ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χουχούμης: "Να σηκώσουμε κεφάλι για να πάρουμε το πρωτάθλημα"

Χουχούμης: "Να σηκώσουμε κεφάλι για να πάρουμε το πρωτάθλημα"
INTIME SPORTS

Ο Διαμαντής Χουχούμης μίλησε στο ματς πρόγκραμ του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Καλλονή και αναφέρθηκε στον αποκλεισμό από την Γκαμπάλα, στην αναμέτρηση με την ομάδα της Μυτιλήνης αλλά και την παρουσία του ίδιου στο τριφύλλι.

Δηλώσεις του Διαμαντή Χουχούμη φιλοξενούνται στο ματς πρόγκραμ του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Καλλονή. Ο νεαρός αμυντικός όπως και άπαντες στο τριφύλλι στέκεται στην κακή ψυχολογία που υπάρχει στην ομάδα μετά τον αποκλεισμό σοκ από την Γκαμπάλα και τονίζει πως πλέον η κατάκτηση του νταμπλ είναι μονόδρομος και το μόνο θετικό από τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό είναι το γεγονός πως το τριφύλλι θα έχει λιγότερα ματς από τους έτερους διεκδικητές και θα μπορεί να επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

Διαμαντή, ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τη νίκη της πρεμιέρας και μάλιστα με ανατροπή επί του Παναιτωλικού, αλλά και τον αποκλεισμό από την Γκαμπάλα. Πως είναι η ψυχολογία στην ομάδα και πόσο μπορεί αυτό να επηρεάσει την έκβαση του αγώνα με την Καλλονή;
«Σίγουρα ο αποκλεισμός από την Γκαμπάλα μας έχει κοστίσει, η ψυχολογία μας δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Πλέον, πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και από την στιγμή που θέλουμε να πάρουμε Πρωτάθλημα και Κύπελλο να επικεντρωθούμε εκεί. Επίσης, τα τελευταία χρόνια μετά από κάποιες κακές στιγμές έχουμε δείξει ότι έχουμε γυρίσει το κλίμα υπέρ μας».

Η ομάδα είναι πλέον αναγκασμένη να πορευθεί χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Αυτό είναι καλό για την επίτευξη των εναπομεινάντων στόχων ή δεν παίζει κάποιο ρόλο;
«Το μόνο θετικό -αν είναι δόκιμη η λέξη- από όλη την υπόθεση είναι ότι θα μειωθούν τα παιχνίδια, οπότε θα μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Θέλαμε να προχωρήσουμε στην Ευρώπη και το περιμέναμε με ανυπομονησία, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Τώρα, θέλουμε να κάνουμε το νταμπλ, το είπα και πριν, συνεπώς θα στρέψουμε όλη μας την προσοχή εκεί, πλέον».

Για την Καλλονή, τι εικόνα έχετε σχηματίσει; Είναι μια ομάδα που μπορεί να σας δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά και που θα κριθεί ενδεχομένως η νίκη;
«Πέρυσι είχε δείξει ένα καλό πρόσωπο, αλλά έχουν αλλάξει πολλοί παίκτες και δεν θα είναι ίδια. Βέβαια, το θέμα δεν είναι η Καλλονή αλλά το τι θα κάνουμε εμείς. Πρέπει να τελειώσουμε τις φάσεις, που δημιουργούμε και αρκετές, αλλά και να κρατήσουμε το μηδέν πίσω όπως προανέφερα».

Τα διαδοχικά και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα ματς είναι κάτι που ενδέχεται να σας επηρεάσει; Γενικά, τι θα έλεγες ότι είναι αυτό που θα πρέπει να προσέξετε για να κερδίσετε; «Αναμφίβολα υπάρχει σωματική κούραση αλλά μετά ακολουθεί η διακοπή όποτε θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε εκεί. Ψυχολογικά, τώρα, όταν έχεις χάσει ένα στόχο, πεισμώνεις και δεν βλέπεις ούτε κούραση, ούτε ψυχολογία. Σίγουρα δεν πρέπει να δεχτούμε γκολ, γιατί φέτος έχουμε δεχτεί σε όλα σχεδόν τα ματς. Πρέπει να κρατήσουμε το μηδέν».

Σε προσωπικό επίπεδο, τώρα, διανύεις την τέταρτη επαγγελματική σου σεζόν στον Παναθηναϊκό, έχοντας παίξει σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο αλλά και Ευρώπη. Πως θα ήθελες να τελειώσεις τη χρονιά, με τι θα ήσουν ευχαριστημένος;
«Αρχικά θα ήθελα να είμαι υγιής, όπως και όλοι μου οι συμπαίκτες. Μετά, να πάρω στα πόδια μου όσα περισσότερα παιχνίδια και μετά να καθιερωθώ στην ομάδα σαν βασικός. Επίσης, αν θα έχω βελτιώσει και κάποια επιμέρους στοιχεία του παιχνιδιού μου».

Βλέπουμε φέτος ότι ο συναγωνισμός για τη θέση του αριστερού μπακ έχει αυξηθεί, αφού εκτός του… αναμενόμενου Νάνο, έχει ήδη παίξει εκεί και ο Ντάνιελ Πράνιτς. Πως αντιμετωπίζεις αυτή την κατάσταση;
«Σίγουρα με πεισμώνει. Ο συναγωνισμός πάντα είναι καλός σε μια ομάδα, σε βοηθάει και ειδικά αν έχεις να αντιμετωπίσεις δυο πολύ καλούς παίκτες όπως είναι ο Πράνιτς και ο Νάνο. Γίνεσαι ακόμα καλύτερος».

Ξεκίνησες ως αριστερός εξτρέμ και με τα χρόνια άρχισες να… οπισθοχωρείς, ενώ υπάρχουν πολλές γνώμες αναφορικά με τη θέση που θα σου ταίριαζε. Ο Χουχούμης, αλήθεια, τι λέει επ’ αυτού;
«Τα τελευταία χρόνια παίζω κυρίως αριστερό μπακ κι εκεί νιώθω πιο σίγουρος γιατί δουλεύω καθημερινά τη συγκεκριμένη θέση. Πιστεύω όμως ότι επειδή έχω παίξει και εσωτερικός μέσος, μου ταιριάζει εξίσου και μου αρέσει κιόλας».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ