ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βελτιωμένος για εξήντα λεπτά ο Παναθηναϊκός, 2-1 την Κορτράικ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΓΚΕΛΕΝ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΚΟΡΤΡΑΙΚ (Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΓΚΕΛΕΝ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΚΟΡΤΡΑΙΚ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε την αμυντική συνοχή του στο φιλικό με την Κορτράικ αλλά παράλληλα ήταν καλύτερος επιθετικά στην πρώτη ώρα της αναμέτρησης και πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.

Θετικά συμπεράσματα τουλάχιστον από την πρώτη ώρα της φιλικής αναμέτρησης με την Κορτράικ μπορεί να βγάλει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Οι πράσινοι αν και "αργοί" όπως υποστήριξε μετά το τέλος του αγώνα ο 48χρονος τεχνικός έδειξαν καλύτερο πρόσωπο από τον αντίπαλο τους και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 2-1 χάρη σε γκολ των Άλτμαν και Μολίνς.

Το τριφύλλι διατήρησε, στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, την αμυντική συνοχή του και δούλεψε καλύτερα και επιθετικά μέχρι το 60'. Από εκείνο το σημείο και μετά οι πάρα πολλές αλλαγές δεν βοήθησαν τους πράσινους να συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΕΧΕΛΕΝ: ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Ολεξαντρίγια χωρίς όμως να αλλάξει σύστημα, και πάλι με 4-4-1-1 και χωρίς να αλλάξει τρόπο ανάπτυξης.

Κυρίως από τα πλάγια και ελάχιστα από τον άξονα, ίσως και εξαιτίας του γεγονότος ότι λείπουν παίκτες μεσοεπιθετικά που θα κάνουν καλύτερους τους πράσινους.Βέβαια σε σχέση με τη πρώτη φιλική αναμέτρηση το τριφύλλι ήταν καλύτερο και επιθετικά, δημιούργησε φάσεις προς την αντίπαλη εστία, κατάφερε να απειλήσει και βρήκε και τα πρώτα γκολ της σεζόν.

ΜΕ 4-4-1-1 ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Η ενδεκάδα του τριφυλλιού αποτελούνταν από τον Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ με τους Κουλιμπαλί, Κουτρουμπή, Κολοβέτσιο και Χουλτ να αποτελούν την τετράδα στην άμυνα. Τα δυο αμυντικά χαφ μπροστά τους ήταν οι Ζέκα, Ρέις ενώ στα δεξιά αγωνίστηκε ο Χατζηγιοβάνης και αριστερά ο Λουντ. Ελεύθερος μπροστά τους αγωνίστηκε ο Άλτμαν και στην κορυφή της επίθεσης ο Μολίνς που δεν έπαιξε καθόλου στο πρώτο παιχνίδι.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης άνηκε στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου στο 3'. Σε γύρισμα από τα αριστερά ο Σεβαλιέ έπιασε το σουτ αλλά ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε εύκολα την μπάλα. Ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να απειλήσει στο 12' όταν ο Λουντ έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε την παράλληλη μπαλιά αλλά ο Άλτμαν δεν μπόρεσε να μπει στη φάση.

Έξι λεπτά αργότερα οι Μόλινς-Άλτμαν άλλαξαν ωραία την μπάλα με τον Ισραηλινό να βγάζει τη σέντρα αλλά ο Κουτρουμπής με προβολή δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα προς τα δίχτυα.

Στο 19' η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου βρέθηκε κοντά στο γκολ όταν σε ωραία κάθετη ο Σεβαλιέ βγήκε τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο αλλά ο γκολκίπερ των πράσινων με το πόδι έδιωξε το πλασέ του Γάλλου επιθετικού.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στις χαμένες ευκαιρίες στο 22'. Οι πράσινοι κέρδισαν φάουλ σε καλή θέση, ο Άλτμαν ανέλαβε να το εκτελέσει, η μπάλα κόντραρε άλλαξε πορεία και ο Μπρουζέσε με ωραία εκτίναξη με το αριστερό χέρι απομάκρυνε τη μπάλα.

ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ 1-0 ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους στο 28' όταν σε μια πολύ όμορφη φάση άνοιξαν το σκορ. Οι πράσινοι έκλεψαν τη μπάλα και βγήκαν γρήγορα στη μετάβαση με τον Λουντ να κάνει τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι και τον ανενόχλητο Άλτμαν. Ο Ισραηλινός με ψύχραιμη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0 για το τριφύλλι.

Στην τρίτη ευκαιρία που βρήκε η Κορτράικ και ο Σεβαλιέ προς την εστία του Παναθηναϊκού κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια. Στο 32' σε σέντρα από τα αριστερά ο επιθετικός των Βέλγων βρέθηκε ανενόχλητος και με κεφαλιά νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 1-1.

Το επόμενο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς κάποια φάση για τις δυο ομάδες αλλά στο 42' το τριφύλλι προηγήθηκε και πάλι. Ο Κουλιμπαλί έκανε πολύ όμορφη ενέργεια από τα δεξιά, πέρασε δυο αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι. Ο Μολίνς ανέλαβε την εκτέλεση του και έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία με τον γκολκίπερ των Βέλγων να πέφτει σωστά, να βρίσκει τη μπάλα αλλά να μη μπορεί να την διώξει και το τριφύλλι να κάνει το 2-1.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο, διατήρησε την υπεροχή στο ματς, είχε και την κατοχή της μπάλας με καλή κυκλοφορία ενώ παράλληλα ήταν συμπαγής αμυντικά. Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει αλλά την ίδια ώρα η Κορτράικ ούτε οι Βέλγοι έφταναν στην περιοχή του τριφυλλιού.

Από το 58' και μετά ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε τις αλλαγές βγάζοντας τους Ζέκα, Άλτμαν και ουσιαστικά το τριφύλλι δεν μπορούσε να δημιουργήσει παιχνίδι. Ενώ και στη συνέχεια οι αλλαγές που έγιναν έβγαλαν από τον ρυθμό τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Για αυτό και το τριφύλλι άργησε να απειλήσει στο δεύτερο 45λεπτο. Η πρώτη και μοναδική του φάση ήρθε στο 79' όταν ο Εμμανουηλίδης έδωσε στον Μπουζούκη και έκανε τη κίνηση για να πάρει ξανά την μπάλα. Άνοιξε όμως τον χώρο στο νεαρό μέσο ο οποίος επιχείρησε ένα σουτ με το αριστερό με τον γκολκίπερ της Κορτράικ να πιάνει τη μπάλα.

ΔΥΟ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΟΦΑΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΕΛΓΟΙ

Οι Βέλγοι ανέβασαν την απόδοση τους, κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο, και είχαν δυο καλές στιγμές για να φτάσουν στην ισοφάριση. Αρχικά στο 84' σε σέντρα από τα αριστερά ο Βαν Ντε Μπρούγκεν πήρε την κεφαλιά και την έστειλε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Στιλ. Ενώ στο 86' σε νέα σέντρα από τα δεξιά ο Λε Πουέν πήρε την κεφαλιά αλλά ο Στιλ με ωραία επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση της φιλικής αναμέτρησης που βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή με 2-1 κόντρα σε μια ομάδα που επίσης έχει αρκετές απουσίες όπως άλλωστε και οι πράσινοι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος (66' Στιλ), Κουλιμπαλί (66' Τελάντερ), Κουτρουμπής (66' Μολέντο), Κολοβέτσιος (58' Ευαγγέλου), Χουλτ (76' Βέμερ), Ζέκα (58' Δώνης), Ρέις (73' Μπουζούκης), Χατζηγιοβάνης (60' Στάικος), Λουντ (76' Εμμανουηλίδης), Άλτμαν (58' Πίσπας), Μόλινς (66' Ρινάλντι).

ΚΟΡΤΡΑΪΚ: Μπρουζέσε (59' Καμίνσκι), Κοβάσεβιτς, Ρουζό, Στογιάνοβιτς, Κουμόρτζι, Βαν ντερ Μπρούγκεν, Λεπουέν (88' Φρανκρότο), Χόξα (27' Ατζαγκούν), Βερμπόμ, Ουαλί, Σεβαλιέ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ