ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χρήστος Πλιάτσικας: Αυτός είναι ο μάνατζερ στο νέο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Χρήστος Πλιάτσικας: Αυτός είναι ο μάνατζερ στο νέο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Το νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Χρήστος Πλιάτσικας, μίλησε στο Sport24.gr και αναφέρθηκε στην ευθύνη που αναλαμβάνει. Διαβάστε το βιογραφικού του διοικητικού στελέχους του Τριφυλλιού.

Στο άκουσμα της είδησης ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Παναθηναϊκού εισήλθε ένα νέο μέλος, άρχισαν οι έρευνες για το βιογραφικό του. Η ιδιότητα του αναπληρωτή διοικητή και αντιπροέδρου του ΔΣ του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" (διορίστηκε στις 6/8/2016) που φέρει ο Χρήστος Πλιάτσικας, παραπέμπει τη σκέψη όλων σε γιατρό. Μόνο που η πραγματικότητα είναι διαφορετική...

Ο Χρήστος Πλιάτσικας προσελήφθη στη διοίκηση του "Ευαγγελισμού" επειδή θεωρείται ικανός μάνατζερ, με σκοπό να βοηθήσει στην καταπολέμηση των παθογενιών της γραφειοκρατίας και του ελληνικού δημοσίου. Άλλωστε, ο Λαρισαίος επιστήμονας έχει σπουδάσει Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων σε Πανεπιστήμια του Μόντρεαλ του Καναδά.

Κατά τη διαμονή του στην χώρα της Βορείου Αμερικής, εργάστηκε ως τραπεζικό στέλεχος σε δύο καναδικές τράπεζες, ενώ είχε εξωτερικές συνεργασίες με τη Βουλή των Ελλήνων και με άλλες κρατικές υπηρεσίες. Το βιογραφικό του είναι κατατοπιστικό: "Είναι απόφοιτος του Champlain College του Montreal στον Καναδά και έχει πτυχίο στα Οικονομικά και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Concordia University του Montreal. Επίσης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (ΜΒΑ) στην Οικονομία και Διοίκηση από το McGillUniversity του Montreal. Έχει διατελέσει καθηγητής στο ΤΕΙ Αθηνών και στο Αμερικανικό Κολλέγιο και διευθυντικό τραπεζικό στέλεχος στη The Royal Bank of Canada".

Για τις ικανότητες του σε αυτούς τους τομείς μπήκε ο Χρήστος Πλιάτσικας στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ, προκειμένου να συμβάλλει στην εύρεση πόρων και στη διαχείριση των δεκάδων εκκρεμοτήτων. Ακόμα, οι αρμοδιότητες του δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως, αλλά αυτό θα αποφασιστεί στη διάρκεια της εβδομάδας.

Την Κυριακή (19/11) ο Πλιάτσικας ήταν στο "Απόστολος Νικολαΐδης" και παρακολούθησε το ντέρμπι Παναθηναϊκός - ΑΕΚ, μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Βασίλη Κωνσταντίνου. Ο Πλιάτσικας είναι κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας στη θύρα 3 και έχει συχνή παρουσία στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Λίγα λεπτά μετά την εκλογή του στο ΔΣ της ΠΑΕ, ο Χρήστος Πλιάτσικας μίλησε στο Sport24.gr για την ευθύνη που αναλαμβάνει και συστήθηκε στους φίλους του Τριφυλλιού, προτιμώντας να μην πει πολλά. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Πώς αντιμετωπίζετε την ευθύνη που αναλαμβάνετε σε μία κρίσιμη καμπή στην ιστορία του Παναθηναϊκού;

"Είναι μία ιστορική μέρα για εμένα προσωπικά, την οικογένεια μου, τον περίγυρο μου, όπου έχω ζήσει, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μία τεράστια ευκαιρία, να πραγματοποιήσω ένα όνειρο και να προσφέρω μέσα από τον αθλητισμό, όσα έχω διδαχθεί σαν αξίες, σαν αρχές, σαν άνθρωπος και σαν επιστήμονας. Θέλω να τα συνδυάσω όλα αυτά, ώστε ο Παναθηναϊκός να παραμείνει το μεγάλο όνομα, που άλλοι πριν από μένα, πολλοί στον αριθμό, έχουν χτίσει και δημιουργήσει. Αυτό το οικοδόμημα θέλουμε να το διατηρήσουμε. Θέλουμε να πάμε πιο ψηλά, πιο γρήγορα".

Εσείς τι έρχεστε να προσθέσετε στο ΔΣ του Παναθηναϊκού;

"Έχω εργαστεί σε έξι μεγάλους κλάδους στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Σε τράπεζες, στο χώρο της κρατικής διοίκησης και της Υγείας. Έχω γνώση των οικονομικών, ειδικεύομαι στη διοίκηση, κατέχω τις κοινωνικές επιστήμες. Προπάντων, μπορώ να προσφέρω στις μεταξύ μας συνεργασίες. Διότι ο αθλητισμός, το ποδόσφαιρο και ο Παναθηναϊκός έχουν ανάγκη να συνεργαστούν με υγιή στοιχεία της κοινωνίας και των επιστημών, που πρέπει κάθε μέρα να είναι στο προσκήνιο και να οδηγούν στις κατάλληλες αποφάσεις".

Θέλετε να περάσετε ένα μήνυμα στον κόσμο;

"Όσοι είμαστε στο Διοικητικό Συμβούλιο, σκοπεύουμε να δουλέψουμε σκληρά για το καλό του Παναθηναϊκού. Δεν χρειάζονται άλλα λόγια".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ