ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χωρίς ειδήσεις, αλλά με συμβολισμούς η ΓΣ του Παναθηναϊκού

Χωρίς ειδήσεις, αλλά με συμβολισμούς η ΓΣ του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Οι μικρομέτοχοι που... έλαμψαν δια της απουσίας τους, οι διαφορετικοί εκπρόσωποι της Sortivo και της Συμμαχίας, οι λεπτομέρειες της ΑΜΚ και οι αρχαιρεσίες στα τέλη Νοεμβρίου. Το Sport24.gr έχει το παρασκηνιακό ρεπορτάζ από την έκτακτη ΓΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Μετά το πρωτοφανές ενδιαφέρον που συγκέντρωναν οι Γενικές Συνελεύσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός την εποχή της πολυμετοχικότητας, σταδιακά επανέρχονται στην ήρεμη κατάσταση που κατείχαν την περίοδο της οικογένειας Βαρδινογιάννη...

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, στην έκτακτη ΓΣ που διεξήχθη το πρωί της Πέμπτης (30/9) δεν παρέστησαν οι μικρομέτοχοι, οι οποίοι έδιναν το δικό τους τόνο στη διαδικασία, με τις ερωτήσεις, τις τοποθετήσεις και τη... σκηνική παρουσία τους.

Η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ είχε διάρκεια λίγων λεπτών, εκπροσωπήθηκε σχεδόν το 98% των μετόχων και υιοθετήθηκε παμψηφεί η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου για την προκήρυξη Αυξήσεως του Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Η τιμή της μετοχής κοστολογείται στα 30 λεπτά και το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων λήγει στις 4 Δεκεμβρίου. Έπειτα από τη συγκεκριμένη ημερομηνία μπορεί να πάρει μέρος όποιος το επιθυμεί, με ελάχιστο ποσό συμμετοχής τις 100.000 ευρώ.

Φυσικά, το ζητούμενο είναι να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος της Αύξησης και το ερωτηματικό είναι ποιος θα την καλύψει, αφού δεν προκύπτει ότι οι υφιστάμενοι μέτοχοι - ως οντότητες - θα πάρουν μέρος.

Το δεύτερο θέμα της έκτακτης ΓΣ, η αντικατάσταση του Γιάννη Ηρειώτη στο ΔΣ της ΠΑΕ, δεν συζητήθηκε, αφού επικράτησε η άποψη να προκύψει οριστική αντικατάσταση στο μέλλον από τους μεγαλομετόχους της ΠΑΕ.

Η σημειολογία της εκπροσώπησης

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση εκπροσωπήθηκε η μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, κυπριακή off shore εταιρία, Sortivo International, συμφερόντων του Γιάννη Αλαφούζου, από την Αθηνά Μπαλωμένου (στενή συνεργάτιδα του Αλαφούζου), η δεύτερη μέτοχος, Παναθηναϊκή Συμμαχία, από τον Βασίλη Κωνσταντίνου και ο Ερασιτέχνης από τον γενικό γραμματέα του, Γιώργο Καρανάσο.

Επί της ουσίας, οι δύο κύριοι μέτοχοι ελέγχονται από τον ίδιο άνθρωπο, τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο, συνεπώς μικρή σημασία έχει ποιος εκτελεί τις εντολές του ιθύνοντος νου. Όμως, ο διαχωρισμός της Sortivo και της Συμμαχίας, έχει σημειολογική σημασία. Διότι, σε προηγούμενες διαδικασίες, υπήρχε ένας κοινός εκπρόσωπος...

Τέλη Νοεμβρίου οι εκλογές της Συμμαχίας

Υπενθυμίζεται ότι η τριετής θητεία του εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου της Παναθηναϊκής Συμμαχίας ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου του 2012 και νωρίτερα, θα πρέπει να έχει εκλεγεί το νέο ΔΣ. Οι αρχαιρεσίες για τν ανάδειξη των νέων συμβούλων αναμένεται να διεξαχθούν στα τέλη Νοεμβρίου και θα συνδυαστούν με την διεξαγωγή μιας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ