ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Βραχνάς" από Γκονσάλες για τον Παναθηναϊκό

"Βραχνάς" από Γκονσάλες για τον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA επιδίκασε στον Εσεκιέλ Γκονσάλες 1,2 εκατομμύρια ευρώ για αναίτια λύση του συμβολαίου του τον Ιούνιο του 2008.

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γνωστοποιεί στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ότι ο Εσεκιέλ Γκονσάλες κέρδισε την σε βάρος της προσφυγή και του επιδικάστηκε συνολικά το ποσό του 1.200.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα, ο "Έκι" μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2008, υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός του όφειλε ένα ποσό κοντά στις 800.000 ευρώ από δεδουλευμένα, ωστόσο η τότε διοίκηση υπό τον Γιάννη Βαρδινογιάννη κέρδισε την υπόθεση στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ.

Με την σχετική ανακοίνωση να αναφέρει: " Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ έκανε δεκτή την αίτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά του ποδοσφαιριστή Ε. Γκονσάλες και λύει τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών από τις 14/5/2008 με αποκλειστική υπαιτιότητα του ποδοσφαιριστή".

Ο ποδοσφαιριστής έκτοτε δεν άφησε την υπόθεση στη μοίρα της και αξιοποίησε όλα τα πιθανά και απίθανα ένδικα μέσα, έως ότου τελικά όχι μόνο δικαιώθηκε, αλλά του επιδικάστηκε και ποσό που υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ και φτάνει το 1.200.000 €!

Από δω και πέρα ξεκινούν τα ερωτηματικά και αποτελούν ρεπορτάζ των επόμενων 24 ωρών. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει δικαίωμα να εφεσιβάλλει την υπόθεση; Οι πληροφορίες λένε πως “ναι”. Δεν είναι τελεσίδικη σε ανώτατο βαθμό και θα υποβάλλει έφεση, ανεξαρτήτως εάν η θέση της είναι εξαιρετικά λεπτή εφ' όσον τελεί ήδη υπό την αυστηρή επιτήρηση του Financial Control Panel.

Μπορεί η συγκεκριμένη οφειλή να διαδραματίσει οποιοδήποτε αρνητικό ρόλο στην υπόθεση αδειοδότησης της “πράσινης” ΠΑΕ, όσο τουλάχιστον παραμένει εκκρεμής και την ελεύθερη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Ασφαλώς, στην περίπτωση που η διοίκηση του “τριφυλλιού” αναγνωρίσει την οφειλή και προβεί στον επιτρεπόμενο διακανονισμό με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, αίρονται τα ερωτηματικά.

Άλλωστε κάτι ανάλογο έχει συμβεί και με την οφειλή προς τον Τοτσέ, ο οποίος επίσης δικαιώθηκε σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ωστόσο είναι επίσης γνωστό ότι η οικονομική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ λαμβάνει υπ' όψιν της τελεσίδικες αποφάσεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αρνητική εξέλιξη, ως θέμα τουλάχιστον δεν ήταν "κεραυνός εν αιθρία" στο στρατόπεδο των "πρασίνων". Πιθανότατα δεν θεωρούσαν δεδομένη την δικαίωση του ποδοσφαιριστή ή σε κάθε περίπτωση δεν περίμεναν ότι ακόμη κι αν συμβεί αυτό το ύψος της οφειλής θα “σκαρφαλώσει” στα 1.200.000 ευρώ.

Ως ενδεχόμενη πάντως εκροή χρημάτων από το "πράσινο" ταμείο είχε συμπεριληφθεί στο φυλλάδιο προκήρυξης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στις 4 Σεπτεμβρίου του 2012, με την υποσημείωση ότι ο “Έκι” διεκδικούσε το ποσό των 1.369.000 ευρώ!

Πηγή: Contra.gr

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ