ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Υπέγραψε στην Akropolis ως ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό ο Μαλντίν

Υπέγραψε στην Akropolis ως ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό ο Μαλντίν

Παίκτης της Akropolis, που αγωνίζεται στην Γ' Εθνική της Σουηδίας, είναι πλέον ο Μαλντίν Υμεράι με τον νεαρό άσο να μένει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και να υπογράφει για 1,5χρόνο σύμφωνα με πληροφορίες του sport24.gr. Ικανοποιημένος απ' όσα έχει συναντήσει δηλώνει στο Sport24 ο νεαρός άσος.

Στην Akropolis που αγωνίζεται στην Γ' Εθνική της Σουηδίας θα συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα ο Μαλντίν Υμεράι ο οποίος στην διάρκεια της Τρίτης (11/8), σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sport24, έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και υπόγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενάμιση έτους με την ομάδα από την Σουηδία οι οποία έχει... ελληνικές ρίζες.

Ο Μαλντίν όπως είχατε διαβάσει στο sport24.gr από τις 28 Ιουλίου είχε ταξιδέψει στην Στοκχόλμη για να δοκιμαστεί από την Akropolis. Στην παρουσία του εκεί, έπαιξε σε δυο φιλικά, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και οι ιθύνοντες του συλλόγου του πρόσφεραν συμβόλαιο.

Το μόνο που απέμενε για να υπογράψει και να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του ήταν να μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό. Κάτι το οποίο έγινε την Τρίτη με τριφύλλι να στέλνει τα σχετικά έγγραφα στην Σουηδία. Οι πράσινοι διατήρησαν ποσοστό μεταπώλησης 20%, όπως έκαναν και σε άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που παραχωρήθηκαν το φετινό καλοκαίρι ως ελεύθεροι, όπως οι Ντίνας, Ρισβάνης.

Διεθνής και αρχηγός της Εθνικής Νέων

Ο Μαλντίν Υμεράϊ είναι ένας αρκετά ταλαντούχος ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός και έχει γεννηθείς στις 6 Μαρτίου 1995. Είναι διεθνής και αρχηγός της Εθνικής Νέων της Αλβανίας και μπορεί να παίξει ως δεκάρι αλλά και πίσω από τον σέντερ φορ ως δεύτερος επιθετικός. Είναι γρήγορος, καλός με την μπάλα στα πόδια και με εξαιρετικό σουτ. Επίσης έχει πολύ καλή μεταβίβαση τόσο με κάθετες πάσες όσο και μακρινές μπαλιές. Στο τριφύλλι υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο τον Μάρτιο του 2014 και ακολούθησε την προετοιμασία της πρώτης ομάδας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Τον Ιανουάριο του 2015 παραχωρήθηκε δανεικός στην ομάδα του Φωστήρα όπου έπαιξε για ένα εξάμηνο πριν επιστρέψει στο τριφύλλι. Πλέον όμως θα συνεχίσει την καριέρα του στην Σουηδία και για τον επόμενο ενάμιση χρόνο θα αγωνίζεται στην Ακρόπολη με την οποία φιλοδοξεί να ανέβει κατηγορία και να ωριμάσει τόσο ποδοσφαιρικά όσο και σαν άνθρωπος.

"Ο Παναθηναϊκός πρώτα απ' όλα με έκανε καλό άνθρωπο"

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του ο Μαλντίν Υμεράι μίλησε αποκλειστικά στο sport24.gr για την απόφαση του να αγωνιστεί στο εξωτερικό και να πάει σε μια ομάδα που είναι σε μικρότερη κατηγορία αλλά όπως τονίζει έχει τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό μέλλον. Αναφέρεται στις πρώτες του εντυπώσεις αλλά και στον Παναθηναϊκό και τα όσα του έχει προσφέρει:

Πως πήρες την απόφαση να φύγεις από την Ελλάδα;
"Ήθελα να φύγω από το ελληνικό ποδόσφαιρο, να πάω "όπου να' ναι" στο εξωτερικό που λέει ο λόγος και βρέθηκε μια ομάδα που ναι μεν είναι λίγο πιο χαμηλά σε κατηγορία στην Σουηδία αλλά έχει τις προϋποθέσεις για το ποδοσφαιρικό μου μέλλον στην Σουηδία".

Ποίες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από όσα έχεις συναντήσει στην Στοκχόλμη;
"Οι πρώτες εντυπώσεις που έχω αποκομίσει είναι ότι τα παιδιά εδώ ξέρουν μπάλα και νοιώθω ότι ανήκω εδώ. Μου αρέσει πολύ το περιβάλλον και το βλέπω σαν μια ευκαιρία να ωριμάσω σαν ποδοσφαιριστής αλλά σαν άνθρωπος μακριά από την οικογένεια μου".

Τι σου έμεινε όλα αυτά τα χρόνια από τη θητεία σου στον Παναθηναϊκό;
"Ο Παναθηναϊκός πρώτα απ' όλα με έκανε καλό άνθρωπο και αυτό οφείλεται σε όλους τους προπονητές που είχα στην ακαδημία αλλά θα ήθελα να σταθώ στους Γιάννη Σαμαρά, Βαγγέλη Σάμιο και Σπύρο Μαραγκό που μου μάθανε πολλά για τη συνέχεια και ότι τη νοοτροπία που με πέρασαν θα την κουβαλάω όπου και να πάω και τους ευχαριστώ για αυτό. Κρατάω τόσο τα καλά όσο και τα κακά για να θυμάμαι από που άρχισα. Εγώ ήμουν Παναθηναϊκός από μικρός αλλά όσο μεγαλώνεις καταλαβαίνεις ότι εμπιστοσύνη έχεις μόνο στον εαυτό σου και σε κανέναν άλλο".

Ποια είναι η "Ακρόπολη"

Η συγκεκριμένη ομάδα που έχει ως όνομα αλλά και έμβλημα την Ακρόπολη έχει ιδρυθεί από Έλληνες μετανάστες στην Σουηδία το 1968 και αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της Σουηδίας. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος τέσσερις πόντους πίσω από την Ντάλκουρντ και πηγαίνει φουλ για άνοδο στην Β' Εθνική. Το πρωτάθλημα είχε διακοπή και αρχίζει και πάλι το Σαββατοκύριακο 15-16/8 με την Ακρόπολης να αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Βάσαλουντς.

Το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο στην ομάδα καθώς πέρα από το όνομα και το έμβλημα εκεί αγωνίζεται ένας ακόμη Έλληνας, ο Κώστας Σταυροθανασόπουλος ο οποίος βρισκόταν στην ομάδα του Πανιωνίου, καθώς επίσης και ένας Κύπριος ποδοσφαιριστής ο Στέλιος Δημητρίου αλλά και οι ελληνοσουηδοί, οι Αθανάσιος Παπαδόπουλος και Ιωάννης Σωτηρόγλου.

Υπέγραψε στην Akropolis ως ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό ο Μαλντίν
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ