ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το σχέδιο για τη νίκη!

Το σχέδιο για τη νίκη!
INTIME SPORTS

Το προπονητικό επιτελείο του Παναθηναϊκού ολοκλήρωσε την τακτική προετοιμασία για το παιχνίδι με τη Μίντιλαντ και το Sport24.gr καταγράφει τις οδηγίες προς τους ποδοσφαιριστές.

Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με τη Μίντιλαντ ολοκληρώθηκε, με τον Γιάννη Αναστασίου και τους συνεργάτες του να έχουν αναλύσει πλήρως το σχέδιο δράσης στους ποδοσφαιριστές του.

Σαφώς, η συγκέντρωση, η πειθαρχία και η τήρηση των εντολών παίζουν τον κύριο ρόλο στο ματς, αλλά είναι παράγοντες οι οποίοι εξαρτώνται από τους παίκτες στη διάρκεια των 90 λεπτών.

Ωστόσο, μεγάλη συμβολή στην επίτευξη ενός στόχου από μία ομάδα έχει και η κατάλληλη επεξεργασία από το προπονητικό επιτελείο και εν προκειμένω αυτό του Παναθηναϊκού.

Στο τακτικό κομμάτι, ο Αναστασίου και οι συνεργάτες του έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένες παρατηρήσεις προκειμένου ο Παναθηναϊκός να αποφύγει τις δυσάρεστες εκπλήξεις και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στη Μίντιλαντ.

Το πρεσάρισμα

Η βασικότερη διαφορά έγκειται στο pressing, το οποίο απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης δεν λειτούργησε εξαιτίας της επιλογής των προσώπων στην ενδεκάδα. Ο άξονας με τους Μέντες, Πράνιτς και Πέτριτς ήταν αργός, χωρίς τρεξίματα και καλύψεις, με αποτέλεσμα να μην βγουν κλεψίματα στην περιοχή του Καβαζίμα.

Κόντρα στη Μίντιλαν, η παρουσία των Ζέκα, Ατζαγκούν και Λαγού στα χαφ, και του Καρέλη στην επίθεση, εγγυάται διαρκής πίεση στους αντίπαλους μεσοαμυντικούς και αναμένεται να οδηγήσει σε κερδισμένες μπάλες στην επιθετική γραμμή.

Ο Πράνιτς αναμένεται να έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο, ώστε με την εμπειρία του να κατευθύνει τους νεαρότερους συμπαίκτες του και να αναλάβει το ανέβασμα της μπάλας από χαμηλά. Στόχος του Αναστασίου είναι να μην αναλωθεί ο Κροάτης στο μαρκάρισμα και να κρατήσει τις δυνάμεις του για την κυκλοφορία και την οργάνωση.

Όσο για το Λαγό, αυτός θα έχει το χώρο ευθύνης του μπροστά από τους δύο στόπερ, ώστε να τους δώσει βοήθειες και να μην επιτρέψει την εκδήλωση επιθέσεων ή επικίνδυνων σουτ από αυτά τα σημεία.

Η άμυνα και η επίθεση

Στην άμυνα, οι τέσσερις θα έχουν πιο εύκολο έργο αφού οι Δανοί διαθέτουν λιγότερο ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς και δεν είναι τόσο επικίνδυνοι στο ένας με έναν. Ωστόσο, η έλλειψη ταχύτητας των Μέντες, Σίλντενφελντ φοβίζει για τις κάθετες πάσες στην πλάτη τους, αλλά αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί από τη συνολική ανασταλτική λειτουργία.

Από την άλλη, ο Ολλανδός έχει την ικανότητα να ανεβάσει τη μπάλα και να αποτελέσει τον έξτρα παίκτη στην ανάπτυξη, όταν ο Παναθηναϊκός έχει την κατοχή. Συγχρόνως, το ίδιο ισχύει για τον Νάνο, από τον οποίο ο Αναστασίου περιμένει καλύτερες επιλογές στην τελική πάσα, αφού δεν ήταν καλός με τη Σταντάρ.

Στην επίθεση, η συμμετοχή του Καρέλη δίνει τη δυνατότητα στον Μπεργκ να παίξει πιο ελεύθερα, επειδή ο πρώτος μπορεί να κοντραριστεί με τα αντίπαλα στόπερ και να ανοίξει διαδρόμους για τον Σουηδό. Παράλληλα, περιμένει την υποστήριξη από τους Ζέκα, Ατζαγκούν και Πράνιτς ώστε να βγουν συνδυασμοί.

Από τους Μπεργκ και Καρέλη, ο Αναστασίου περιμένει και ατομικές ενέργειες προκειμένου να δημιουργηθεί αριθμητικό πλεονέκτημα. Εν κατά κλείδι, η τελική προσπάθεια είναι θέμα φόρμας και ημέρας και σε αυτό, απλώς επικρατεί ελπίδα οι δύο στράικερ να βρεθούν σε καλή μέρα...

Τα στημένα

Ξεχωριστό κομμάτι αποτελούν οι στημένες φάσεις, διότι ο Αναστασίου προσδοκία ο Παναθηναϊκός να μην κινδυνεύσει, αλλά και να βρει ένα γκολ. Στο ματς με τη Σταντάρ στη Λεωφόρο έγιναν ευκαιρίες αλλά δεν αξιοποιήθηκαν κάτι που θα επιχειρηθεί σήμερα.

Η απουσία του Κουτρουμπή και η αντικατάσταση του από τον Λαγό αφαιρεί ένα ψηλό κορμί, αλλά το αναπληρώνει κάπως η είσοδος του Καρέλη λόγω της αλτικότητας και της δύναμης του.

Παράλληλα, ο Αναστασίου ζήτησε επίμονα να υπάρχει συγκέντρωση και παρακολούθηση της πορείας της μπάλας, για να γίνεται έγκαιρα η κίνηση και να έχει ο παίκτης του το προβάδισμα στο άλμα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ