ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χελάντερ: "Μίλησα με Μπεργκ - Ντουρμάζ, σωστή επιλογή ο ΠΑΟ"

Χελάντερ: "Μίλησα με Μπεργκ - Ντουρμάζ, σωστή επιλογή ο ΠΑΟ"
INTIME SPORTS

Ο Φίλιπ Χελάντερ μίλησε αποκλειστικά στο Sport24.gr και παραδέχτηκε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό και μικρή διαφορά στο οικονομικό με τη Μάλμε. Χαρακτηρίζει το Τριφύλλι "σωστή επιλογή", μιλά για την "πρόκληση" της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ και αποκαλύπτει ότι συζήτησε και με τον Μάρκους Μπεργκ και με τον Τζίμι Ντουρμάζ.

Ο 22χρονος Σουηδός αμυντικός της Μάλμε, Φίλιπ Χελάντερ, μιλά στο Sport24.gr για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού προς το πρόσωπό και μεταφέρει τα όσα έχει ακούσει για την Ελλάδα και το ποδόσφαιρο της χώρας μας, από τους συμπατριώτες του Μάρκους Μπεργκ και Τζίμι Ντουρμάζ.

- Υπάρχει ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό;

"Ναι, υπάρχει ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό. Το γνωρίζω από τον ατζέντη μου"

- Εδώ στην Ελλάδα γράφεται ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Μάλμε. Είναι αλήθεια; Πόση είναι αυτή η διαφορά;

"Ναι υπάρχει διαφορά. Δεν μπορώ να σου πω ακριβώς πόσο, αλλά υπάρχει διαφορά."

- Πώς βλέπεις τον Παναθηναϊκό σαν εξέλιξη της επαγγελματικής σου καριέρας;

"Για εμένα είναι η ιδανική επιλογή αυτή τη στιγμή. Έχω κι άλλες προτάσεις, κι άλλες επιλογές. Αλλά νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός είναι η right option για εμένα αυτή τη στιγμή."

- Έχεις συναντηθεί με τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, ή τον τεχνικό διευθυντή; Έχετε γνωριστεί;

"Όχι, όχι δεν τους έχω γνωρίσει. Πιθανόν, να το έχει κάνει ο ατζέντης μου".

- Τι ξέρεις για τον Παναθηναϊκό;

"Ξέρω ότι τελείωσε το πρωτάθλημα στη δεύτερη θέση. Και ότι θα είναι στα προκριματικά του Champions League"

- Στην Ελλάδα αγωνίζονται κι άλλοι Σουηδοί. Ο Μπεργκ στον Παναθηναϊκό, ο Ντουρμάζ στον Ολυμπιακό, ο Γιόχανσον στην ΑΕΚ. Έχεις μιλήσει μ' αυτούς;

"Ναι με τον Μάρκους και τον Τζίμι, μου έχουν πει τα καλύτερα για την Ελλάδα. Κι επαγγελματικά, και σαν τρόπο ζωής."

- Ο Μπεργκ είναι κάτι σαν ήρωας για τον Παναθηναϊκό. Οι φίλαθλοι της ομάδας τον λατρεύουν. Τί σου έχει πει για την ομάδα;

"Ο Μάρκους μου έχει πει τα καλύτερα και για την οργάνωση της ομάδας και τους οπαδούς. Μου είπε ότι είναι φανταστικοί. Αλλά και για τον τρόπο ζωής. Μου είπε τα καλύτερα λόγια."

- Γνωρίζεις κάποιον παίκτη από την τωρινή ομάδα του Παναθηναϊκού; Πέρα από τον Μάρκους Μπεργκ. Αν και τα ελληνικά ονόματα θα είναι δύσκολα...

"(Γέλια). Τα ονόματα δεν θα τα πω σωστά. Με κάποιους πρέπει να είχα παίξει αντίπαλος στο Σουηδία - Ελλάδα..."

- Θα είσαι στην αποστολή της εθνικής Σουηδίας U21 για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξάγεται από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου;

"Θα είμαι. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η αποστολή. Αλλά, πιστεύω ότι θα είμαι"

- Ο Παναθηναϊκός θα είναι, σχεδόν σίγουρα, στα προκριματικά του Champions League. Αποτελεί αυτό κίνητρο από μόνο του;

"Ναι, το Champions League είναι μία μεγάλη πρόκληση. Είναι μία επιπλέον πρόκληση."

- Είπες ότι υπάρχει διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες. Μπορεί αυτή η διαφορά να εξανεμιστεί;

"Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι ικανή αυτή η διαφορά να κρίνει την ενδεχόμενη μεταγραφή."

- Άρα είσαι αισιόδοξος ότι θα φοράς τη φανέλα του Παναθηναϊκού, τη νέα χρονιά;

"Ποτέ δεν ξέρεις. Για εμένα, όπως είπα, θα ήταν πολύ ωραίο να παίξω στον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για ένα μεγάλο κλαμπ, με πολύ καλό όνομα. Οι ομάδες παίρνουν τις αποφάσεις, αλλά για εμένα, ο Παναθηναϊκός θα ήταν μία πολύ καλή επιλογή."

Οι λόγοι της αναμονής της Μάλμε

Μπορεί ο Φίλιπ Χελάντερ να αποτελεί το διακαή πόθο του Παναθηναϊκού για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας, αφού, διαθέτει όλο το πακέτο για να εξελιχθεί στον βασικό στόπερ των επόμενων ετών, όμως, η Μάλμε έχει κάθε λόγο να μην βιάζεται να τον παραχωρήσει και το Sport24.gr εξηγεί το γιατί...

Η αιτία είναι εξαιρετικά απλή και ίσως αυξήσει το οικονομικό όφελος που μπορεί να έχει από την πώληση του, αντί των χρημάτων που θα αποκομίσει αυτή τη στιγμή.

Ο Φίλιπ Χελάντερ θα πάρει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ21 με τη Σουηδία, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 15 με 30 Ιουνίου, στην Τσεχία. Η χώρα του έχει κληρωθεί στο β' όμιλο με την Αγγλία, την Ιταλία και την Πορτογαλία.

Ο 22χρονος αμυντικός είναι βασικός στην ενδεκάδα και θα αγωνιστεί κόντρα σε τρεις παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, κόντρα σε ταλαντούχους επιθετικούς. Τα ματς θα τα παρακολουθήσουν δεκάδες ατζέντηδες και σκάουτερ, οπότε, η αξία του ενδέχεται να αυξηθεί.

Συνεπώς, η λογική απόφαση των διοικούντων την Μάλμε είναι να περιμένουν άλλον ένα μήνα για να ολοκληρωθεί το Euro U21 και στη συνέχεια, να εξετάσουν τις προτάσεις για την παραχώρηση του Χελάντερ.

Στον αντίποδα, είναι, εξίσου, ορθό, οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού να επιθυμούν να προλάβουν να αποκτήσουν τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή πριν από τη διοργάνωση. Διότι, διαφορετικά, ενδέχεται να παρουσιαστούν νέοι ενδιαφερόμενοι και να αρχίσουν οι πλειστηριασμοί.

Οι κλήσεις της Σουηδίας Κ21 δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αλλά, θεωρείται βέβαιη η παρουσία του Χελάντερ. Ο στόπερ της Μάλμε ήταν μέλος της ομάδας σε όλη την προκριματική φάση, από την αρχή της τον Σεπτέμβρη του 2013.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ