ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χένρικσεν: "Δυναμικός και καλός με τη μπάλα στα πόδια ο Τελάντερ"

Χένρικσεν: "Δυναμικός και καλός με τη μπάλα στα πόδια ο Τελάντερ"
INTIME SPORTS

Ο Ρενέ Χένρικσεν αποθέωσε τον Ράσμους Τελάντερ και μίλησε για τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Δανού αμυντικού τον οποίο επέλεξε για το τριφύλλι.

Ο Ρενέ Χένρικσεν "έβαλε την υπογραφή του" στην μεταγραφή του Ράσμους Τελάντερ στον Παναθηναϊκό καθώς αυτός τον πρότεινε και τον παρακολούθησε αρκετά για να κάνει το σκάουτινγ ρεπόρτ για το τριφύλλι. Ο Δανός, πρώην άσος των πράσινων, παραχώρησε συνέντευξη στην "LIVE SPORT" και περιέγραψε τον Τελάντερ ως έναν πολύ δυναμικό στόπερ με ικανότητα στις εναέριες μονομαχίες και πολλές δυνατότητες με την μπάλα στα πόδια.

Υποστήριξε μάλιστα πως μπορεί να βελτιωθεί και άλλο και για αυτό ήρθε στο τριφύλλι ενώ χαρακτήρισε την ταπεινότητα του ως ένα από τα μεγαλύτερα προσόν που διαθέτει ο 24χρονος αμυντικός.

Πώς θα τον περιέγραφε:
"Είναι ένας δυναμικός κεντρικός αμυντικός, με ικανότητες στις εναέριες μονομαχίες, αλλά και με πολλές δυνατότητες όταν έχει τη μπάλα στα πόδια. Παίρνει γενικά σωστές θέσεις και σε φάση άμυνας και επιθετικά στις στημένες φάσεις".

Για τα πλεονεκτήματά του:
"Το βασικό είναι η ταπεινότητά του. Πήγε στον Παναθηναϊκό και ήξερε ότι πρέπει να μοχθήσει για να κερδίσει μια θέση στην ενδεκάδα. Είναι ασφαλώς σε φάση εξέλιξης, είχε ήδη πάρει μια μεταγραφή στη Δανία, γνώριζε από πριν όμως ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με απαιτήσεις. Δεν είναι από τα παιδιά που υπερβάλλουν ή που νομίζουν πως με 5-10 ματς ή με μια καλή σεζόν θα ανεβάσουν αμέσως το επίπεδό τους. Πήγε στον Παναθηναϊκό και για να βελτιωθεί ο ίδιος και για να βοηθήσει την ομάδα όσο μπορεί".

Για τα μειονεκτήματά του:
"Μπορεί να βελτιωθεί σε όλα. Δεν υπάρχει κάποιος τομέας για τον οποίο να πει κάποιος ότι ο Ράσμους είναι τέλειος. Μπορούμε να πούμε ότι ένας τομέας στον οποίο χρειάζεται βελτίωση είναι αυτός της αξιολόγησης ορισμένων καταστάσεων και φάσεων. Πότε πρέπει να παίζει πιο αμυντικά, γρήγορα δυνατά και αποφασιστικά με στόχο να αποκρούσει ή να κόψει την επίθεση του αντιπάλου και πότε να οργανώσει την εκκίνηση μιας επίθεσης από την πρώτη ζώνη. Είναι και θέμα πείρας αυτό. Όσο πιο πολλοί αγώνες, τόσο περισσότερο θα οξύνεται το κριτήριό του. Αλλά επειδή είναι από τους στόπερ που μπορούν να παίξουν και με τη μπάλα, όχι μόνο να αποκρούουν, είναι αυτό ένα σημείο που πρέπει να προσέχει για να αποφεύγει τα λάθη".

Για τα media και τους φιλάθλους:
"Μπορώ να αντιληφθώ ότι έλαβε μεγάλες διαστάσεις το γκολ του στην Ξάνθη γιατί ήταν γκολ νίκης, αλλά ο Τελάντερ έχει παίξει μόνο τρία παιχνίδια! Μόνο τρία! Νομίζω ότι όλοι πρέπει να κάνουν υπομονή γιατί είναι ένας παίκτης με προσόντα, ο οποίος όμως θα κάνει και λάθη, μπορεί και κακές εμφανίσεις στο μέλλον. Δεν χρειάζονται υπερβολές. Ο ίδιος ο παίκτης έχει καλή νοοτροπία, δεν νομίζω ότι επηρεάζεται από δημοσιεύματα και θετικά σχόλια. Σίγουρα είναι μια καλή αρχή, αλλά δεν πρέπει να υπερβάλλουμε".

Για την παρουσία του στην Ελλάδα:
"Η αλήθεια είναι πως ο Ράσμους ήταν πολύ χαρούμενος από τη στιγμή που ήταν έτοιμος, που μπορούσε να αγωνιστεί. Πέρασε αρκετά στο χρονικό διάστημα που ήταν τραυματίας, έχασε αρκετά παιχνίδια πέρυσι και στην εφετινή αρχή της σεζόν. Είναι παιδί με θετική ενέργεια και θέληση, τα κατάφερε σε πρώτην φάση, τώρα όλοι θα έχουν και μεγαλύτερες απαιτήσει από εκείνον αν παίζει βασικός στον Παναθηναϊκό".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ