ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χένρικσεν: "Με ένα γκολ κλειδώνει την πρόκριση ο Παναθηναϊκός"

Χένρικσεν: "Με ένα γκολ κλειδώνει την πρόκριση ο Παναθηναϊκός"
Χένρικσεν ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο παλαίμαχος Δανός αμυντικός του Παναθηναϊκού, Ρενέ Χένρικσεν μίλησε στην "Live Sport" για τη ρεβάνς του Τριφυλλιού εναντίον της Μπρόντμπι και υπογράμμισε τον κίνδυνο για τους Πράσινους.

To έχει ζήσει ο Ρενέ Χένρικσεν το "περιβάλλον" μιας ρεβάνς από εντός έδαρς 3-0. Πριν από 13 χρόνια. Οταν ο Παναθηναϊκός πήγε στις Βρυξέλλες για να υπερασπιστεί το 3-0 επί της Αντερλεχτ, στη φάση των "16" του Κυπέλλου UEFA. Τραυματίστηκε στην προτελευταία προπόνηση, απουσίασε από το ματς, οι Βέλγοι νίκησαν 2-0 και λίγο έλειψαν να φτάσουν στην παράταση (ή και στην πρόκριση) εναντίον του Παναθηναϊκού που αγωνιζόταν στα τελευταία λεπτά με εννέα παίκτες (αποβολή Βόκολου στο 43' και Παντελή Κωνσταντινίδη στο 86').

Με την πείρα του και τη γνώση του για τον Παναθηναϊκό και την Μπρόντμπι ο Χένρικσεν είπε στην "Live Sport"...

- Για το αν η πρόκριση έχει “τελειώσει” ή για το αν η Μπρόντμπι έχει ελπίδες: “Ναι, υπάρχει κίνδυνος για τον Παναθηναϊκό και νομίζω ότι η πρόκριση δεν έχει τελειώσει. Ο κίνδυνος είναι να δεχθεί γκολ στα πρώτα 20 – 25 λεπτά, ή στο πρώτο ημίχρονο συνολικά, χωρίς να έχει σκοράρει ο ίδιος. Αν το σκορ του πρώτου αγώνα ήταν 4-0 ή 5-0 θα έλεγα πως η Μπρόντμπι δεν έχει πιθανότητες ανατροπής. Το 3-0 τους αφήνει κάποιες ελπίδες και να είμαστε σίγουροι πως θα προσπαθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις για να τα καταφέρουν. Αλλωστε, όπως έχω καταλάβει, θεωρούν πως το σκορ του πρώτου αγώνα είναι πλασματικό και οφείλεται 100% στις δύο αποβολές”.

- Για την Μπρόντμπι: “Είναι μια ομάδα την οποία έχει αλλάξει πολύ ο Γερμανός προπονητής της. Είδατε και εσείς πόσο επιθετικά παίζει. Πέτυχε επτά γκολ εναντίον της Άαρχους που αγωνιζόταν από νωρίς με παίκτη λιγότερο, νομίζω το έκαναν για την αυτοπεποίθησή τους. Είναι νεανικό σύνολο, έχει ορισμένους ταλαντούχους παίκτες, όμως της λείπει η εμπειρία. Αν είχαν περισσότερους έμπειρους παίκτες στην ενδεκάδα, ίσως να μην είχαν ηττηθεί με αυτό το σκορ στην Αθήνα και σίγουρα θα είχαν περισσότερες ελπίδες για ανατροπή, ακόμη και με το 3-0 εις βάρος τους”.

- Για την έδρα και τους οπαδούς της: “Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα clubs στη Δανία και με ορισμένες επιτυχίες στην Ευρώπη τις προηγούμενες δεκαετίες. Οντως έχουν το πιο φανατικό κοινό στη Δανία και μια από τις πιο σκληρές έδρες. Επίσης αυτή την περίοδο οι οπαδοί της έχουν ενθουσιασμό, βλέπουν ότι κάτι καλύτερο γίνεται στην ομάδα τους, να ξέρετε ότι περίμεναν πολύ περισσότερα από το πρώτο ματς στην Αθήνα μετά τον αποκλεισμό από τη Χέρτα”.

- Για τον Παναθηναϊκό: “Νομίζω πως έχει πολλούς παίκτες με εμπειρία και προσωπικότητα για να διαχειριστούν τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες της ρεβάνς. Σίγουρα πρέπει να είναι προσεκτικός στο πρώτο ημίχρονο και να εκμεταλλευτεί την υπερβολική επιθετικότητα της Μπρόντμπι, πετυχαίνοντας ένα γκολ. Με ένα γκολ η πρόκριση θα είναι του Παναθηναϊκού. Επαναλαμβάνω, όμως, χρειάζεται προσοχή. Δεν έχω ξεχάσει τι είχε γίνει σε εκείνη τη ρεβάνς με την Αντερλεχτ, μετά το 3-0 της Αθήνας. Εγώ δεν είχα αγωνιστεί λόγω τραυματισμού, αλλά το ματς πήγε στο 2-0 και είχαμε δύο αποβολές. Βέβαια, εκείνη η Αντερλεχτ είχε ορισμένους έμπειρους παίκτες, αλλά και εμείς πολύ καλή ομάδα”.

- Για το θέμα του Μπεργκ: “ Δεν ξέρω τι διαστάσεις έχει πάρει στην Ελλάδα. Εδώ αναφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες, αλλά όχι τις 1-2 τελευταίες, όλοι ασχολούνταν με το χρυσό της ομάδας χάντμπολ της Δανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Νομίζω ότι ο Μάρκους είναι αρκετά ώριμος και έξυπνος για να διαχειριστεί την κατάσταση. Ισως να είναι κάπως τεταμένο το κλίμα, αλλά σε τελική ανάλυση όλα θα κριθούν μέσα στο γήπεδο και όχι έξω απ΄ αυτό”.

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ