ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Τσίτωμα" την κατάλληλη στιγμή…

"Τσίτωμα" την κατάλληλη στιγμή…
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Γουλής καταγράφει από το Τέχελεν τα γκάζια του Στραματσόνι στους παίκτες, αλλά και το τι γίνεται με την υπόθεση του Λεντέσμα.

Η Τρίτη (5/7), ήταν ίσως η πιο «γεμάτη» μέρα -ως τώρα- στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού. Κι ας μην είχε φιλικό… Ηταν γεμάτη δράση, αφίξεις και γεγονότα, μα πάνω απ’ όλα είχε (καλώς εννοούμενη) «τσίτα», στο σημείο που έπρεπε. Όχι μόνο στην ένταση και στον ρυθμό της προπόνησης, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο δουλεύει κι ο ίδιος ο Στραματσόνι.

Για να αρχίσουν να κατανοούν όλοι -τώρα που το γκρουπ είναι σχεδόν όλο μαζί (αφού μπήκαν και οι Μπεργκ, Νούνο Ρέις)- πως ο χρόνος λιγοστεύει και στο μυαλό όλων πρέπει να κυριαρχεί το «…έσω έτοιμος το βράδυ της 28ης Ιουλίου».

Το πρωί εμφανίστηκε για την πρώτη του «πράσινη» προπόνηση, ο Κριστιάν Λεντέσμα. Το να γράψουμε ότι… περιμέναμε τη χθεσινή προπόνηση για να κρίνουμε αν είναι ή όχι σπουδαίος ποδοσφαιριστής ο Αργεντινός, θα ήταν τουλάχιστον ιεροσυλία και μπορεί να έσβηνε από… μόνο του το λάπτοπ (και καλά θα έκανε).

Το μοναδικό ζητούμενο στην περίπτωση του Αργεντινού, ενός απ’ τους σπουδαιότερους κεντρικούς μέσους που σημάδεψαν τα ευρωπαϊκά γήπεδα την τελευταία δεκαετία, ήταν μόνο η κατάσταση στην οποία θα παρουσιαζόταν, όντας 6 μήνες εκτός ομάδων, ρυθμού κι αγώνων. Ο «Ινδιάνος» όμως επιβεβαίωσε πως είναι μεγάλος επαγγελματίας. Όχι μόνο γιατί παρά την αποχή, φρόντισε να μην πάρει πάνω του ούτε παραπανίσιο… γραμμάριο (για ρωτήστε έναν ποδοσφαιριστή, πόσο εύκολο είναι αυτό), αλλά και γιατί φάνηκε απ’ τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε και κινείτο στο γήπεδο, πως έχει δουλέψει πολύ μόνος του, για να παραμείνει fit. Σύμφωνοι, δεν έχει «τρεξίματα» για 90λεπτο ή για τέμπο πολύ υψηλής πίεσης, όμως έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή ο Λεντέσμα δεν χρειάζεται περισσότερο από δύο εβδομάδες, για να πεις ότι «μπαίνει και παίζει».

Το δεύτερο ζητούμενο είναι το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει μόνιμη συνεργασία μαζί του. Ο 33χρονος άσος μίλησε με τον Ζιλμπέρτο και τον Στραματσόνι, έδειξε να του αρέσει η ομάδα, το πρότζεκτ και το υλικό που υπάρχει στο «τριφύλλι» αυτή τη στιγμή, τον χαροποιεί το γεγονός ότι θα έχει ηγετικό ρόλο στο «τριφύλλι» αν πει το «ναι», όμως ακόμη υπάρχει απόσταση στο οικονομικό. Διότι ο Παναθηναϊκός έχει ένα συγκεκριμένο «ταβάνι» στο τι μπορεί να του προσφέρει από πλευράς χρημάτων. Είναι «αγεφύρωτη» αυτή η απόσταση; Με βάσει το σύνολο των πληροφοριών, το τι λέει η πλευρά του παίκτη και το τι δείχνει ο ίδιος, όχι. Διότι του αρέσει πολύ η προοπτική του Παναθηναϊκού, τον ικανοποιεί το κλίμα και ο «αέρας» που βγάζει η ομάδα και είναι διατεθειμένος να κάνει υποχωρήσεις για να μείνει. Το θέμα ωστόσο, είναι πως θα χρειαστεί και δεύτερη (μετά τον Ιμπάρμπο), υπέρβαση για να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο για 1+1 χρόνια. Η υπόθεση πάντως θα είναι ορθάνοικτη μέχρι και την Πέμπτη, οπότε κι αναμένεται να παρθεί η τελική απόφαση, ξεκαθαρίζοντας μια και καλή το θέμα.

Επιστρέφοντας στα περί «τσίτας». Ο «Στράμα» έχει αποφασίσει να ανεβάσει προοδευτικά τους ρυθμούς στην προπόνηση, για να φτάσει η ομάδα λίγο πριν τα δύο φιλικά με Φενερμπαχτσέ και Τσβόλε στο «πικ» της φυσικής της κατάστασης. Μαζί όμως, ανεβάζει και ο ίδιος τον δικό του… ρυθμό. Πλέον οι παρατηρήσεις είναι πιο έντονες, πλέον οι φωνές αφορούν τους πάντες, πλέον έχει αυξημένες απαιτήσεις. Γι’ αυτό και η απογευματινή προπόνηση της Τρίτης (5/7) ήταν μακράν η καλύτερη ως τώρα των «πράσινων» στην Ολλανδία…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ