ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βλάχος: "Η Γκαμπάλα μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ"

Βλάχος: "Η Γκαμπάλα μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ"
INTIME SPORTS

Ο υπεύθυνος αγώνων του Παναθηναϊκού, Σπύρος Βλάχος, σχολίασε τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί για το κλίμα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και πρόσθεσε ότι από την Γκαμπάλα προσπαθούν να κυλήσουν όλα ομαλά.

Πολλά ακούγονται και γράφονται για την υποδοχή που θα τύχει ο Παναθηναϊκός στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ολόκληρη φημολογία... Ο υπεύθυνος αγώνων της ΠΑΕ, Σπύρος Βλάχος, αναφέρθηκε στις φήμες που κυκλοφορούν και ξεκαθάρισε ότι οι αρμόδιοι της Γκαμπάλα, συνεργάζονται σε όλα τα θέματα και προσπαθούν να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σπύρου Βλάχου στο ραδιοφωνικό σταθμό "Κόκκινο 105,5":

Για την πολιτική χροιά που επιχειρείται να δοθεί στο παιχνίδι και για τη συμπεριφορά των στελεχών της Γκαμπάλα: "Η αλήθεια είναι ότι είμαστε και εμείς σε συναγερμό την τελευταία εβδομάδα, έχουμε λίγες μέρες για την προετοιμασία του ταξιδιού στο Μπακού αλλά σαν πρώτο σχόλιο θέλω να πω ότι υπάρχει μια προσπάθεια από δημοσιεύματα και social media το παιχνίδι να πάρει μια πολιτική χροιά, το οποίο δεν μπορώ να πω ότι είναι αλήθεια 100%. Εμείς δεν έχουμε εισπράξει από την πλευρά της ομάδας εχθρική ατμόσφαιρα ή ότι ετοιμάζουν κάτι επικίνδυνο.

Έχουμε λάβει όλα τα μηνύματα και έχουμε κινηθεί προς όλες τις πλευρές, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε τις καλύτερες συνθήκες για την ομάδα μας. Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό, μας αγχώνει λίγο το ότι η Καμπάλα είναι μια νέα ομάδα και δεν έχει εμπειρία στην οργάνωση αγώνων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά παρόλα αυτά μπορώ να πω ότι οι άνθρωποι μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και γενικά προσπαθούν να βγάλουν ένα ευρωπαϊκό προφίλ για την ομάδα τους. Είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικοί και προσπαθούν από την πλευρά τους να κυλήσει ο αγώνας ομαλά".

Για την παρουσία επικίνδυνων ατόμων στις εξέδρες και για τις ενέργειες της Αστυνομίας: "Το γνωρίζουμε κι εμείς, δεν θα παίξει η ομάδα στη φυσική της έδρα, αλλά στο Μπακού που παίζει τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αυτό από τη μία θα έχει σαν αποτέλεσμα να γεμίσει το γήπεδο και με οπαδούς άλλων ομάδων, έχουμε ακούσει για Τούρκους, Γκρίζους Λύκους, εθνικιστές και τα λοιπά, που θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα. Ωστόσο δεν είναι κάτι έμπρακτο, είναι κυρίως φιλολογικό.

Ξέρουμε ότι η αστυνομία στο Μπακού δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις της ομάδας και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Για τη συμπεριφορά του παίκτη, κατανοώ ότι έχει προκαλέσει, αλλά και η ίδια η ομάδα, πριν γίνει γνωστό όλο αυτό, τον απέβαλε και με ανακοίνωσή της είπε ότι εμείς θέλουμε να μείνουμε μακριά. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να εισπράττουμε άλλη συμπεριφορά από την αντίπαλη ομάδα, αν είχε εχθρικές τάσεις θα βλέπουμε τη συμπεριφορά της".

Για την ενημέρωση του Παναθηναϊκού προς την UEFA και την ανταπόκριση της: "Ναι, εμείς αρχικά έχουμε ενημερώσει την UEFA για το συγκεκριμένο παιχνίδι το θεωρούμε υψηλού κινδύνου για τους λόγους που αναφέραμε πριν, υπάρχει γενικά μια τεταμένη ατμόσφαιρα. Από την UEFA, είναι πλήρως ενημερωμένοι για όλη την κατάσταση, έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία στο παιχνίδι.Το αίτημα που κάναμε για παρουσία security officer, που είναι ο πλέον αρμόδιος για να επιβάλει μέτρα τάξης, το έκαναν δεκτό και θα έχουμε μια επιπλέον υποστήριξη πέρα από τον παρατηρητή και θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους, για να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες στο γήπεδο και για τους φιλοξενούμενους τους δικούς μας και για την ομάδα και για όλους".

Η θέση της Γκαμπάλα για τον Χουσεΐνοφ

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η συμπερίληψη του Γιαβίντ Χουσεΐνοφ στη λίστα των ποδοσφαιριστών της Γκαμπάλα, οι οποίοι έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιηθούν στα δύο παιχνίδια των play off του Europa League με τον Παναθηναϊκό. Ο αρχηγός της αζέρικης ομάδας έχει προφυλακιστεί κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του δημοσιογράφου, Ρασίμ Αλίγεφ και έχει τεθεί εκτός των αγώνων με απόφαση της διοίκησης.

Ωστόσο, από τη Γκαμπάλα διευκρίνισαν στον Τύπο της χώρας, ότι οι ποδοσφαιριστές είχαν δηλωθεί στην UEFA πριν από τη σύλληψη του Χουσεΐνοφ στις 10 Αυγούστου και δεν ήταν δυνατόν να είχαν προβλέψει τι θα συμβεί.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ