ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Το προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Αϊντχόβεν και Ντινάμο Μόσχας είναι οι δύο ισχυροί αντίπαλοι τους οποίους θα κληθεί να παρακάμψει ο Παναθηναϊκός προκειμένου να προκριθεί στους "32" του Europa League. Σε ρόλο ρυθμιστή η Εστορίλ

Εκεί που εξελισσόταν ιδανικά η κλήρωση για τον Παναθηναϊκό, ήρθε η Ντινάμο Μόσχας από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας να περιπλέξει την κατάσταση στον 5ο όμιλο...

Η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Παναθηναϊκού στην κλήρωση των ομίλων του Europa League, αφού καλείται να ξεπεράσει δύο ισχυρούς αντιπάλους προκειμένου να προκριθεί στους "32".

Η Αϊντχόβεν και η Ντινάμο Μόσχας, παρότι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν "μεγαθήρια", ωστόσο είναι δύο δυνατές ομάδες με ιστορία, παράδοση στην Ευρώπη, ισχυρά ρόστερ και από χώρες με δυνατά πρωταθλήματα, συνεπώς το έργο του Παναθηναϊκού είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Η τέταρτη του ομίλου αλλά από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, η Εστορίλ, φαινομενικά συμπληρώνει τον όμιλο και είναι το πιο μικρό όνομα, όμως η τέταρτη θέση στην Πορτογαλία δείχνει ότι είναι ένα σύνολο με ταλέντο και ικανότητες και εφόσον υποτιμηθεί, θα κάνει τη ζημιά.

Εν κατακλείδι, εάν ο Παναθηναϊκός επιθυμεί να προκριθεί πρέπει να εκμεταλλευτεί το "Απόστολος Νικολαΐδης" και να ψάξει το διπλό στην Πορτογαλία, ώστε να καταλάβει μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις του ομίλου.

Αϊντχόφεν

Χώρα: Ολλανδία

Πόλη: Αϊντχόφεν

Κατάταξη (2013-2014):

Τίτλοι: 21 πρωταθλήματα Ολλανδίας, 9 Κύπελλα Ολλανδίας, 1 Κύπελλο UEFA, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων

Ψευδώνυμα: Μπέρενς (αγρότες), Ροντβίτεν (ερυθρόλευκοι)

Γήπεδο: Φίλιπς Στάντιον

Χωρητικότητα: 35,119 θέσεις

Προπονητής: Φίλιπ Κοκού

Μεταγραφές

Ρέμκο Πάσβερ (Χέρακλες),

Λουκ Ντε Γιονγκ (Γκλάντμπαχ)

Αντρίγια Λούκοβιτς (Ραντ),

Καρίμ Ρέκικ (Μάντσεστερ Σίτι, δανεικός)

Αντρές Γκουαρδάδο (Βαλένθια, δανεικός)

Αστέρι: Μέμφις Ντεπέι, εξτρέμ

Συμπέρασμα

Η κληρωθείσα από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας είναι μία ομάδα που εκπροσωπεί επάξια την ολλανδική σχολή ποδοσφαίρου. Στηρίζεται σε ποδοσφαιριστές μικρής ηλικίας, με ταλέντο και μεταπωλητική αξία, παίζει γρήγορο και κάθετο ποδόσφαιρο και επιχειρεί να βγάλει κλεψίματα στην άμυνα του αντιπάλου και να τον βρει ανοργάνωτο.

Θεωρητικά, έχει τα ίδια προτερήματα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο εξάμηνο του 2014, οπότε θα χρειαστεί να το επιστρατεύσει και τώρα προκειμένου να τη χτυπήσει με τα όπλα της. Έχει παίκτες με απειρία και ιδιαίτερα τολμηρούς, με αποτέλεσμα να αφήνουν χώρους και να μη εξασκούν το ίδιο αποτελεσματικά τα αμυντικά τους καθήκοντα.

Ο Παναθηναϊκός ο οποίος θα στηριχθεί στην ενεργητικότητα του και στα τρεξίματα του, θα κοντράρει στα ίσα την Αϊντχόβεν και μπορεί να πάρει αποτέλεσμα. Όμως, ο αργός Παναθηναϊκός του δεύτερου ματς με τη Σταντάρ Λιέγης θα τα βρει μπαστούνια.

Εστορίλ Πραΐα

Χώρα: Πορτογαλία

Πόλη: Εστορίλ

Κατάταξη (2013-2014):

Τίτλοι: -

Ψευδώνυμα: Καναρίνιος (καναρίνια), Εστοριλίστας

Γήπεδο: Εστάντιο Αντόνιο Κοΐμπρα

Χωρητικότητα: 5.105 θέσεις

Προπονητής: Ζοσέ Κουσέιρο

Μεταγραφές

Πάβελ Κίεσζεκ (Σετούμπαλ)

Άντερσον (Λεϊσόες)

Μπρούνο Νασιμέντο (Κολωνία)

Γκαλβάο (Ντεσπεράντο Μπραζίλ)

Αλφόνο Τάιρα (Ατλέτικο ΣΠ)

Κούκα (Τσάβες)

Τόζε (Πόρτο Β')

Αρτούρο (Μαδέιρα)

Αστέρι: Βάγκνερ (τερματοφύλακας)

Συμπέρασμα

Η κληρωθείσα από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας αποτελεί μία μικρογραφία της Αϊντχόβεν, αφού κατά κύριο λόγο στηρίζεται σε νεαρούς ποδοσφαιριστές και σε ελάχιστους έμπειρους. Πάντως, δεν διαθέτει το ταλέντο, την ποιότητα και φυσικά το "ειδικό βάρος" και την παράδοση της Αϊντχόβεν.

Τα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό αναμένεται να είναι ματς με γρήγορο ρυθμό, με πολλούς κενούς χώρους και με προσπάθειες για κλεψίματα στην άμυνα του αντιπάλου. Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει ότι μπορεί να παίξει και το παιχνίδι της υπομονής, κάτι που δεν ισχύει για την ενθουσιώδη Εστορίλ. Ακόμα, είναι αίνιγμα πως θα αντιδράσει η πορτογαλική ομάδα όταν θα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις Πέμπτη - Κυριακή.

Τα δύο ματς με την Εστορίλ στα χαρτιά είναι τα δύο πιο εύκολα για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι στο χορτάρι θα είναι έτσι. Δεδομένα, για να έχει ελπίδες πρόκρισης ο Παναθηναϊκός οφείλει να πάρει τους έξι βαθμούς σε αυτά τα δύο ματς.

Ντινάμο Μόσχας

Χώρα: Ρωσία

Πόλη: Μόσχα

Κατάταξη (2013-2014):

Τίτλοι: 11 πρωταθλήματα Ρωσίας, 7 Κύπελλα Ρωσίας, 1 Σούπερ Καπ Ρωσίας

Ψευδώνυμα: бело-голубые (Κυανόλευκοι), копам (Αστυνομικοί)

Γήπεδο: Αρένα Κίμκι

Χωρητικότητα: 18.636 θέσεις

Προπονητής: Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ

Μεταγραφές

Μαθιού Βαλμπουενά (Μαρσέιγ)

Βίλλιαμ Βενκέρ (Σταντάρ Λ.)

Αλεξάντερ Μπούντνερ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Στάνισλαβ Μανόλεβ (Κρασνοντάρ)

Αλεκσάντρ Προυντνίκοβ (Ρούμπιν)

Φεντόρ Σμολόβ (Ανζί)

Αστέρι: Μαθιού Βαλμπουενά

Συμπέρασμα

Διαθέτει το πιο ακριβό ρόστερ του ομίλου με ικανότατους και φτασμένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν να σταθούν στα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ. Δεν έχει την ομοιογένεια της Αϊντχόβεν, αλλά με παίκτες όπως οι Κοκόριν, Βαλμπουενά, Ζιρκόβ, Κούρανι και Βανκέρ, το "οπλοστάσιο" του Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ είναι "γεμάτο" και πανίσχυρο.

Παρόλο το άκρως ποιοτικό έμψυχο δυναμικό της, παρουσιάζει αστάθεια στην απόδοση της και επιτρέπει στον αντίπαλο να αποσπάσει αποτέλεσμα. Είναι αίνιγμα το πόσο καλή θα παρουσιαστεί απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά σίγουρα είναι το μεγάλο φαβορί του ομίλου αν και προέρχεται από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας.

Απέναντι στη Ντινάμο, ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό, κυρίως στο "Απόστολος Νικολαΐδης". Εάν μπορέσει να πάρει μία νίκη στα δύο ματς, θα αυξήσει τις ελπίδες του για την πρόκριση.

Το πρόγραμμα του ομίλου

1η αγωνιστική: 18/9
2η αγωνιστική: 2/10
3η αγωνιστική: 23/10
4η αγωνιστική: 6/11
5η αγωνιστική: 27/11
6η αγωνιστική: 11/12

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ