ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Βγήκαν" οι έντεκα στους δώδεκα

"Βγήκαν" οι έντεκα στους δώδεκα
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε ικανός και τυχερός καθώς από τις 12 μεταγραφές που πραγματοποίησε το καλοκαίρι είδε τους έντεκα να προσφέρουν στην διάρκεια της χρονιάς και να βοηθάνε ουσιαστικά το τριφύλλι. Το Sport24 σας παρουσιάζει τα στατιστικά τους.

Το να σου βγει πολλές φορές μια μεταγραφή είναι και θέμα τύχης πλην ικανότητας και προσεκτικής επιλογής παικτών, χαρακτήρων και ποδοσφαιριστών που μπορούν να δώσουν όλα όσα λείπουν σε μια ομάδα. Την φετινή σεζόν όμως αυτό που έχουν κάνει οι Νταμπίζας, ως τεχνικός διευθυντής, αλλά και ο Αναστασίου, ως προπονητής, είναι πραγματικά αξιοζήλευτο και οι δυο τους είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Ο Παναθηναϊκός σε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι καθώς έπρεπε όχι μόνο να πάρει παίκτες αλλά να κάνει τα καλύτερα δυνατά ντιλ σε μικρό χρονικό διάστημα έψαξε, έτρεξε και απέκτησε έντεκα νέους ποδοσφαιριστές. Παράλληλα γύρισε και ο Φιγκερόα στα μέσα Σεπτέμβρη.

"Βγήκαν" οι έντεκα στους δώδεκα
INTIME SPORTS

Επικεντρωνόμαστε όμως στα έντεκα νέα πρόσωπα εκ των οποίων οι δέκα "βγήκαν" στο τριφύλλι προσφέροντας τα μέγιστα στην φετινή πορεία των πράσινων προς τα πλέι οφ αλλά και τον τελικό του Κυπέλλου.

Τον Γενάρη προστέθηκε στο ρόστερ και ο Μλάντεν Πέτριτς και άπαντες γνώριζαν πως ο Κροάτης θέλει χρόνο για να είναι σε καλή κατάσταση αλλά και αυτός δείχνει παίκτης ικανός να προσφέρει και σίγουρα προς το παρών πρέπει να κριθεί με επιείκεια γιατί την νέα σεζόν θα δείξει πραγματικά την αξία του.

Ρίχνοντας μια απλή ματιά κανείς στα στατιστικά των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού θα δει ότι όλοι τους πλην του ενός που δεν "βγήκε", του Εμίρ Μπαϊράμι, έχουν παίξει στα δυο τρίτα τουλάχιστον των φετινών αγώνων που έως τώρα είναι 42. Είναι χαρακτηριστικό πως πλην του Πέτριτς ο οποίος ήρθε τον Ιανουάριο οι Σίλιντενφελντ, Μέντες και Ατζαγκούν είναι οι τρεις με τα λιγότερα ματς έχοντας 27 συμμετοχές.

"Βγήκαν" οι έντεκα στους δώδεκα
INTIME SPORTS

Το θέμα βέβαια όμως δεν είναι ο χρόνος συμμετοχής αλλά η εν γένει και η ουσιαστική παρουσία τους και βοήθεια στον Παναθηναϊκό στην διάρκεια της σεζόν.

Τα κατορθώματα του Μπεργκ

Τι να πει κανείς για τον Μπεργκ ο οποίος έχει φτάσει τα 19 γκολ στην σεζόν και παράλληλα έχει και επτά ασίστ και αποτελεί ίσως την καλύτερη φετινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Καθώς μιλάμε για έναν παίκτη ο οποίος στην διάρκεια του αγώνα μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα, αποτελεί τον ηγέτη του φετινού τριφυλλιού και είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει αναγεννηθεί στον Παναθηναϊκό. Για τον Σουηδό θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Γιάννης Αναστασίου είχε μεταβεί στην Γερμανία όπου και συναντήθηκε μαζί του για να τον πείσει για το πλάνο του και τελικά τα κατάφερε φέρνοντας έναν σπουδαίο παίκτη στο τριφύλλι.

Δεν είναι μόνο ο Σουηδός

Βέβαια δεν είναι μόνο ο Μπεργκ όσο και αν ο 28χρονος επιθετικός σίγουρα αποτελεί τον MVP της φετινής σεζόν καθώς και ο Αμπέντ, ο Καρέλης, ο Κλωναρίδης, ο Νάνο, ο Πράνιτς, ο Ατζαγκούν έχουν δώσει γκολ στον Παναθηναϊκό, έχουν δώσει ασίστ, έχουν δώσει νίκες, βαθμούς αλλά και προκρίσεις στην διάρκεια του φετινού μαραθωνίου. Παράλληλα ο Σίλντενφελντ, ο Κουτρουμπής και ο Μέντες έχουν βοηθήσει και αυτοί με την παρουσία τους στην άμυνα τον Παναθηναϊκό.

"Βγήκαν" οι έντεκα στους δώδεκα
INTIME SPORTS

Μάλιστα όπως τόνιζαν όλη την χρονιά στο τριφύλλι όλοι οι παίκτες κρίνονται σε βάθος χρόνου και όχι τους πρώτους μήνες ή σε τέσσερα, πέντε και δέκα παιχνίδια. Καθώς για παράδειγμα ο Μέντες το τελευταίο διάστημα έχει ανέβει ενώ αποκορύφωμα των εμφανίσεων του ήταν η παρουσία του στον ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον ΟΦΗ όπου αγωνίστηκε ως στόπερ και βοήθησε τα μέγιστα το τριφύλλι όντας αλάνθαστος.

Είναι βέβαια από τις περιπτώσεις που οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους και λένε την αλήθεια για την παρουσία των νέων προσώπων την φετινή σεζόν στον Παναθηναϊκό.

Τα στατιστικά των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών του τριφυλλιού

Ονοματεπώνυμο Θέση Συμμετοχές Λεπτά Γκολ Ασίστ Κάρτες
Γιώργος Κουτρουμπής Αμυντικός 30 2300 2 0 8
Γκόρντον Σίλντενφελντ Αμυντικός 27 2324 1 0 7
Νταβίντ Μέντες Μέσος 27 2106 0 0 6
Εμίρ Μπαϊράμι Μεσοεπιθετικός 10 493 1 0 1
Αμπντούλ Ατζαγκούν Μέσος 27 1560 6 1 2
Μεχτί Αμπέντ Μέσος 33 2122 8 6 6
Νάνο Αμυντικός 35 3140 2 5 1
Ντάνιελ Πράνιτς Μέσος 30 2339 5 1 6
Βίκτωρ Κλωναρίδης Επιθετικός 34 1723 9 3 3
Μάρκους Μπεργκ Επιθετικός 33 2722 19 7 8
Νίκος Καρέλης Επιθετικός 35 1909 7 8 1
*Μλάντεν Πέτριτς Επιθετικός 7 278 0 1 0

* Ο Κροάτης επιθετικός αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από τον Παναθηναϊκό.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ