης βαθμών θα είναι πλέον πολύ κοντινό για τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη...

Εντός των επόμενων ωρών θα φανεί αν θα επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες στελεχών της ΠΑΕ για το σημερινό ματς με την Κέρκυρα. Θεωρούν δεδομένο ότι θα ακουστούν και πάλι συνθήματα εναντίον του Αλαφούζου (και όχι μόνο...), εκτιμούν όμως παράλληλα ότι οι οπαδοί δεν θα θελήσουν να επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα που θα επηρεάσει αρνητικά τους παίκτες.

Ο αληθινός φόβος των στελεχών της ΠΑΕ είναι ένας και περικλείεται στην εξής φράση: “Μην μας 'στραβώσει' το παιχνίδι”...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ