ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Τώρα με χρειάζεστε; Όχι, ευχαριστώ": ο Σανμαρτεάν για την κόντρα με τον Μαλεζάνι

"Τώρα με χρειάζεστε; Όχι, ευχαριστώ": ο Σανμαρτεάν για την κόντρα με τον Μαλεζάνι
EUROKINISSI

Ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν ήταν αποκαλυπτικός σχετικά με τη θητεία του στον Παναθηναϊκό και τα προβλήματα που είχε με τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι. "Με διασύρατε, δεν γυρίζω" ισχυρίζεται ότι είχε πει στους ανθρώπους του "τριφυλλιού".

Ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν, ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της προηγούμενης δεκαετίας στον Παναθηναϊκό, μίλησε στη ρουμανική τηλεόραση και αναφέρθηκε στην επεισοδιακή σεζόν 2005-2006 με προπονητή τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι.

Ο Ρουμάνος μεσοεπιθετικός πέρασε από... σαράντα κύματα στο "τριφύλλι" εκείνη τη σεζόν και εξιστόρισε τι συνέβη και έμεινε εκτός ομάδας.

"Όταν ήρθε ο Μαλεζάνι (σ.σ. Φεβρουάριος 2016), είχαμε μία μικρή διαμάχη μαζί του. Με αγαπούσε πολύ, αλλά ζητούσε πολλά πράγματα από μένα. Κάναμε προετοιμασία στην Ιταλία και δεν με χρησιμοποίησε σε ένα φιλικό παιχνίδι. Ήμουν πολύ νέος και νόμιζα ότι εάν ήσουν καλά προπονημένος και καλός παίκτης, έπρεπε να παίξεις. Έκανε rotation, άλλαζε παίκτες και δεν ήμουν σε θέση να το κατανοήσω αυτό, με συνέπεια να έχω μια λεκτική διαμάχη μαζί του".

Ο Σανμαρτεάν τέθηκε εκτός πλάνων του Ιταλού προπονητή, μέχρι που οι συμπαίκτες του ζήτησαν την επιστροφή του, όπως υποστηρίζει στο " Telekom Sport".

"Μετά έμεινα εκτός ομάδας και προπονήθηκα τρεις μήνες μόνος μου. Η ομάδα δεν πήγαινε καλά και οι παίκτες πήγαν στη διοίκηση και είπαν ότι με χρειάζονταν. Ο βοηθός προπονητή ήρθε και με κάλεσε να επιστρέψω στις προπονήσεις. Τότε έκανα το μεγάλο λάθος. Είπα 'τώρα με χρειάζεστε; Θέλετε να γυρίσω; Όχι, ευχαριστώ. Και έτσι χάλασε η σχέση μου με τον Παναθηναϊκό".

Τη σεζόν 2005-2006 δεν έκανε ούτε μία συμμετοχή, αφού μετά από όλα αυτά, προέκυψε και θετικό δείγμα ντόπινγκ: "Μετά από έξι μήνες, προέκυψε ένα πρόβλημα, αφού εντοπίστηκε θετικό δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ. Είχα αυξημένη τεστοστερόνη σε σχέση με έναν φυσιολογικό ποδοσφαιριστή. Το σώμα μου κανονικά εκρίει περισσότερη τεστοστερόνη από άλλους παίκτες και θεώρησαν ότι ήμουν ντοπέ".

Ο Σανμαρτεάν δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και προχώρησε σε δικές του εξετάσεις για να αποδείξει ότι η υπερβολική έκκριση τεστοστερόνης ήταν οργανική: "Με τιμώρησαν από την ομάδα και πήγα κι έκανα μόνος μου ελέγχους και τους έδειξα ότι δεν έπαιρνα αναβολικά. Μετά από έξι μήνες μου είπαν 'οκ, δεν είσαι ντοπέ, τώρα σε θέλουμε πίσω. Διώχνουμε τον Μαλεζάνι και σε θέλουμε πίσω'".

Η απάντησή του ουσιαστικά ολοκλήρωσε τη θητεία του στην ομάδα, αφού τον Δεκέμβριο του 2006 αποχώρησε για την Ουτρέχτη : "Απάντησα 'τώρα με θέλετε πίσω; Με διασύρατε με τις φωτογραφίες μου σε όλες τις εφημερίδες και όλοι λένε ότι είμαι κακός άνθρωπος για τον σύλλογο. Δεν θέλω να μείνω στην ομάδα'".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ