ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χριστόπουλος: "Παίζει παντού, ακόμα και box to box"

Χριστόπουλος: "Παίζει παντού, ακόμα και box to box"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πρώην τεχνικός του Πλατανιά, Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος έφερε για λογαριασμό της ομάδας των Χανίων τον Ουσμάν Κουλιμπαλί στην Ελλάδα μιλάει στο Sport24 για τα χαρακτηριστικά του 27χρονου άσου και τα στοιχεία που θα μπορούσε να δώσει στον Παναθηναϊκό.

Αν ένας προπονητής είναι ο ιδανικότερος να μιλήσει για το τι μπορεί να προσφέρει ο Ουσμάν Κουλιμπαλί στον Παναθηναϊκό αυτός είναι ο Γιάννης Χριστόπουλος. Ο πρώην τεχνικός του Πλατανιά είναι αυτός ο οποίος είχε εισηγηθεί την απόκτηση του 27χρονου άσου από την Μπρεστ, στην ομάδα των Χανίων το καλοκαίρι του 2014, πιστεύοντας ότι έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης. Για αυτό άλλωστε είχε πιέσει την διοίκηση του συλλόγου για να τον αποκτήσει.

Εν συνεχεία, ο Έλληνας τεχνικός είχε υπό τις οδηγίες του για σχεδόν ένα χρόνο το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, με τον Κουλιμπαλί να πραγματοποιεί 19 από τις 24 εμφανίσεις του με τον Πλατανιά εκείνης της σεζόν με τον Χριστόπουλο στον πάγκο, ο οποίος μάλιστα τον είχε ως βασικό στα 18 εξ αυτών.

Ο Χριστόπουλος ο οποίος βλέπει τον έναν μετά τον άλλο τους παίκτες που έχει αναδείξει τα τελευταία χρόνια, όπως οι Ντε Βισέντι, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κοροβέσης, Χαρίσης και Τσουκαλάς να κάνουν το βήμα παραπάνω, μίλησε στο Sport24 για τον 27χρονο άσο και ανέλυσε τα χαρακτηριστικά.

Ο νεαρός προπονητής τόνισε πως ο Κουλιμπαλί είναι ένας παίκτης που κάνει σχεδόν τα πάντα καλά... Αναφέρθηκε στο πως τον είχε επιλέξει και σημείωσε ότι είναι παίκτης προπονητή. Μάλιστα σε ερώτηση για το αν μπορεί να παίξει και ως αριστερός οπισθοφύλακας, υποστήριξε πως σίγουρα θα μπορούσε και επιπροσθέτως, αποκάλυψε πως ο άσος από το Μάλι κάλλιστα θα μπορούσε να παίξει σε μια ακόμη θέση και να εκπλήξει άπαντες με την παρουσία του, αυτή του box to box.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Γιάννη Χριστόπουλου στο Sport24.gr:

Που είχατε δει τον Κουλιμπαλί να αγωνίζεται και τι ήταν αυτό που σας έκανε να τον επιλέξετε για να τον φέρετε στον Πλατανιά;
"Ήταν ένας από τους πολλούς παίκτες που μας είχαν προταθεί το καλοκαίρι του 2014. Τον παρακολούθησα σε αρκετά DVD και από την πρώτη στιγμή με εντυπωσίασε. Ήθελα να δω την αξιοπιστία του και την σταθερότητα του, για τον λόγο αυτό είδα αρκετά παιχνίδια και τελικά διέκρινα ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που διακρίνεται για την σταθερότητα της απόδοσης του σε υψηλά επίπεδα".

Και όταν τελικά ήρθε στον Πλατανιά η εικόνα που είχατε αποκομίσει έβγαινε και στο γήπεδο;
"Από τη στιγμή που ήρθε στον Πλατανιά συνέχισε να με εντυπωσιάζει γιατί διέκρινα τον χαρακτήρα του και την προσωπικότητα του. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που κάθε προπονητής και κάθε ομάδα θα ήθελε να έχει μέσα στα αποδυτήρια της".

Είναι ο παίκτης του προπονητή όπως συνηθίζουμε να λέμε;
"Ναι, είναι παίκτης του προπονητή και είναι και παίκτης της ομάδος. Αγωνίζεται πάντα βάζοντας την ομάδα από πάνω και όχι το πως θα διακριθεί ο ίδιος".

Ποια είναι τα στοιχεία που τον διακρίνουν στο παιχνίδι του;
"Είναι παίκτης με υψηλούς δείκτες σε όλες τις κατηγορίας, ταχύτητα, δύναμη, πάσα, στο ένας εναντίων ενός τόσο στα επιθετικά όσο και στα αμυντικά χαρακτηριστικά. Τα πιο δυνατά του στοιχεία είναι η δύναμη και η ικανότητα αμυντικά στο ένας εναντίων ενός και τα πολλά χιλιόμετρα που... "καταπίνει" στο γήπεδο".

Σαν δεξί μπακ γνωρίζουμε ότι μπορεί να ανταποκριθεί. Θα μπορούσε να προσφέρει και στην αριστερή πλευρά;
"Ναι, μπορεί να παίξει και αριστερά αν και δεν το έχει κάνει πολλές φορές στην καριέρα του. Για μένα όμως η ιδανική του θέση είναι στον άξονα στην θέση του κεντρικού μέσου και όταν και εφόσον χρησιμοποιηθεί εκεί θα εντυπωσιάσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Μπορεί να παίξει τόσο σαν αμυντικός μέσος αλλά περισσότερο σαν box το boχ βγάζοντας αρκετά χιλιόμετρα στο γήπεδο".

Ο Παναθηναϊκός χρησιμοποιεί πολύ μέχρι στιγμής φέτος το 3-5-2, θα μπορούσε να καλύψει όλη την πλευρά;
"Ναι, σίγουρα. Θεωρώ ότι στο 3-5-2 μπορεί να προσφέρει περισσότερα σαν πλάγιος φουλ μπακ παρά ως στόπερ".

Άλλο Πλατανιάς άλλο Παναθηναϊκός όμως, οι απαιτήσεις αρκετά διαφορετικές, θα τον επηρεάσει αυτό;
"Είναι ένα παιδί με προσωπικότητα. Έχει αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας, έχει παίξει στην εθνική ομάδα της πατρίδας του, οπότε έχει παίξει και σε υψηλότερο επίπεδο. Άρα, θεωρώ ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα προσαρμογής στον Παναθηναϊκό".

Όταν τον αποκτήσατε στον Πλατανιά το καλοκαίρι του 2014 πιστεύατε ότι θα μπορούσε να πάρει μεταγραφή σε υψηλότερο σύλλογο;
"Ο λόγος που πίεσα την διοίκηση για να αποκτηθεί ο Κουλιμπαλί ήταν γιατί πίστευα στην μεταπωλητική του αξία. Ήμουν σίγουρος ότι μέσα από την παρουσία του στην Super League θα μπορούσε να πάρει μεταγραφή σε μια ομάδα με υψηλότερους στόχους και απαιτήσεις, όπως και έγινε".

Σαν παιδί έξω από τους αγωνιστικούς χώρους πως είναι καθώς ελάχιστοι τον γνωρίζουν;
"Είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας. Ήσυχο παιδί, που περνάει τις περισσότερες ώρες με την οικογένεια του και δεν δίνει το παραμικρό δικαίωμα εντός ή εκτός αγωνιστικού χώρου".

'Έχετε μιλήσει με τον Ουσμάν τις τελευταίες μέρες; Τι θα θέλατε να του πείτε;
"Όχι, δεν έχουμε μιλήσει. Χάρηκα πολύ για την μεταγραφή του Ουσμάν και την πρόοδο που έχει κάνει και θα ήθελα να του ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή τύχη".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ