ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Who is this Μίγγος;

Who is this Μίγγος;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Θοδωρής Μίγγος συστήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στους φίλους του Παναθηναϊκού όντας το μοναδικό κέρδος του από το ματς με τον Ηρακλή και το Sport24.gr σας παρουσιάζει την ποδοσφαιρική του ιστορία μέχρι να γίνει επαγγελματίας.

Ο Αντρέα Στραματσόνι του έδωσε την ευκαιρία και ο Θοδωρής Μίγγος την άρπαξε από τα μαλλιά. Ο 18χρονος χαφ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ηρακλή και ανάγκασε μέχρι και τον Ιταλό τεχνικό να αναφερθεί με κολακευτικά λόγια στην αξία του.

Το να λέει ο 42χρονος προπονητής για έναν παίκτη που έπαιξε το πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού "είμαι χαρούμενος για τον Μίγγο διότι μετέφερε το παιχνίδι με τον τρόπο και την ποιότητα που ήθελα" είναι σπουδαίο επίτευγμα για τον πιτσιρικά. Πόσο μάλλον να δηλώνει ότι ο 18χρονος μέσος μπορεί να δώσει κάποιες λύσει στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής όπου το Τριφύλλι το συγκεκριμένο διάστημα μετράει αρκετές απουσίες (Ζέκα - Λεντέσμα τραυματίες, Γουακάσο - Βιγιαφάνιες τιμωρημένοι ενόψει του αγώνα με την Σταντάρ Λιέγης, Στάικος νοκ άουτ) και έχει στερέψει από λύσεις.

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Μίγγος, ο οποίος είναι από τα βασικά στελέχη και της ομάδας Νέων του Παναθηναϊκού, να μείνει μόνιμα στην πρώτη ομάδα για να βοηθήσει το τριφύλλι και γιατί όχι να τον δούμε στην 18άδα των πράσινων στο ματς της Πέμπτης με την Σταντάρ Λιέγης.

Ποιος είναι όμως ο Θοδωρής Μίγγος; Από που κρατάει η... ποδοσφαιρική του σκούφια; Το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον νεαρό μέσο ο οποίος την Πέμπτη το βράδυ κατέγραψε την πρώτη επίσημη συμμετοχή του με την πράσινη φανέλα.

Ο Θόδωρος Μίγγος είναι γεννημένος στις 6 Φεβρουαρίου 1998 και το ποδοσφαιρικό μικρόβιο το... κόλλησε από τον πατέρα του ο οποίος επίσης έπαιζε ποδόσφαιρο. Δεν αγωνιζόταν στην ίδια θέση βέβαια, αγωνιζόταν ως δεξιός χαφ.

ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο μικρός είχε συνέχεια μια μπάλα στα πόδια του και ο πατέρας του άρχισε να του δίνει την ευκαιρία να αναπτύξει το ταλέντο που διέκρινε σε αυτόν από πολύ νεαρή ηλικία. Στα έξι του ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο και λίγο αργότερα βρέθηκε στις ακαδημίες του Απόλλωνα Σμύρνης, κάνοντας προπόνηση στην Ριζούπολη. Εκεί έκατσε ένα χρόνο και μεταπήδησε στις ακαδημίες της ΑΕΚ όπου και πάλι έμεινε για ένα χρόνο.

Το καλοκαίρι του 2008 όμως είχε τη μεγάλη ευκαιρία. Ο Παναθηναϊκός είχε ανακοινώσει ότι θα κάνει δοκιμές σε παιδιά ηλικίας 10 ετών και ο μικρός που ήταν φίλος του τριφυλλιού, με την παραίνεση του πατέρα του, πέρασε την πόρτα της Παιανίας. Το γεγονός ότι οι πράσινοι διέθεταν τις καλύτερες εγκαταστάσεις για τα τμήματα υποδομής έπαιξαν το ρόλο τους ώστε από τότε μέχρι και σήμερα στο Κορωπί και το "Γ. Καλαφάτης" ο πατέρας του να αψηφά το δρομολόγιο, Νέα Λιόσια-Παιανία-Κορωπί, καθημερινά πηγαίνοντας το γιο του στην προπόνηση.

Ο μικρός είχε ξεχωρίσει στις δοκιμές που έγιναν από τους προπονητές του Παναθηναϊκού και ο Κώστας Ταράσης ήταν αυτός που εισηγήθηκε την παραμονή του 10χρονου τότε στο τριφύλλι, με την συγκατάθεση βέβαια και του τεχνικού διευθυντή της ακαδημίας τότε, του Νίκου Κόβη.

Αυτό ήταν. Έκτοτε το νερό μπήκε στο αυλάκι και ο μικρός κάθε χρόνο ήταν από τους βασικούς ποδοσφαιριστές στο κάθε τμήμα που αγωνιζόταν πάντα ως "εξάρι" ή ως "οκτάρι". Αποτέλεσμα; Να βρεθεί στις Εθνικές Παίδων και Νέων, των οποίων είναι βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος.

Όπως θα παρατήρησαν πολλοί από το χθεσινό ματς, ο Μίγγος έχει αξιοπρόσεκτη για την ηλικία του σωματοδομή. Οι προπονητές του μιλούν κυρίως για την ποδοσφαιρική αντίληψη που χρειάζεται για την θέση που αγωνίζεται για να μπορεί να βοηθάει τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά την ομάδα του. Είναι από τους παίκτες που του αρέσει να ζητάει μπάλα και να βγάζει το παιχνίδι της ομάδας του από την άμυνα στην επίθεση. Αυτό φάνηκε και στο ματς της Πέμπτης καθώς δεν φάνηκε ιδιαίτερα... αγχωμένος στο ντεμπούτο του.

Ο 18χρονος άσος είναι δεξιοπόδαρος. Με το δεξί έδωσε την πάσα έξω από την περιοχή στον Εμποκού στο 18', με αυτό σούταρε χωρίς να το σκεφτεί όταν βρέθηκε σε καλή θέση έξω από την περιοχή στο 28' και με αυτό έκανε την κάθετη πάρε-βάλε πάσα πάλι στον Εμποκού στο 39', όταν δεν καταλογίστηκε το πέναλτι στην ανατροπή του Κογκολέζου. Όχι φυσικά ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει και το αριστερό είτε για να πασάρει ή ακόμα και να σουτάρει καλά. Πολύ ικανός θεωρείται και στο παιχνίδι με το κεφάλι, ενώ παρότι παίζει ως αμυντικός μέσος εφέτος μετράει ήδη τρία γκολ σε έξι ματς με την πρωτοπόρο στη βαθμολογία Κ - 20 του Παναθηναϊκού.

Who is this Μίγγος;

ΕΧΑΣΕ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΝΕΩΝ

Τόσο ο Μίγγος όσο και οι υπόλοιποι νεαροί επαγγελματίες έκαναν προπονήσεις με την πρώτη ομάδα την Τρίτη και την Τετάρτη και εν συνεχεία όσοι επελέγησαν στην 20άδα είχαν την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να πάρουν την ευκαιρία τους. Ο 18χρονος μέσος ξεκίνησε και έπαιξε για 70 λεπτά πριν αποχωρήσει με σφίξιμο στην αριστερή γάμπα (μπήκε ο Λουντ). Όσο για την επόμενη μέρα την Παρασκευή (28/10) το πρωί έχει προπόνηση με την ομάδα Κ20 του Παναθηναϊκού και το Σάββατο παιχνίδι κόντρα στον Ηρακλή για το πρωτάθλημα Κ20.

Ο διεθνής μέσος ακολούθησε κανονικά την προετοιμασία των πράσινων στην Ολλανδία παίζοντας και στα φιλικά της προετοιμασίας και στις 24 Αυγούστου υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Εν συνεχεία όμως δεν πήρε χρόνο στα δυο φιλικά με Άρη και Πανελευσινιακό στις δύο διακοπές του πρωταθλήματος, στα οποία ο Αντρέα Στραματσόνι χρησιμοποίησε κάποια παιδιά από την ομάδα των Νέων όπως οι Χατζηγιοβάννης, Αγγελόπουλος, Μπουζούκης και Πίσπας. Ο λόγος που δεν αγωνίστηκε ήταν πως είχε υποχρεώσεις με την Εθνική Νέων και δεν μπορούσε να παίξει. Για αυτό και οι φίλαθλοι τον είδαν για πρώτη φορά τόσο πολύ την Πέμπτη το βράδυ.

ΤΣΑΒΙ ΚΑΙ ΙΝΙΕΣΤΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ

Ο Μίγγος έχει έναν μικρότερο αδερφό, κατά τρία χρόνια, ο οποίος επίσης παίζει ποδόσφαιρο αλλά σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Παρότι έχει κλείσει τα 18 του χρόνια εδώ και οκτώ μήνες, από τον Φεβρουάριο, ακόμα δεν έχει πάρει το δίπλωμα οδήγησης. Θα το έχει όμως σύντομα στα χέρια του καθώς στο επόμενο διάστημα θα δώσει τις απαραίτητες εξετάσεις.

Στον ελεύθερο χρόνο του όπως τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του αφιερώνει χρόνο στους φίλους του τόσο από τον Παναθηναϊκό όσο και από την περιοχή του. Πρότυπά του και παίκτες που θαυμάζει είναι οι Τσάβι και Ινιέστα. Δυο ποδοσφαιριστές που παίζουν στις θέσεις όπου μπορεί να προσφέρει και ο ίδιος...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ