ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χρέη έξι μηνών στους εργαζόμενους και 150.000 ευρώ στον Ουζουνίδη

Χρέη έξι μηνών στους εργαζόμενους και 150.000 ευρώ στον Ουζουνίδη
Αλαφούζος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η μεταγραφική περίοδος πέρασε, ο Παναθηναϊκός μείωσε δραστικά το μπάτζετ του με την αποχώρηση εννέα παικτών, όμως τα χρέη τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Και όχι μόνο σε πρώην και νυν παίκτες...

Εννέα παίκτες αποχώρησαν από το ρόστερ του Παναθηανϊκού στη μεταγραφική περίοδο, αλλά παρά την ελάφρυνση του μπάτζετ τα έσοδα ήταν ελάχιστα και τα χρέη τρέχουν σε όλα τα πεδία. Όχι μόνο προς πρώην παίκτες, συνεργάτες, προπονητές. Όχι μόνο προς προμηθευτές. Αλλά και προς τους παίκτες που... απέμειναν, στους εργαζόμενους και στο προπονητικό τιμ.

Ασφαλώς ο Μαρίνος Ουζουνίδης βιοποριστικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει. Όμως η οφειλή της ΠΑΕ αγγίζει πλέον περίπου τις 150.000 ευρώ, καθώς η τελευταία πληρωμή του είχε γίνει τον προηγούμενο Αύγουστο και εν συνεχεία του είχε καταβληθεί μικρό ποσό από τα χρήματα της πώλησης του Οδυσσέα Βλαχοδήμου τον Οκτώβριο (πιθανότατα για τα ενοίκια). Σημαντικότερο, βεβαίως, είναι το πρόβλημα για το υπόλοιπο προπονητικό τιμ, αλλά και για τους εργαζόμενους στην ΠΑΕ.

Με τη λήξη του Ιανουαρίου, το χρέος σε πολλούς υπαλλήλους της ΠΑΕ αγγίζει πλέον τους μισθούς έξι μηνών (!) και... μπήκαμε στον έβδομο (Φεβρουάριος). Ορισμένοι εξ' αυτών έχουν πάρει "έναντι" και προκαταβολές, με αποτέλεσμα η οφειλή της ΠΑΕ απέναντί τους να είναι της τάξης των 4-5 μηνών. Κάπως... καλύτερη είναι η κατάσταση για τους εργαζόμενους στο Κορωπί, στους οποίους οφείλονται μισθοί 3-4 μηνών.

Ο Παναθηναϊκός πήρε "στο χέρι" από τις πωλήσεις μόνο 700.000 ευρώ. Από την πρώτη δόση της Αλάνιασπορ για τον Βιγιαφάνιες 500.000 ευρώ και από την ΑΕΚ για τον Χουλτ 200.000 ευρώ. Ελάχιστα, σταγόνα στον ωκεανό! Δεν έχει πάρει ούτε ευρώ από την Ιντερνασιονάλ για τον Μολέντο (150.000) και ακόμη δεν έχουν φανεί στον λογαριασμό της ΠΑΕ τα χρήματα της Αλ Αϊν από τη δεύτερη δόση για τον Μάρκους Μπεργκ. Η πρώτη δόση είχε καταβληθεί με καθυστέρηση 1,5 μηνός!

Η κατάσταση είναι... δραματική, παρά την προσπάθεια ορισμένων για εξωραϊσμό. Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα εκδικαστούν οι υποθέσεις των Τελάντερ - Ταυλαρίδη - Τοτσέ - Λέτο - Εσιέν, οι αντοχές πολλών εργαζόμενων εξαντλούνται, η γκρίνια στο Κορωπί αυξάνεται, καθώς πλέον στα οφειλόμενα των παικτών προστέθηκε και η δόση Δεκεμβρίου (έχουν παρει μόνο το 40% της δόσης Οκτωβρίου).

Υπ' αυτές τις συνθήκες, αν δεν πωληθεί γρήγορα με deal για το καλοκαίρι ο Κουρμπέλης, αν δεν βάλει 2-3 εκατ. ευρώ ο Γιάννης Αλαφούζος ή άλλος αφανής ή... επιφανής χρηματοδότης, το καράβι θα συνεχίζει να παλεύει με τα κύματα σε μια μάλλον άνιση μάχη...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ