ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βιγιαφάνιες: "Το χειρότερο φετινό μας παιχνίδι"

Βιγιαφάνιες: "Το χειρότερο φετινό μας παιχνίδι"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι κόντρα στην Ξάνθη και γνώρισε την ήττα με τον Βιγιαφάνιες να τονίζει ότι το τριφύλλι μπορεί να ανακάμψει και να επανακτήσει κάπου αλλού τους χαμένους βαθμούς.

Ως το χειρότερο φετινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε αυτό κόντρα στην Ξάνθη ο Λούκας Βιγιαφάνιες στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο Αργεντινός τόνισε ότι το τριφύλλι δεν βγαίνει αρκετά εκτός πλάνων καθώς μπορεί να πάρει κάπου αλλού τους χαμένους βαθμούς από το ματς με τους Ακρίτες.

Επίσης ο "Βίγια" μίλησε και για το παιχνίδι που έρχεται με την Σταντάρ Λιέγης. Ο Λούκας Βιγιαφάνιες μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στην κάμερα της "NOVA" λέγοντας:

"Δε νομίζω ότι το αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει τη σημερινή μας εμφάνιση. Θα έλεγα όμως ότι ο αντίπαλος μας έκανε δυο ευκαιρίες και έβαλες δυο πανέμορφα γκολ είναι η αλήθεια. Από τη δική μας την πλευρά γνωρίζουμε ότι παίξαμε άσχημα και δεν μπορέσαμε να νικήσουμε".

Ήταν το χειρότερο φετινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού;
"Μπορούμε να πούμε ναι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε μπει πάρα πολύ καλά, βελτιώθηκαν κάπως τα πράγματα στη συνέχεια αλλά όπως ξεκινήσαμε και εμείς να είμαστε πιο επιθετικοί ήρθε ένα γκολ από τα 30 μέτρα σε μια στημένη φάση και αυτό ήταν κάτι το αναπάντεχο. Και από εκεί και πέρα ο αντίπαλος μας κοίταξε να κερδίσει χρόνο, να κάνει καθυστερήσεις και ήρθε αυτό το τελικό αποτέλεσμα".

Πόσο εκτός πλάνου τίτλου βγαίνει ο Παναθηναϊκός μετά το σημερινό αποτέλεσμα;
"Κάναμε ένα κακό παιχνίδι σήμερα και το ξέρουμε αυτό αλλά δεν πρέπει να πεθάνουμε κιόλας. Ξέρουμε ότι χάσαμε, έχουμε μπροστά μας ένα άλλο παιχνίδι για το Europa League και μετά την αναμέτρηση με την Βέροια για το πρωτάθλημα. Είμαστε πίσω δυο βαθμούς αλλά θεωρώ ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα. Εδώ είμαστε για να τους ανακτήσουμε, να συνεχίσουμε την σκληρή προσπάθεια και να πάμε μπροστά".

Προλαβαίνουν οι παίκτες μέσα σε λίγες μέρες πριν το ματς με την Σταντάρ να σκεφτούν τι δε πήγε καλά και να παρουσιαστούν αλλαγμένοι;
"Βεβαίως η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να το ανατρέψουμε για αυτό και κάνουμε καθημερινά σκληρή προπόνηση. Αύριο το πρωί έχουμε πάλι προπόνηση. Ξέρουμε ότι παίξαμε ένα άσχημο παιχνίδι, πληρώσαμε το τίμημα της εμφάνισης μας αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να το ανατρέψουμε. Έχω εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου, στο τεχνικό τιμ, στην ομάδα και θεωρώ ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την υπόθεση".

Η Ευρώπη είναι αρκετά διαφορετική, τι προσδοκά ο Λούκας Βιγιαφάνιες από το ματς της Πέμπτης; "Προσωπικά ο στόχος μου είναι να παίξω, να κάνω ένα καλό παιχνίδι και να κυνηγήσουμε τη νίκη. Μπορούμε στο Βέλγιο να τα καταφέρουμε. Μετά έχουμε δυο αγώνες στην έδρα μας και αυτό που έχουμε στόχο να κάνουμε είναι να δώσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσπάθεια και να δώσουμε τη μάχη μας".

Σάμπα: "Παίξαμε κόντρα σε έναν αντίπαλο που δεν ήρθε για να παίξει ποδόσφαιρο"

Ο Σάμπα στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη ήταν εκνευρισμένος όχι τόσο με την ήττα που όπως τόνισε θα αποτελέσει ένα μάθημα για τους πράσινους αλλά κυρίως με τον αντίπαλο που κατέβηκε στην Λεωφόρο χωρίς να έχει ως στόχο να παίξει ποδόσφαιρο.

Ο αμυντικός των πράσινων είπε στην κάμερα της "NOVA":

Πως υποδέχτηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού αυτή την ήττα στο πρωτάθλημα και τι δεν πήγε καλά;
"Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή το πήρα σαν ένα άσχημο αστείο, σαν ένα θαύμα, σαν μια κωμωδία ή σαν μια τραγωδία αν θέλετε γιατί είναι δύσκολο για εμάς να παίζουμε ποδόσφαιρο κόντρα σε μια ομάδα η οποία ουσιαστικά δεν παίζει και ενδεχομένως ο αντίπαλος να ευχήθηκε να πραγματοποιηθεί το θαύμα.

Από την δικιά μας την πλευρά δεν μπορέσαμε να σπάσουμε την αντίπαλη άμυνα, δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάποιες καλές επιθετικές ενέργειες. Δεχθήκαμε ένα γκολ από στημένη φάση και θα έλεγα ότι δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας".

Ο κ. Στραματσόνι είπε ότι αν θέλεις να κερδίσεις το πρωτάθλημα δεν γίνεται να χάνεις τέτοια παιχνίδια, συμφωνείς;
"Και ναι και όχι, γιατί ουσιαστικά αυτοί οι βαθμοί, όταν παίζεις με ομάδες που βρίσκονται πιο χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα, είναι αυτούς τους βαθμούς που πρέπει να κυνηγάς. Γιατί και αυτές οι ομάδες σε περιμένουν και κοιτούν πως θα μπορέσουν να σου προκαλέσουν ζημιά. Από την άλλη θα έλεγα ότι είναι και για εμάς ένα καλό μάθημα και ευτυχώς αυτή η δύσκολη κατάσταση έρχεται νωρίς κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσει να μας χτυπήσει το καμπανάκι ώστε να μην κάνουμε τα ίδια λάθη".

Μπορεί αυτή η ήττα να λειτουργήσει και σαν ένα ξυπνητήρι για το ματς της Πέμπτης στην Λιέγη;
"Θα έλεγα ότι αυτή η ήττα αποτελεί μάθημα για όλη τη σεζόν. Είναι ένα καμπανάκι που μας χτύπησε και δεν θα έλεγα ότι κερδίζουμε πάντα γιατί είμαστε η καλύτερη ομάδα η πάντα κερδίζει η καλύτερη ομάδα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες και δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Θα πρέπει να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά. Τέτοια παιχνίδια με τέτοιους αντιπάλους οφείλεις να τα "σκοτώσεις" και να μην δώσεις ελπίδα στον αντίπαλο. Εμείς τους δώσαμε ελπίδες".

Περιμένεις μια καλύτερη, μια διαφορετική εμφάνιση το βράδυ της Πέμπτης στην Λιέγη;
"Στον αγώνα στο Βέλγιο δεν πρόκειται να παίξουμε στις 4 το απόγευμα και αυτό το θεωρώ θετικό. Γιατί μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να παίζει το μεσημέρι. Οι συνθήκες είναι δύσκολες χωρίς όμως αυτό να αποτελεί δικαιολογία γιατί και ο αντίπαλος κλήθηκε να παίξει την ίδια ώρα. Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι όντως θα δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο. Η Σταντάρ είναι μια ομάδα που θα παίξει ποδόσφαιρο εν αντιθέσει με σήμερα που ο αντίπαλος έδειξε ότι δεν ήθελε να παίξει. Θα σταθώ στο αποτέλεσμα και θα πω ότι απ' αυτό το μάθημα και τα λάθη θα μάθουμε ώστε να μην τα επαναλάβουμε".

Έχει χρειαστεί να προσφέρεις ξανά στην επίθεση, όπως σε είδαμε στα τελευταία λεπτά;
"Στην Μπλάκμπερν είχα παίξει για μια σεζόν ως επιθετικός και μέχρι τα 15 έπαιζα ως επιθετικός. Βεβαίως βγήκα μπροστά για να βοηθήσω την ομάδα στα δύσκολα. Στην καριέρα μου έχω σημειώσει ήδη 40 γκολ και ελπίζω με τον Παναθηναϊκό να πετύχω και άλλα και αυτό θα είναι ευχάριστο".

Μπεργκ: "Δεν παίξαμε στο επίπεδο που μπορούμε"

Τέλος ο Μάρκους Μπεργκ τόνισε και αυτός ότι ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε σύμφωνα με την ποιότητα που διαθέτει κόντρα σε μια ομάδα που πήγε στην Λεωφόρο για να παίξει μαζικά άμυνα:

"Ήταν ένα κλασικό παιχνίδι, από αυτά που ο αντίπαλος έρχεται για να αμυνθεί μαζικά απέναντί μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειαζόμαστε περισσότερο παιχνίδι μέσα στην περιοχή και μεγαλύτερη ποιότητα στις πάσες και τα τελειώματά μας. Αυτά είναι παιχνίδια που πρέπει να τα κερδίζουμε, αλλά δυστυχώς δεν παίξαμε στο επίπεδο που μπορούμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα".

Για το ματς με την Σταντάρ Λιέγης:
"Ναι είναι ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι, για το οποίο πρέπει να ανασυνταχθούμε και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε. Το σίγουρο είναι πως πρέπει να πάμε εκεί και να παίξουμε πολύ καλύτερα από ότι κάναμε σήμερα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ