ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βλάοβιτς στο Sport24.gr: "Σώπασε όλο το Camp Nou"

»¦°Äƪ¶¤ÃÁ°-¦°Ã ƪ°»¦¹ÃÁª ¤¹¡º
barcelona-panathinaikos champions league
Βλάοβιτς »¦°Aƪ¶¤AA°-¦°A ƪ°»¦¹AAª ¤¹¡º BARCELONA-PANATHINAIKOS CHAMPIONS LEAGUE

Ο Γκόραν Βλάοβιτς θυμάται στο Sport24.gr τη μεγάλη ευκαιρία στο "Camp Nou", η οποία παραλίγο να δώσει στον Παναθηναϊκό την πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα, στα ημιτελικά του Champions League της σεζόν 2001/2002. (VIDEOS, photos)

Το ημερολόγιο έδειχνε 9 Απρίλη του 2002 και η Μπαρτσελόνα υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό, στο "Camp Nou", για τα προημιτελικά του Champions League της σεζόν εκείνης, στη ρεβάνς του 1-0 (με εκτέλεση πέναλτι του Άγγελου Μπασινά) της "Λεωφόρου". Το "τριφύλλι" βρέθηκε μια ανάσα από την πρόκριση στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δείτε εδώ πώς ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 την Μπαρτσελόνα στο "Απόστολος Νικολαΐδης":

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου είχε ανοίξει το σκορ για τον Παναθηναϊκό στη Βαρκελώνη, νικώντας τον Μπονάνο στο όγδοο λεπτό με εξαιρετικό σουτ. Ωστόσο η Μπαρτσελόνα, αντέδρασε γρήγορα. Με γκολ του νυν τεχνικού της, Λουίς Ενρίκε, ισοφάρισε στο 22ο λεπτό, ενώ ο ίδιος έδωσε το προβάδισμα στους "μπλαουγκράνα", στο 50ό λεπτό. Ο μετέπειτα επιθετικός του Ολυμπιακού, Χαβιέρ Σαβιόλα, παραβίασε την εστία του Αντώνη Νικοπολίδη μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Τσάβι Ερνάντεθ, με τη συμπλήρωση μίας ώρας ματς κι έδωσε σκορ πρόκρισης στην ομάδα της Βαρκελώνης.

Ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε ανετράπη από τον Αργεντινό γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα και νυν βοηθό προπονητή της Θέλτα, Ρομπέρτο Μπονάνο, ωστόσο ο Ελβετός διαιτητής "έκλεισε τα μάτια" και δεν υπέδειξε το πέναλτι. Στις καθυστερήσεις, ο Γκόραν Βλάοβιτς, έμελλε να έχει την ευκαιρία να κρίνει το ματς. Στο σουτ που επιχείρησε, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ, ο Κροάτης έκανε ένα ολόκληρο γήπεδο να σιγήσει και εκατομμύρια τηλεθεατές να πιστέψουν για εκατοστά του δευτερολέπτου στο θαύμα.

Δείτε εδώ τα γκολ από τη ρεβάνς της Βαρκελώνης:

Το Sport24.gr - αν και επιχείρησε να μιλήσει και με τους Ρομπέρτο Μπονάνο και Χαβιέρ Αμπελάρδο (αμφότεροι αρνήθηκαν ευγενικά) - μίλησε με τον πρώην διεθνή Κροάτη επιθετικό των Όσιγιεκ, Ντίναμο Ζάγκρεμπ, Πάντοβα, Βαλένθια, Παναθηναϊκού και Sydney United, Γκόραν Βλάοβιτς για εκείνο το ματς κι εκείνη την απίστευτη ευκαιρία.

"Ποιος μπορεί να ξεχάσει αυτό το ματς στο "Camp Nou". Σε ένα μεγάλο γήπεδο, με μια μεγάλη αντίπαλο. Θυμάμαι, ειλικρινά, τα πάντα. Θυμάμαι ότι ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά, σκοράραμε πρώτοι και αποκτήσαμε σημαντικό προβάδισμα σε εκείνο το σημείο. Είχαμε νικήσει την Μπαρτσελόνα 1-0 στην Αθήνα, οπότε το να προηγείσαι επί της Μπαρτσελόνα στην έδρα της είναι πολύ σημαντικό. Δυστυχώς, δεχθήκαμε τρία γκολ και δεν καταφέραμε να προκριθούμε.

Το πρώτο γκολ ήταν από τον Κωνσταντίνου, με ένα εξαιρετικό σουτ. Δεν μπορώ να σου περιγράψω τη χαρά. Ήταν η στιγμή που όλοι πιστέψαμε στην πρόκριση", είπε αρχικά ο Γκόραν Βλάοβιτς.

Όπως είπε, το γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου ήταν αυτό χάρη στο οποίο, ο ίδιος και οι συμπαίκτες του πίστεψαν στην πρόκριση. Η ελπίδα άρχισε να ξεθωριάζει μετά τα γκολ των Λουίς Ενρίκε (δις) και Σαβιόλα, αλλά μια στιγμή θα μπορούσε να κρίνει τα πάντα. Ο Κροάτης είχε την ευκαιρία με ένα σουτ να πάρει όλη την παρτίδα για λογαριασμό των "πρασίνων". Όλοι έχουν δει ξανά και ξανά το βίντεο. Αλλά, μάλλον, δεν υπάρχει κάποιος πιο ειδικός να μιλήσει γι' αυτό. Τι πίστευε όταν η μπάλα έφυγε από το πόδι του; Τι άκουγε εκείνη την ώρα στο "Camp Nou";

Δείτε εδώ την ευκαιρία του Γκόραν Βλάοβιτς:

"Θυμάμαι ότι σε αυτή η φάση η μπάλα ήρθε σε εμένα. Τη σταμάτησα αμέσως με το γόνατο κι έκανα αμέσως, πολύ γρήγορα, το σουτ. Η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, δίπλα από το δοκάρι. Αυτό που θυμάμαι πιο πολύ, είναι η σιωπή στο "Camp Nou". Πολλοί οπαδοί στο γήπεδο, νόμιζαν ότι είναι γκολ. Το πίστευαν. Δυστυχώς, δεν μπήκε ποτέ.

Όταν έφυγε η μπάλα από τα πόδια μου, νόμιζα ότι ήταν γκολ. Αυτή την αίσθηση είχα όταν η μπάλα έφυγε από τα πόδια μου. Αλλά, στα τελευταία μέτρα εξαιτίας και του φάλτσου, έφυγε λίγο έξω. Το καταλάβαινα ότι θα πήγαινε για λίγο έξω. Ήταν μια μεγάλη απογοήτευση για εμένα. Κι όχι μόνο για εμένα, για όλους τους παίκτες, τους φίλους του Παναθηναϊκού".

Ο Παναθηναϊκός πριν από αυτή τη φάση, ζήτησε πέναλτι στην έξοδο του Μπονάνο πάνω στον Ολισαντέμπε. Ο Ελβερτός ρέφερι, Ουρς Μάιερς, δε σφύριξε την παράβαση. Πως θυμάται ο Γκόραν Βλάοβιτς εκείνη τη φάση; Θα άλλαζε κάτι σε τακτικό επίπεδο, εάν μπορούσε, έστω και μετά από 14 χρόνια;

"Εάν εκείνη η φάση δινόταν πέναλτι, θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα. Δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη, ο διαιτητής δεν θεώρησε ότι ήταν παράβαση, οπότε άφησε το ματς να συνεχιστεί. Αμέσως μετά από αυτή τη στιγμή, θα μπορούσα να σκοράρω. Πώς τα έφερε η τύχη, αλλά δεν έγινε.

»¦°Äƪ¶¤ÃÁ°-¦°Ã ƪ°»¦¹ÃÁª ¤¹¡º
barcelona-panathinaikos champions league
»¦°Äƪ¶¤ÃÁ°-¦°Ã ƪ°»¦¹ÃÁª ¤¹¡º barcelona-panathinaikos champions league »¦°Aƪ¶¤AA°-¦°A ƪ°»¦¹AAª ¤¹¡º BARCELONA-PANATHINAIKOS CHAMPIONS LEAGUE

Είναι δύσκολο ακόμη και μετά από τόσα χρόνια να μιλήσεις τακτικά, για το τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα. Σκοράρεις στη Βαρκελώνη, μετά δέχεσαι τρία γκολ. Εκεί στο τρίτο γκολ, όλοι πίστεψαν ότι θα έρθει η κατάρρευση και η Μπαρτσελόνα είχε προκριθεί σίγουρα. Παίζεις απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη κι όμως τίποτα δεν τελείωσε στο τρίτο γκολ. Δεν θυμάμαι πώς ήταν και οι τακτικές, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω να σου πω τι θα μπορούσαμε να έχουμε αλλάξει. Όπως και να 'χει παίξαμε πολύ καλά, απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Νομίζω ότι μας έλειπε η τύχη. Θα μπορούσαμε να είχαμε προκριθεί".

Η Μπαρτσελόνα του Πουγιόλ, του Ντε Μπουρ, του Τσάβι, του Κοκού, του Ριβάλντο, του Λουίς Ενρίκε, του Σαβιόλα, του Κλάιφερτ. Οι "μπλαουγκράνα" υπέφεραν για να κάμψουν την αντίσταση του Παναθηναϊκού. Ποιο ήταν το μυστικό του "τριφυλλιού"; Υπήρχε μυστικό για μια τόσο επιτυχημένη ευρωπαϊκή πορεία; Θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να φθάσει στον τελικό (εάν περνούσε θα αντιμετώπιζε τη Ρεάλ Μαδρίτης); Ο Γκόραν Βλάοβιτς απαντά στις ερωτήσεις του Sport24.gr:

"Δεν θυμάμαι εάν μίλησα με κάποιον παίκτη της Μπαρτσελόνα. Θυμάμαι ότι όλη η ομάδα, όλοι οι παίκτες ήμασταν πολύ λυπημένοι. Ήταν σίγουρα μια από τις πιο "δυνατές" ευρωπαϊκές πορείες ελληνικής ομάδας.

Μιχάλης Κωνσταντίνου, Εμάνουελ Ολισαντέμπε και στη μέση ο Φρανκ ντε Μπουρ:

»¦°Äƪ¶¤ÃÁ°-¦°Ã ƪ°»¦¹ÃÁª ¤¹¡º
barcelona-panathinaikos champions league
»¦°Äƪ¶¤ÃÁ°-¦°Ã ƪ°»¦¹ÃÁª ¤¹¡º barcelona-panathinaikos champions league »¦°Aƪ¶¤AA°-¦°A ƪ°»¦¹AAª ¤¹¡º BARCELONA-PANATHINAIKOS CHAMPIONS LEAGUE

Ποιος ξέρει; Ποιος ξέρει, μπορεί και να φθάναμε στον τελικό; Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Παναθηναϊκός εκείνα τα χρόνια διέθετε μια πολύ δυνατή ομάδα κι αυτό φαινόταν από τα αποτελέσματα απέναντι σε δυνατές ευρωπαϊκές ομάδες, τις οποίες έπαιζε στα ίσα. Αρχικά να πω ότι είχε πολλούς Έλληνες παίκτες και καλούς Έλληνες παίκτες, οι οποίοι αποτελούσαν τον κορμό της ομάδας. Επιπλέον οι ξένοι που έπαιζαν στον Παναθηναϊκό ήταν ποιοτικοί, προσέδιδαν το κάτι παραπάνω στην ομάδα. Υπήρχε πολύ καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα, αυτό ήταν το μυστικό.

Παρακολουθώ όποτε μπορώ, το ελληνικό πρωτάθλημα Δεν μεταδίδονται όλα τα ματς στην Κροατία. Μόνο τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αλλά, βεβαίως παρακολουθώ τα αποτελέσματα".

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ρέσακ): Μπονάνο (84 Ρέινα), Πουγιόλ, ντε Μπουρ, Αμπελάρδο, Κόκο (45+ Κλάιφερτ), Τσάβι, Λουΐς Ενρίκε, Κοκού, Ριβάλντο, Όφερμαρς (74 Γκάμπρι), Σαβιόλα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Σάριτς, Κυργιάκος, Χένρικσεν, Φύσσας, Γκούμας, Μπασινάς, Καραγκούνης (45+ Μικάελσεν), Κόλκα (77 Βλάοβιτς), Λυμπερόπουλος (46 Ολισαντέμπε), Κωνσταντίνου.

Photo credits: Action Images

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ