ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βασιλειάδης: "Θα θωρακίσουμε νομικά το γήπεδο στο Γουδί"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, βρέθηκε στην Λεωφόρο και μετά το τέλος του ματς μίλησε για το γήπεδο στο Γουδί και την εντολή που έχει δώσει ο πρωθυπουργός για "θωράκιση" του έργου ώστε να μην μπορεί να καταπέσει με τίποτα. (AUDIO)

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Λεωφόρο και παρακολούθησε τον ημιτελικό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα προχώρησε και σε μια ιδιαίτερη κίνηση βλέποντας το πρώτο μέρος από τη σουίτα του Γιώργου Βαρδινογιάννη και το δεύτερο μέρος από τη σουίτα όπου καθόταν ο Ιβάν Σαββίδης.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Υφυπουργός Αθλητισμού ο οποίο;ς είχε την ευκαιρία να τα πει και με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Δημήτρη Μπαλτάκο, μίλησε για το γήπεδο στο Γουδί και τις εξελίξεις που υπάρχουν.

Ο κ. Βασιλειάδης υποστήριξε πως θέληση της κυβέρνησης και δει του πρωθυπουργού είναι να μπει άμεσα στις ράγες το τρένο και να υπάρχει ένα σταθερό, στέρεο νομικό πλαίσιο που δεν μπορεί να το χτυπήσει κανείς.

Βέβαια σημείωσε ότι επειδή μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο project προκειμένου να είναι καθόλα έτοιμο μπορεί να χρειαστεί και περισσότερο απ' ένα χρόνο.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

"Έχουμε κάνει τις συζητήσεις και έχουμε φτιάξει το νομοσχέδιο και νομίζω αμέσως μετά το Πάσχα θα συστηθεί η επιτροπή με τους αρμόδιους Υπουργούς για να βάλουμε και ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Το πιο σημαντικό μάλλον είναι να φτιαχτεί ένα σταθερό και στέρεο νομικό πλαίσιο για να υπάρχει η βάση για να προχωρήσουμε για την επόμενη μέρα. Εάν όλα πάνε καλά, πιστεύουμε ότι σε 14-15 μήνες από τώρα θα είμαστε έτοιμοι με το νομικό κομμάτι και θα προχωρήσουμε για όλα τα άλλα".

Σκέφτεστε να υπάρχει σχετική τροπολογία για αυτό το θέμα ή θα γίνει νομοθετική ρύθμιση τέτοια που θα επιτρέπει την ανάπλαση και της Λεωφόρου και δημιουργία γηπέδου στο Γουδί;
"Θα υπάρξει ολόκληρο νομοθετικό πλαίσιο. Δεν αφορά μόνο την Λεωφόρο αλλά το σύνολο του Δήμου Αθηνών. Επομένως είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο για αυτό πρέπει να είμαστε απόλυτα προσεχτικοί, ώστε να φτιάξουμε κάτι στιβαρό και σοβαρό νομικό πλαίσιο για να μην έχουμε κανένα θέμα στην πορεία σεβόμενοι το αστικό περιβάλλον, το δασικό περιβάλλον. Σεβόμενοι κανόνες, σεβόμενοι την πόλη της Αθήνας και σεβόμενοι και τον Παναθηναϊκό".

Σε αυτό το πλαίσιο η συνεργασία με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό πως είναι και με τον επίσημο Παναθηναϊκό;
"Μέχρι στιγμής συνεργαζόμαστε πάρα πολύ καλά. Νομίζω ότι είμαστε στην αρχή μιας μεγάλης προσπάθειας η οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα καταλήξει ευχάριστα για το σύνολο των Αθηναίων αλλά και των φίλων του Παναθηναϊκού".

Εκκρεμεί ένα ποσό κοντά στα 7,5 εκατ. ευρώ της περιφέρειας για την Λεωφόρο που έχει να παίρνει ο Παναθηναϊκός. Θα προστεθούν στο εγχείρημα στο Γουδί ή είναι κάτι διαφορετικό;
"Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Είναι ένα νέο project και σας λέω αφορά πολλά περισσότερα πράγματα από τον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε με λεπτομέρειες. Κρατάμε τους τόνους χαμηλούς, δουλεύουμε σκληρά, προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και νομίζω μετά θα μιλάμε για μια νέα μέρα για το σύνολο της Αθήνας.

Η εντολή του πρωθυπουργού είναι να το προχωρήσουμε άμεσα, συντεταγμένα και με κινήσεις όσο το δυνατόν συντομότερα να μπει το τρένο στις ράγες και θα έχουμε θετικές ειδήσεις και ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να μιλήσουμε για τα επόμενα βήματα".

Μπαλτάκος: "Να μην μπορεί να καταπέσει με τίποτα"

Μαζί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Δημήτρης Μπαλτάκος ο οποίος κινήθηκε στα ίδια πλαίσια λέγοντας πως αυτό που προέχει είναι το νομικό πλαίσιο που θα γίνει να μην μπορεί να καταπέσει με τίποτα. Υποστήριξε επίσης πως όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού θέλει να γίνει το γήπεδο στο Γουδί και αυτό δεν μπορεί να το σταματήσει κανείς.

"Εγώ θέλω να επικοινωνήσω στον κόσμο του Παναθηναϊκού ότι μέρα με την ημέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα προχωράμε με σταθερά βήματα. Πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πολύ ευχάριστες εξελίξεις, ενδεχομένως κάθε εβδομάδα να έχουμε κάποιο νέο το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα είναι μακρά η προσπάθεια αλλά έχουμε υπομονή και μεθοδικότητα για να τα καταφέρουμε. Θέλω να ευχαριστήσω μιας και μου δίνεται η ευκαιρία την Κυβέρνηση. Τον κ. Πρωθυπουργό προσωπικά και τον κ. Υπουργό που με αποτελεσματικότητα, μεθοδικότητα και μεγάλη προσοχή στο ζήτημα αυτό ασχολούνται εδώ και μήνες και τώρα βλέπουμε σιγά-σιγά τα αποτελέσματα αυτά σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Να ευχαριστήσω και τον κ. Αλαφούζο για την εμπιστοσύνη που μας έχει δείξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα και συνεχίζει να μας δείχνει για να φέρουμε εις πέρας αυτό το project. Και τέλος θέλω να πω ότι δεν έχει κανείς πλέον το δικαίωμα να βάλει εμπόδια στην πραγματοποίηση του ονείρου εκατομμυρίων Παναθηναϊκών. Η επιταγή για Γουδί ακούγεται χρόνια τώρα και πιστεύω ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα".

Αν μπορούσαμε να βάλουμε ένα χρονοδιάγραμμα ποια θα ήταν τα επόμενα βήματα που περιμένετε για το θέμα του γηπέδου;
"Θα επαναλάβω αυτά που είπε ο κ. Υπουργός. Ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις σε κυβερνητικό επίπεδο. Πέραν αυτού δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω και το χρονοδιάγραμμα για την οριοθέτηση του νομικού πλαισίου θα πάρει σίγουρα αρκετά παραπάνω, ενδεχομένως να αγγίξει και το χρόνο, μπορεί και παραπάνω. Δεν είναι αστεία πράγματα αυτά, μιλάμε για ένα ιστορικό project που δεν αφορά μόνο τον Παναθηναϊκό. Αφορά ολόκληρη την Αθήνα και πρέπει όπως ξέρουμε να είναι ένα "θωρακισμένο" νομικό πλαίσιο ώστε να μην μπορεί να καταπέσει με τίποτα και να είναι θετικό για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και τους εμπλεκόμενους φορείς. Δεν είναι κάτι για το καλό μόνο του Παναθηναϊκού αλλά για όλη την πόλη των Αθηνών".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ