ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας ο Γουακάσο

Υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας ο Γουακάσο

Ο Γουακάσο Μουμπάρακ εντάχθηκε στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, μετά την αποστολή των απαραίτητων εγγράφων από τη Ρουμπίν Καζάν. Καλά τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων.

Ανακουφισμένος μπορεί να αισθάνεται πλέον ο Αντρέα Στραματσόνι, αφού ο Γουακάσο Μουμπάρακ εντάχθηκε επίσημα στο ρόστερ του Παναθηναϊκού... Συνοδεία του ατζέντη του, ο Γκανέζος χαφ μετέβη το απόγευμα στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Νωρίτερα, ο Γουακάσο είχε υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις διάρκειας δύο ωρών, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν καλά. Έτσι και αλλιώς, δεν έχει υποστεί τραυματισμούς, συνεπώς ήταν αναμενόμενο ότι ο 26χρονος ποδοσφαιριστής είναι υγιής.

Ο Γουακάσο αναμένεται να δειπνήσει με τον Αντρέα Στραματσόνι, προκειμένου να έχουν μία αναλυτική συζήτηση για το ρόλο που θα έχει στην ομάδα. Τη Δευτέρα (11/7) θα προπονηθεί για πρώτη φορά στο "Γεώργιος Καλαφάτης" και θα γνωριστεί με τους νέους συμπαίκτες του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

"Με το «τριφύλλι» στο στήθος θα αγωνίζεται για τα επόμενα τρία χρόνια ο Γκανέζος ποδοσφαιριστής.

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Μουμπάρακ Γουακάσο. Ο Γκανέζος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του «τριφυλλιού».

Ο Μουμπάρακ Γουακάσο γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1990 στο Ταμάλε της Γκάνας. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Ασάντι Γκολντ και το 2008 μετακόμισε στην Ισπανία υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο για λογαριασμό της Έλτσε, στην οποία έμεινε για τρία χρόνια, κάνοντας 58 εμφανίσεις και πετυχαίνοντας ένα γκολ.

Τον Ιανουάριο του 2011 ο Γουακάσο αποκτήθηκε από την Βιγιαρεάλ και αφού πρώτα έκανε πέντε ματς -με ένα τέρμα- με την δεύτερη ομάδα, στη συνέχεια μέτρησε άλλες 17 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα. Το καλοκαίρι του 2012 συμφώνησε για συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με την Εσπανιόλ, όπου έπαιξε σε 26 αγώνες και σημείωσε τρία γκολ.

Την επόμενη χρονιά, ο 25χρονος άσος μετακινήθηκε στην Ρουμπίν Καζάν. Μετά από 16 ματς και δύο τέρματα, δόθηκε δανεικός στην Σέλτικ τον Αύγουστο του 2014. Εκεί έδωσε το παρόν σε πέντε παιχνίδια μόνο, με αποτέλεσμα να δοθεί εκ νέου δανεικός ένα χρόνο αργότερα, αυτή την φορά στη Λας Πάλμας, με την φανέλα της οποίας είχε 20 εμφανίσεις κι ένα γκολ.

Ο Γουακάσο είναι 41 φορές διεθνής με την Γκάνα την οποία εκπροσώπησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17 που έγινε το 2005. Έκανε το ντεμπούτο του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του στις 13 Οκτωβρίου του 2012, απέναντι στο Μαλάουι.

Το πρώτο του τέρμα το πέτυχε σε ένα φιλικό με το Πράσινο Ακρωτήρι, στις 14 Νοεμβρίου του 2012, ενώ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της χώρας του για το Κόπα Άφρικα του 2013, στη Νότια Αφρική, ολοκληρώνοντας μάλιστα τη διοργάνωση με τέσσερα γκολ.

Επίσης, ο Γουακάσο ήταν ανάμεσα στις επιλογές του ομοσπονδιακού εκλέκτορα Τζέιμς Απιά για το Μουντιάλ του 2014 που έλαβε χώρα στη Βραζιλία, όπου έπαιξε για 22 λεπτά στην ισοπαλία με 2-2 κόντρα στη Γερμανία.

Ενώ ήταν παρών και στο Κόπα Άφρικα του 2015, το οποίο διεξήχθη στη Γουινέα, σκοράροντας μια φορά στον ημιτελικό της διοργάνωσης και τη νίκη της Γκάνας με 3-0 απέναντι στους διοργανωτές. Πιο πρόσφατη εμφάνισή του, συνοδευόμενη μάλιστα κι από ένα τέρμα, αυτή απέναντι στα Κομόρος, στη νίκη με 2-0 στο πλαίσιο των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018".

Δείτε φωτογραφίες από την υπογραφή του Γκανέζου, όπως αναρτήθηκαν από τη γκανέζικη ιστοσελίδα ModernGhana.com :

Υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας ο Γουακάσο
Υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας ο Γουακάσο
Υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας ο Γουακάσο
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ